Hírek

Legfrissebb híreink: újdonságok, aktualitások, interjúk, sajtómegjelenések, a Dr. Rose Magánkórház mindennapjai.

Életeket mentő bőrgyógyászat

Élvezni a nyarat, lenge ruhákban járni, a szabad perceinket strandon tölteni, a legmelegebb déli órákban is napozni, ha végre vízpartra jutunk – ugye ismerős? Az év 3 hónapja legyen a napfényé és a hedonizmusé! Kár, hogy mindezt beárnyékolja, hogy az erősödő napsugárzás és UV-sugárzás fokozott veszélyt jelent a bőrünkre. Igaz, hogy egy Aperol spritz mellett az ember nem ezzel foglalkozik… Dr. Hatvani Zsófia, a Dr. Rose Magánkórház vezető bőrgyógyásza szerint pedig fontos lenne: a bőr napkárosodásának megelőzéséről, a videodermatoszkópról és az esztétikai kezelésekről beszélgettünk.

A szívinfarktus és a stroke megelőzhető!

Szívinfarktus és stroke - a szív- és érrendszeri betegségek vezető halálokként szerepelnek a statisztikákban. Két hirtelen érkező betegség, de a kockázati tényezőik ismertek. A szívinfarktus és stroke is tipikusan az a betegség, melyet megelőzni jóval könnyebb, mint gyógyítani. A Dr. Rose Magánkórház szakorvosai, Dr. Junger Éva kardiológus és Dr. Ilniczky Sándor neurológus vezetésével alakították ki az egyedül álló Szív-érrendszeri (infarktus, stroke) szűrővizsgálatot mely egyszerre vizsgálja a két betegség hajlamosító tényezőit.

Biztonsági szabályzat a járóbeteg ellátásunkban

Szabályzat COVID-19 szűrésről a Dr. Rose Magánkórházba járóbeteg ellátásra érkező pácienseknél -
ezen belső szabályzatot a Dr. Rose Magánkórház Kft. (1051 Budapest, Széchenyi tér 7-8., a továbbiakban: Dr. Rose) az egészségügyi, saját dolgozóik és a páciensek egészségének védelme, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése céljából alakította ki.

Professzionális gyógyítás, dunai panorámával

Folyamatosan megújul, fejlődik a főváros legrégebbi privát kórháza, a Budapest belvárosában található Dr. Rose Magánkórház. Évente csaknem 50 ezer páciens gyógyul náluk egyre modernebb körülmények között, 2020-ban több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtottak végre. Papik Kornél ügyvezető igazgató válaszolt a kérdéseinkre.

Gondoskodás a legmagasabb szinten

Egy gyermek születése minden család életében a legfontosabb pillanatok közé tartozik, nem mindegy tehát, milyen körülmények között kerül rá sor. A Dr. Rose Magánkórház felkészült, elhivatott szakemberekkel, meghitt környezettel és személyre szabott ellátással ideális helyszínt jelent minden kismama számára.

Új orvos-esztétikai szolgáltatásunk

Az évtizedek során elvégzett kutatásai és fejlesztései, valamint létrehozott, egyedülálló innovációi és szabadalmai révén az Institut Esthederm a nemzetközi kozmetikai iparág főszereplőjévé vált. Világszerte elismerik az intézet azon törekvését, hogy kutató-fejlesztő tevékenységét minden esetben a humán egészségügyi szektor több területére kiterjesztve végzi, létrehozva a szépség, egészség és jólét egyensúlyát.

Rengeteg magyar életét lehetne megmenteni – Kulcsfontosságú a megelőzés

Lesújtó a magyarok egészségügyi állapota, a szívkoszorúér-betegségek és agyi érbetegségek vezető halálokként szerepelnek a statisztikákban. Magyarországon több mint 3 millióan szenvednek magasvérnyomás-betegségben, ami az egyik fő hajlamosító tényező a szív-érrendszeri betegségek kialakulásában. A kulcs a megelőzés lenne, a megoldást a rendszeres szűrővizsgálatok jelentik.

Szabályzat COVID-19 szűrésről

Szabályzat COVID-19 szűrésről a Dr. Rose Magánkórházba járóbeteg ellátásra érkező pácienseknél. Ezen belső szabályzatot a Dr. Rose Magánkórház Kft. (1051 Budapest, Széchenyi tér 7-8., a továbbiakban: Dr. Rose) az egészségügyi, saját dolgozóik és a páciensek egészségének védelme, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése céljából alakította ki.

Ellenanyag vizsgálat védettségi igazolványhoz

A Dr. Rose Magánkórházban is elérhető a védettségi igazolvány igényléséhez szükséges ellenanyag vizsgálat.
Amennyiben otthonában, akár tünetmentesen átesett a COVID-19 fertőzésen és nem rendelkezik a fertőzést igazoló pozitív eredménnyel, de a szervezetében megfelelő mennyiségű ellenanyag szint van jelen, akkor a Kormányablakon keresztül igényelhető a védettségi igazolvány.