Hírek

Legfrissebb híreink: újdonságok, aktualitások, interjúk, sajtómegjelenések, a Dr. Rose Magánkórház mindennapjai.

Családi prevenciós nap

A Dr. Rose Magánkórházban kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra, azaz a betegségek megelőzésére és korai felismerésére. A rendszeres szűrővizsgálatoknak kiemelt szerepük van, hiszen az időben felismert betegségek nagyobb eséllyel gyógyíthatók, vagy rendszeres kezeléssel, kontrollvizsgálatokkal a szövődmények megelőzhetők. Május 10-én, pénteken családi programokkal vártuk a szűrővizsgálatokra érkezőket.

Hamu és Gyémánt: A gyógyítás magasiskolája

A Dr. Rose Magánkórházban a fekvőbeteg-ellátás kiemelkedő színvonalon és exkluzív környezetben történik. A Budapest szívében nyújtott komplex egészségügyi szolgáltatások keretében egyedülálló orvosi csapat, 24 szállodai minőségű szoba és páciensfókuszú ellátás segíti a gyógyulást. A Hamu és Gyémánt Magazinban Dr. Tahy Ádám aneszteziológus, fekvőbeteg-részlegvezető és Kiss Angéla, a fekvőbeteg-ellátásszervezés vezetője nyilatkoztak.

Index: A folyadékfogyasztás fontossága

Az index.hu egészséges életmóddal kapcsolatos sorozatában Dobák Zita, a Dr. Rose Magánkórház dietetikusa osztotta meg az egészséges táplálkozással kapcsolatos tudnivalókat. Az egészséges táplálkozás alapjai után a divatdiéták előnyeit és hártányait mutatta be dietetikusunk, ebben a részben a folyadékfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A futás: életforma

Április közepén a Dr. Rose Magánkórházból közel húszan vettek részt a 39. Telekom Vivicittá futóversenyen, köztük az ügyvezető igazgató, Dr. Papik Kornél, aki egyéniben teljesítette a félmaratoni távot.

A magánegészségügy nem a közellátás ellen van

„Egy egészségügyre való egészségügyi dolgozónk, szakszemélyzetünk és orvosunk van” – Dr. Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezetője a köz és a magán együttműködéséről nyilatkozott a Jazzy Rádió Business Class című műsorában.

Index: Divatdiéták

Az egészséges életmóddal kapcsolatos cikksorozatot indított az Index. Az egészséges táplálkozás témakörét Dobák Zitával a Dr. Rose Magánkórház dietetikusával járják körül. A cikksorozat első részében dietetikusunk mennyiségi és minőségi szempontok mentén mutatta be az egészséges táplákozás alapjait. A második részben a divatdiéték előnyeit is hátrányait ismerhetjük meg: szakaszos böjt, keto, paleo, vega, vegán és a mediterrán étrend.

Szent-Györgyi Albert Életmű díjas Prof. Dr. Hangody László

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat 2017-ben hozta létre a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány. 2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj ezen jubileum óta kerül minden évben átadásra azon orvosok részére, akiket a szakmai zsűri és a páciensek együtt tartanak érdemesnek arra.

Index: Életmentő útikalauz az egészséges táplálkozáshoz

Az egészséges életmóddal kapcsolatos cikksorozatot indított az Index. Az egészséges táplálkozás témakörét Dobák Zitával a Dr. Rose Magánkórház dietetikusával járták körül. „Egy vizsgálat szerint a magyarok táplálkozásával az a legfőbb gond, hogy zsírdús, miközben rostokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban szegény” – foglalta össze röviden a szakértő.