A mellrákszűrés életet ment

2023. október 27.

Legyen az egészség első a listánkon! A mindennapi szoros időbeosztásunk, rengeteg feladatunk mellett fordítsunk időt magunkra és az egészségünkre. A Dr. Rose Magánkórházban ebben szeretnénk segíteni a 40 éves kor feletti nőknek. Jakupcsek Gabriellával, az ismert televíziós, rádiós szerkesztő-műsorvezetővel járjuk körül az egészségmegőrzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket. Októberi témánk a mellrákszűrés fontossága.

drrose-jakupcsek-balogh-illes-interju-nogyogyaszat-menopauza.png

Az októberi beszélgetés témája

A harmadik beszélgetésünk témája a mellrákszűrés. Dr. Fülöp Rita radiológus, emlődiagnosztikai specialista több tízezer mammográfiás emlőszűrést végzett, Magyarországon és külföldön. A legújabb eszközfejlesztéseknek köszönhetően a vizsgálatok mára már sokkal gyorsabbak, pontosabbak és lényegesen kényelmesebbek, mint korábban. A legfontosabb tudnivalókról Jakupcsek Gabriella kérdezte a doktornőt.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A mellrák elleni küzdelem legfontosabb eszköze a rendszeres szűrővizsgálat. Miközben egyre nyíltabban és egyre többet beszélünk a prevenció fontosságáról, még mindig sokan tartanak a vizsgálattól. A legújabb eszközfejlesztéseknek köszönhetően a vizsgálatok mára már sokkal gyorsabbak, pontosabbak és lényegesen kényelmesebbek, mint a korábbi években. A mellrákszűrés életet ment. Az időben felismert daganatok kezelése hatékonyabb, a túlélési esélyek pedig jelentősen nőnek.

A beszélgetés ITT megtekinthető.

Interjúsorozatunkban a következő témákat dolgozzuk fel szakértőink segítségével

Kapcsolódó hírek

Állami vagy/és magánellátás

Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány „Állami vagy/és magánellátás?” című, november végi rendezvénye az állami és a magánegészségügy összefüggéseit járta körül. Miért és mikor választják a betegek a magánellátást az állami egészségügy helyett? Alternatíva vagy versenytárs a két ellátási lehetőség? Milyen kérdések és igények merülhetnek fel a betegek részéről? Ezeket a kérdéseket boncolgatták az esemény kerekasztal-beszélgetésén a résztvevők. A magánegészségügyi ellátás szempontjait Dr. Papik Kornél a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója képviselte.

MOSOLY ALAPÍTVÁNY - JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓ

A Mosoly Alapítvány hiánypótló pszichés támogatással egészíti ki a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát. Terápiás tevékenységüket folyamatos szakmai monitoring, szupervízió és képzések mellett végzik. A Mosoly szakképzett terapeutái Budapesten, Debrecenben és Pécsett gyermekonkológiai, őssejt-transzplantációs, endokrinológiai és diabétesz-, neurológiai, gyermekpszichiátriai osztályokon tartanak foglalkozásokat. Évente több mint 750 terápiás foglalkozást tartanak, a kórházi programok mellett kórházon kívüli terápiás csoportokkal és nyári mesetáborokkal segítik a gyerekeket a gyógyulásban. A Dr. Rose Magánkórház támogatja a Mosoly Alapítvány működését és a VIII. Mosoly Art-Craft-Design Jótékonysági aukciót.

TOP30 - Hosszú távra tervezünk

TOP30 legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadvány újra közzétette azoknak a listáját, akik jelenleg a legnagyobb hatással bírnak a szektorra. A kiadvány szerkesztői és a szakmai zsűri egy 100 fős listát állított össze, amelyben piaci-, igazgatási pozíciójuk, hatásuk, specialitásuk, médiaszerepléseik alapján kaphattak helyet a legbefolyásosabb szakemberek. Dr. Papik Kornél a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója az idei évben is a TOP30-as lista tagja lett.