Mammográfia

Új mammográf készülékünk hagyományos eljárásokon kívül tomoszintézisre és sztereotaxiás mintavételre is alkalmas. 

Hazánkban a 40 év feletti nők esetében az emlőrák fokozott egészségügyi kockázatot jelent, ezért rendszeres emlőszűrés javasolt. A mammográfia mellett, a komplex emlőszűréshez ultrahang vizsgálat is javasolt. Intézetünkben csúcstechnológiás direkt digitális mammográfiás készüléket használunk.

A vizsgálatot a ciklus első felében, azaz a menstruáció első napját követő 15 napon belül javasolt elvégezni. A vizsgálat során az emlőket két irányból kompresszió alá helyezzük, majd felvételeket készítünk. Intézetünkben komplex emlőszűrést végzünk: mammográfia + fizikális vizsgálat +ultrahang vizsgálat történik. Szükség esetén 3 dimenziós tomoszintézis, biopszia (vékony és vastagtűs), valamint sztereotaxiás mintavétel is történik. 35 éves kor felett az ultrahangvizsgálat a mammográfiát nem helyettesíti. Plasztikai műtéti beavatkozás előtt 30 év felett komplex emlőszűrést végzünk.

A mammográfiás vizsgálat a SIEMENS Healthtineers csúcskategóriás Mammomat Inspiration készülékével történik, amely 30%-kal kevesebb sugárdózis mellett eredményezi a kompromisszummentes képminőséget. A készülék speciális, relaxáló fényhatásai elősegítik a páciensek nyugalmát, ezzel biztosítva a megfelelő vizsgálatot és az optimális képeredményt.