Aktualitások a Dr. Rose Magánkórházban

2021. október 18.

Október 15-én sajtó háttérbeszélgetésen mutattuk be a Dr. Rose Magánkórház legújabb fejlesztéseit, amely elsősorban a kórház tereinek megújulását és orvos-technológiai fejlesztéseket jelenti, illetve az új arculati és kommunikációs elemekhez kapcsolódik. Dr. Papik Kornél ügyvezető igazgató elmondta, hogy a magánkórházban a két évvel ezelőtti adatokhoz képest több mint 30 százalékkal nőtt a forgalom és az előzetes adatok szerint 2021-ben közel 50 ezer ügyfelet fog ellátni az intézmény.

Dr. Papik Kornél - 30 százalékkal nőtt a műtétek száma

A Dr.Rose Magánkórházban összesen 600 millió forintos fejlesztés zárult le az elmúlt hetekben.

Évente csaknem 50 ezer páciens gyógyul a Széchenyi Lánchídra és a Budai Várra tökéletes kilátást nyújtó Dr. Rose Magánkórházban, egyre modernebb körülmények között. A koronavírus-járvány hatására dinamikusan növekedett a kereslet a magánegészségügyben. A két évvel ezelőtti adatokhoz képest több mint 30 százalékkal nőtt a forgalom és az előzetes adatok szerint 2021-ben közel 50 ezer ügyfelet fognak ellátni - mondta el Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója azon a tájékoztatón, melyen az intézmény legújabb fejlesztéseit mutatták be, köztük a kórház tereinek megújulását, orvos-technológiai változásokat.

A 150 orvossal, több mint 40 szakrendeléssel, 3 tökéletesen felszerelt műtővel, 25 ágyas fekvőbeteg részleggel működő intézményt 2018-tól új tulajdonosok jegyzik, az alapos átvilágítás után megerősödött a menedzsment, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően még stabilabb, biztonságosabb és magasabb színvonalú ellátást nyújtanak - mondta el az ügyvezető igazgató.

A magánegészségügy iránti növekvő érdeklődéssel párhuzamosan jelentős beruházásokat valósított meg a magánkórház: több területen összesen 600 millió forintos fejlesztés zárult le az elmúlt hetekben. Megújult a képalkotó diagnosztikai háttér, a 3 műtő és a szülészeti részleg, fejlesztették a minimál invazív laparoszkópos műtétek eszközparkját, az endoszkópos laboratóriumot, a fül-orr-gégészeti és szemészeti rendelőket, az informatikai környezetet, valamint jelentős beruházásokat valósítottak meg a koronavírus-járvány miatti fokozott sterilitás folyamatos fenntartása érdekében - sorolta a tájékoztatón Dr. Junger Éva, a Dr. Rose Magánkórház járóbeteg-ellátásának vezető orvosa.

Dr. Papik Kornél hozzátette, hogy a megújulás része a márkaépítés is. A 2010 óta önálló márkaként működő, de a magánkórházhoz tartozó Budapest Plasztikai Intézet márka átalakult, és október elejétől integrálódott a Dr. Rose Magánkórházba. Ennek elsődleges oka, hogy a plasztikai sebészeti és orvos-esztétikai ellátás még népszerűbb a Dr. Rose Magánkórház ügyfeleinél, mint korábban. A Budapest Plasztikai Intézet színeiben az elmúlt 11 évben több mint 11.000 plasztikai műtétet végeztek, a jövőben, a Dr. Rose Magánkórház Plasztikai Sebészeti részlegeként havi 120-140 plasztikai műtétet terveznek.

Dr. habil Lelbach Ádám, a Dr. Rose Magánkórház vezető belgyógyásza, a V.I.P. Részleg vezetője szerint az ügyfelek 2007 óta elsősorban azért választják az intézményt, mert egyedi ügyfélélményt tudnak biztosítani pácienseiknek. A kiváló szakmai háttér és megnyugtató környezet mellett kiemelt törődéssel várnak mindenkit, ami nem ér véget az ellátás lezárultával, a gondos utókezelésnek köszönhetően. A koronavírus-járvány idején a páciensek különös odafigyelést és törődést igényeltek, és ennek az elvárásnak az intézmény maximálisan meg tudott felelni. Mindezeknek és az elmúlt hónapokban kialakított, szélesebb társadalmi kör számára elérhető díjszabásnak is köszönhető a jelentős betegszám növekedés.

Forrás: Weborvos

Teljes sajtóanyag: https://drrose.hu/sites/default/files/media/document/2021/DRROSE_SAJTOANYAG_1015.pdf

 

Kapcsólódó hírek

Ezért fontos a szív-érrendszeri betegségek szűrése

Hazánkban havonta mintegy négyezren veszítik életüket valamilyen szív- és érrendszeri betegséggel összefüggésben, az összhalálozások több mint fele szív- és érrendszeri betegségek miatt következik be. A szívinfarktus és stroke vezető halálokként szerepelnek, ugyanakkor ezek hátterében általában felderíthető, gyógyszerrel jól kezelhető belgyógyászati alapbetegségek állnak. A témával kapcsolatban – dr. Junger Éva kardiológussal és dr. Ilniczky Sándor neurológussal készült beszélgetés a Weborvos egészségügyi magazinban.

Ellátás egyénre szabva

"Nálunk alapvető jellemző a betegközpontú ellátás, és ez az együttműködés nem ér véget a hazabocsátással sem." Ezúttal Ludvig Irénnel, a Dr. Rose Magánkórház ápolási igazgatójával beszélgettünk arról, hogy mit jelent az egyénre szabott ellátás kórházunkban, hogyan és milyen körülmények között gyógyulnak pácienseink a műtétek után.

Minősített minőség: Superbrands díjas a Dr. Rose Magánkórház

A Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága hetedik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjat a Dr. Rose Magánkórház részére. Számunkra fontos visszajelzés a Superbrands díj elnyerése hiszen az elmúlt években folyamatos fejlesztéseket hajtottunk végre kórházunkban, mindamellett, hogy a koronavírus-járvány okozta kihívásoknak is meg kellett felelnünk.