+36 1 377 6737 Időpont foglalás

NŐNAP ALKALMÁBÓL FÓKUSZBAN A SZÉPSÉG, 8 meglepő tanács a szép bőrért

Nőnap alkalmából a szépség került fókuszunkba. Mi kell hozzá, hogy a legtöbbet hozza ki bőre állapotából? "Fontos, hogy jól ismerjük a korunk adta lehetőségeinket, de ne akarjunk többet annál, mint amit reálisan elérhetünk. Ha az orvostudomány és a józan szemléletmód ideálisan kiegészíti egymást, az egészséges életmód és a rendszeresség hozzásegít, hogy a bőrünk ragyogjon, minden életkorban." – mondja Dr. Boros-Gyevi Márta a Dr. Rose Magánkórház bőr- és nemigyógyász, kozmetológus szakorvosa, aki 10 nem feltétlenül közismert jó tanáccsal is szolgál a témában.

1. Bőrünk öregedése sokkal hamarabb elkezdődik, mint hinnénk. Egy húszas éveiben járó ember százalékosan épp annyi kollagént veszít adott idő alatt, mint egy negyvenes, habár a fiatal bőrben még könnyebben és nagyobb mennyiségben termelődik utánpótlás.A rendszeres – akár hetenkénti – arcmasszázs serkenti a fibroblaszt (a kötőszövet felépítéséért felelős sejtek) működését. Így fokozódik a kollagén és elasztin termelődés, amik a bőr rugalmasságát biztosítja.

2. A legtöbb baktériumot és szennyeződést a saját kezünkkel visszük fel az arcbőrünkre. A pattanások, pörsenések kialakulásáért gyakran épp ezek a bőrre került baktériumok a felelősek.Sose kenjen fel arcápolót vagy sminket anélkül, hogy előtte alaposan kezet ne mosott volna! A krémekbe sem célszerű kézzel belenyúlni, használjon inkább spatulát az adagoláshoz.

3. A zárt pórusok akadályozzák az ápoló termékek felszívódását. Esti és reggeli szépségápolási rutinját kezdje azzal, hogy egy kéztörlőt meleg vízbe márt, kicsavarja, és az arcára borítja. Ezt kétszer háromszor is megismételheti, míg bőre átmelegszik, enyhén ki is pirosodik. Ekkor használja a szokásos fluidokat, szérumokat, krémeket. Épp ilyen fontos a hetenkénti radírozás, ami szintén a felszívódás mértékét fokozza.

4. A vitamin bevitellel általában egész szervezetünk táplálása a cél, de a megfelelő vitamin utánpótlás – vagy annak hiánya – elsősorban bőrünkön látszik meg. Az étkezéssel és táplálék kiegészítőkkel bevitt tápanyag a legfontosabb szépségápolási „rutin”, a krémeknél és a kozmetikusnál is fontosabb! A bőr számára legnélkülözhetetlenebb tápanyagok: B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (P-vitamin, nikotinsav, niacin) B5-vitamin (pantoténsav), H-vitamin (biotin), C-vitamin (aszkorbinsav), A-vitamin (retinol)

5. A túlzásba vitt szépségápolás épp olyan rossz hatással van a bőrre, mint annak elhanyagolása. Aki sokféle szépségápolószert használ, könnyen tapasztalhatja, hogy bőre állapota inkább romlik, semmint javul. A sokféle hatóanyag értelmezhetetlen mennyiségű “információ” bőrünk számára, ráadásul ezek kiolthatják egymás hatását. A szalicilsav vagy a glikolsav például lebontja a retinolt és a C-vitamint is, mielőtt azok táplálhatnák a sejteket.

6. Az ápoló termékek túl gyakori váltogatása felesleges és haszontalan. Adjon időt a választott terméknek, hogy kifejtse hatását, ami legalább egyhavi, de inkább háromhavi használatot feltételez (ez alól kivétel, ha bőre heves ellenreakciókat mutat egy szerre). Az évszakonkénti váltás azonban teljesen indokolt lehet, konzultáljon erről szakemberrel!

7. Ne a reklámokból tanulja meg, mire van szüksége a bőrének! A száraz bőrt például nem elég csupán hidratálni, a lipidréteg helyreállítására is szükség van. Az sem mindegy, hogy csak a bőr felső rétegéhez juttat el nedvességet és tápanyagokat, vagy a mélyebb szövetekben is megtörténik a regeneráció. Sokszor az egyszerű házilagos megoldások – mint például egy uborka pakolás, épp oly hatékonyak lehetnek, mint néhány drága krém, máskor viszont egy orvos felkészültségére van szüksége ahhoz, hogy bőre állapotán javíthasson. Ezért fontos, hogy bőrgyógyász - kozmetológus segítsen önnek összeállítani szépségápolási rutinját, illetve tanácsaival segítse, ha bőrproblémák jelentkeznek.

8. Az öregedő arc izmai egyre merevednek és rövidülnek, a csontok pedig épp úgy fogyatkoznak, mint testünk más részein. A megfelelő D-vitamin valamint kálcium bevitel ezért az arcforma megőrzése miatt is fontos. Az arctorna pedig – bármilyen komikusnak is tűnnek a fintorok – épp úgy szükséges az izmok rugalmasságának, tónusának megőrzéséhez, mint a rendszeres sport testünk egyéb izmai számára.

TUDTA?

Nőnap alkalmából egész hónapban a hölgyeknek kedveskedünk. Vásároljon kedvezményes, kifejezetten hölgyek számára összeállított szűrőcsomagot vagy szabadon felhasználható ajándékkártyát, melynek értékéhez + 20%-ot adunk ajándékba. *

A hölgyeknek kialakított szűrőcsomag tartalma:

Plasztikai sebészeti konzultáció
Bőrgyógyászati szakvizsgálat
Nőgyógyászati szakvizsgálat
Citológia
Hüvelyi ultrahang
Mammográfia (35 év felett)
Emlőultrahang
Nagylabor

*A szűrőcsomag 176.000 Ft helyett most 140.000 Ft-ért vehető igénybe márciusi befizetés esetén. A szűrőcsomag a vásárlás napjától számított 3 hónapig, az értékkeretes ajándékkártya 6 hónapig érvényes.

Bejelentkezés:

Telefonon: (+36) 1-377-67-37
On-line: www.drrose.hu