Letölthető röntgen és mammográfiás felvételek

2022. január 28.

A Dr. Rose Magánkórházban a legkorszerűbb digitális készülékeket használjuk a röntgen és mammográfiás vizsgálatokhoz. Az elkészült röntgen és mammográf felvételek pácienseink számára online is elérhetők. A galériához az egyedi linket és a hozzáférés módját e-mailben juttatjuk el pácienseinknek. A felvételek - akár mobiltelefonról is - letölthetők, későbbre elmenthetők, illetve kezelőorvosuk számára orvosi formátumban (DICOM) biztosítjuk a képi leletek megtekintését. A korábbi röntgenfelvételek nagy segítséget jelenthetnek a diagnosztizálásban és az optimális kezelési terv felállításában.

RTG2

Röntgenvizsgálat

Napjainkban rutinszerűen alkalmazott, megfelelő orvosi indikáció alapján végzett, ionizációs sugárzás előállításával történő képalkotó vizsgálat. Elsősorban vázrendszerünk (csontok-ízületek), mellkasi szerveink (tüdőszűrés, gyulladás, műtét előtti kivizsgálás), valamint bizonyos sürgősségi mellkasi-hasi kórképek megítéléséhez használjuk. Előkészületet nem igényel, fájdalommentes.

Az érintett testrész szabaddá tétele után mozdulatlan állapotban általában 2 irányú röntgenfelvételt készítünk. Megfelelő indikáció esetén, a törvényileg előírt sugárvédelmi szabályok maximális figyelembe vétele és alkalmazása mellett a vizsgálat veszélytelen. A  várható információ hasznosabb lehet a beteg egészsége szempontjából mint a sugárterhelés kockázata. Digitális röntgen készülékünk alacsonyabb sugárdózis mellett csökkenti a páciensek felesleges sugárterhelését, miközben magas felbontású, pontosabb, kiváló képminőséget biztosít. Vizsgálat előtt feltétlenül jelezze kezelő orvosának, ha fennáll terhesség lehetősége vagy szoptat!

Mammográfia​

Hazánkban a 40 év feletti nők esetében az emlőrák fokozott egészségügyi kockázatot jelent, ezért rendszeres emlőszűrés javasolt. Az emlőrákszűrésben a lágy röntgensugárzást alkalmazó mammográfia az egyetlen tudományosan igazolt eljárás. Intézetünkben csúcstechnológiás direkt digitális mammográfiás készüléket használunk. A vizsgálatot a ciklus első felében, azaz a menstruáció első napját követő 15 napon belül javasolt elvégezni.

A vizsgálat során az emlőket két irányból kompresszió alá helyezzük, majd felvételeket készítünk. Intézetünkben komplex emlőszűrést végzünk. Mammográfia + fizikális vizsgálat +ultrahang vizsgálat történik. Szükség esetén 3 dimenziós tomoszintézis, biopszia (vékony és vastagtűs), valamint sztereotaxiás mintavétel is történik. 35 éves kor felett az ultrahangvizsgálat a mammográfiát nem helyettesíti. Plasztikai műtéti beavatkozás előtt 30 év felett komplex emlőszűrést végzünk.

Kapcsolódó hírek

Új szerepben paralimpiai bajnokunk

Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó. Fanni 12 éves korában gerincferdülése miatt kezdett el úszni, az elmúlt 18 évét az élsport világában töltötte, idén azonban egy teljesen más feladatra készül, hiszen paralimpiai bajnokunk hamarosan édesanya lesz. A Dr. Rose Magánkórház büszke arra, hogy elkísérhetjük és támogathatjuk élete fontos szakaszán.

Az apró pötty, ami nagy bajt okozhat

Még mindig sokan nem gondolják, hogy egy panaszmentes anyajegy is okozhat komolyabb problémát, ezért is vált az egyik leggyakoribb rákos megbetegedéssé a bőrdaganat” – mondja Dr. Hatvani Zsófia, a Dr. Rose Magánkórház vezető bőrgyógyásza az ELLE magazin online oldalán.

Ismét Superbrands díjas a Dr. Rose Magánkórház

A Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága nyolcadik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjat a Dr. Rose Magánkórház részére. A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban.