Blog

Segítünk eligazodni az egészség összetett világában: izgalmas cikkek és videók szakértőink közreműködésével.

Háló segít még szebbé varázsolni a női melleket

Ha egy mellnagyobbítás után rövid időn belül elmozdulnak az implantátumok, az elég kiábrándító, hiszen nem kevés pénzbe kerül egy ilyen műtét, nem beszélve a gyógyulás idejéről. Ha lazák a mell szövetei és szalagjai, sajnos ez könnyen előfordulhat, de a Tio2Mesh háló segít megoldani ezt a problémát!

Megkezdődött a pollenszezon

Hazánk éghajlati és földrajzi viszonyai alapján három fő pollenszezont különíthetünk el, amely időjárástól függően február végétől október végéig terjednek. A korán virágzó fák szezonja után a fűfélék pollenje uralkodik a légtérben, az arra érzékenyekben megkezdődtek a panaszok. Szakértőnkkel, Dr. Krasznai Magdolnával a Dr. Rose Magánkórház allergológus szakorvosával a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze a teszteléssel, gyógyszeres kezeléssel, immunterápiával kapcsolatban.

Ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálat

Az ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálat (HyCoSy) a korábbi röntgenes vizsgálattal szemben nem jelent sugárterhelést, pontosabb diagnosztikai eredmény biztosít és a vizsgáló orvos a vizsgálatot követően azonnal tudja tájékoztatni a pácienst az eredményről. A petevezeték átjárhatósági vizsgálattal kapcsolatban a Dr. Rose Magánkórház szülész-nőgyógyásza Dr. Gabulya Henrik válaszolt a legfontosabb kérdésekre.

Hogy segít az endokrinológus pajzsmirigy betegségek esetén?

Az egyik leggyakrabban előforduló endokrinológiai betegség csoport a pajzsmirigy betegségei. „A pajzsmirigy betegség jellemző a magyar népességre és a családi halmozódás komoly hajlamosító tényező” – hívja fel a figyelmet Dr. Balogh Illés Gyula, a Dr. Rose Magánkórház endokrinológus szakorvosa.

Gyomortükrözés és vastagbéltükrözés

„Egyaránt fontos feladatunk a tápcsatorna panaszokait okozó betegségek megállapítása és a gasztroenterológiai szűrés” – összegzi szakterülete legfontosabb feladatait Dr. Fuszek Péter, a Dr. Rose Magánkórház gasztroenterológus specialistája.

Proktológia - rendkívül fontos, hogy a páciensek félelem nélkül, bizalommal, mielőbb forduljanak orvoshoz

A proktológia a végbél utolsó 20 cm-ével foglalkozó tudomány. "A betegek nagyrésze általában azzal fordul hozzánk, hogy „aranyere” van. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a proktológiai vizsgálat kezdetén alaposan kérdezzük ki páciensünket a tünetekről, ezek jellegéről, időbeli lefolyásáról, mert ezek hiányában téves diagnózist állíthatunk fel." - cikkünkben a Dr. Rose Magánkórház proktológusa Dr. Mocsári Diána foglalja össze a leggyakrabban előforduló betegségekkel és a vizsgálattal kapcsolatos tudnivalókat.

Hogy szüntessük meg a munkahelyi rossz étkezési szokásainkat?

Az év elején legtöbbünk új célokat tűz ki maga elé. Fogadalmakat tesz, hogy mit fog idén másképpen csinálni, átgondolva a tavalyi évben elkövetett hibákat, kudarcokat. A leggyakoribb fogadalmak közt szerepel az életmódváltoztatás, a testtömegcsökkentés, a gyakoribb sportolás, a dohányzás elhagyása vagy az alkoholfogyasztás csökkentése. De vajon mi van akkor, ha a munkahelyünk összeesküszik ellenünk? Hogyan tudjuk a kitűzött céljainkat tartani, ha a külső hatások akadályoznak ebben? Dobák Zita, a Dr. Rose Magánkórház dietetikusa segít az alábbi ötletekkel.

Őszintén a mellplasztikáról: "Fontos, hogy a test és a lélek harmóniába kerüljön"

Hazánkban még mindig az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás a mellnagyobbítás, a műtétek 90 százalékát ez teszi ki, de egyre nagyobb az igény a mellfelvarrásra is, sőt, sok esetben a kettő együtt is jár. A Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze, Dr. Sobor György mesélt nekünk a mellplasztikai beavatkozásokról, a tévhitekről és arról, hogyan készüljünk fel egy ilyen műtétre.