Melyik mellplasztikai eljárást válasszam?

2020. szeptember 26.

A mell alakja és formája egyénenként eltérő. A természet olykor nem olyan keblekkel áldotta meg a nőket, amivel elégedettek. Sok esetben akár a kor előrehaladtával, vagy akár a szoptatást követően a mell formája megváltozik. Ekkor segíthet egy plasztikai sebész, hogy melyik eljárás az, amivel elérhetők a tökéletes mellek.

Depositphotos_50696711_original.jpg

Mellnagyobbítás implantátumokkal

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának statisztikái kimutatták, hogy a mellplasztika továbbra is a legnépszerűbb plasztikai sebészeti eljárás. Ha egy nő fő célja a  mellplasztika, a mellek nagyobbítása, akkor ideális megoldás lehet a mell megnövelése a Budapest Plasztikai Intézetben elérhető kiváló minőségű Mentor® implantátumokkal.

Számos tényezőt kell figyelembe venni a beavatkozás előtt, ideértve a kiválasztott implantátum méretét, típusát és alakját, illetve helyzetét a mellkas területén (a mellizom előtt, részben az izom előtt vagy teljesen az izom mögött), és azt, hogy hol lesz a bemetszés. Plasztikai sebészeink segítenek minden nőnek meghozni ezeket a döntéseket úgy, hogy felmérik a test alakját, életmódját és általános céljait.

Mellfelvarrás

A mellnagyobbítás sok nő számára lehet megoldás, de mégsem mindenre ez a megoldás. Az életkor, a súlyingadozások és a szoptatás miatt a mellek bőre és szövete meglazulhat, ezáltal a mellek megereszkedhetnek. Azok a hölgyek, akik úgy érzik, hogy mellük már zavaróan megereszkedett, számukra lehet megoldás a mellfelvarrás. A műtét során egy bevágással megváltoztatják zsír és a szövetek helyzetét. A felesleges bőrt levágják, és szükség esetén a mellbimbót áthelyezik. Ez az egyik legmegbízhatóbb műtéti eljárás, sajnos azonban ez nem akadályozza meg a későbbi elváltozásokat, akár egy nagyobb súlyingadozás esetén, amikor a bőr újabb elváltozásoknak van kitéve.  Sok nőnek a mellfelvarrás mellett szükséges implantátum behelyezése is, ekkor kombinált mellplasztikáról beszélünk.

Kombinált mellplasztika

A kombinált mellplasztika során a plasztikai sebész implantátum behelyezésével és a mellek megemelésével alakítja ki az új, esztétikus formát. Az első konzultáció alkalmával plasztikai sebészünk a vizsgálatot követően elmondja, milyen mellkorrekciót tart szükségesnek a páciensnél. A különféle implantátumok közül kiválasztják a megfelelőt, az orvos elmagyarázza a különféle technikákat illetve megmutatja hol fognak elhelyezkedni a műtét utáni hegek. A plasztikai sebész az egyéni adottságokat, a mell felépítését és a hölgy elképzeléseit egyaránt figyelembe veszi az implantátum méretének és típusának kiválasztásakor. 

Mellkisebbítés

A nagyobb, függő mellek által okozott krónikus hát-, váll- vagy nyaki fájdalom sok nő számára jelent mindennapi problémát. Néhány hölgy a fájdalom enyhítése érdekében vagy azért, hogy testük arányosabbá váljon szeretné mellei méretét csökkenteni. Az emlők redukciója a felesleges zsír, szövet és bőr eltávolítását jelenti a mellből egy bemetszéssel, zsírleszívással és más szövetek eltávolításával. Bármelyik mellplasztikai eljárás mellett dönt is egy hölgyben rengeteg kérdés merülhet fel, amelyekre plasztikai sebészeink megnyugtató válaszokkal szolgálhatnak.

Meghozta a döntést?

Ha úgy gondolja, hogy ezek közül a mellplasztikai eljárások közül valamelyik megfelelő lehet Önnek, és készen áll arra, hogy egy ingyenes konzultáció során találkozzon tanácsadójával, illetve plasztikai sebészével akkor kérjen időpontot most, az alábbi elérhetőségek egyikén.