Mellnagyobbítás és mellfelvarrás – a kombinált mellplasztika előnyei

2024. február 5.

A kombinált mellplasztikai műtét lehetővé teszi, hogy egy beavatkozás alatt két plasztikai műtét típust is elvégezzen a plasztikai sebész: mellnagyobbítást és mellfelvarrást. Sok esetben döntenek a nők a kombinált mellplasztikai beavatkozás mellett, mert a szülés, szoptatás olyan mértékű változást okozott a testükön, hogy mindkét plasztikai megoldásra szükség van.

A kombinált mellplasztika előnyei

Mi történik a kombinált mellplasztika műtét alatt? 

A mellnagyobbítás során mellimplantátumokkal érik el a mell kívánt formáját és méretét, míg a mellfelvarrás esetében a megereszkedett melleket pozícionálják feljebb a kívánt eredmény elérése érdekében. 

Mik a kombinált mellplasztika előnyei? 

Nagyobb mellméret, szebb mellforma, megemelt mell

A kor előrehaladtával a mell veszít a térfogatából és alakjából a terhesség, a szoptatás vagy fogyás következtében. A mellnagyobbítás során mellimplantátumok beültetésével a plasztikai sebész helyreállítja a mell térfogatát, míg a mellfelvarrás során megemeli a meglévő mellszövetet. A két eljárás kombinációja teltebb, fiatalosabb dekoltázst eredményez.  

Önmagában a mellfelvarrás nem változtatja meg jelentősen a mellek méretét, ugyanúgy ahogy önmagában a mellnagyobbítás nem megoldás a megereszkedett mellek helyreállítására. A kombinált mellplasztikai műtét előnye, hogy a páciens mindkét problémára egy időben és helyen a legjobb megoldást biztosítja - optimálisabb mellforma, megnövelt mellméret és javított pozíció.

Az önbizalom is helyreáll

A kombinált mellplasztikai beavatkozás az aszimmetrikus mellek esetében is megoldást nyújthat, hiszen a mellek nagyméretű különbsége esetén is szükség lehet mindkét plasztikai műtétre, ahhoz hogy a plasztikai sebész helyreállítsa a szimmetriát. Azok a nők, akiknek megereszkedett vagy aszimmetrikus mellei vannak a mellfelvarrást és mellnagyobbítást követően ismét önbizalommal nézhetnek tükörbe. A kombinált mellplasztika kiváló lehetőséget nyújt aszimmetrikus mell esetén is. 

Mellimplantátum csere mellfelvarrással

Mellimplantátum cserét is össze lehet kombinálni mellfelvarrással. Egy korábban elhelyezett mellimplantátum cseréjekor szükség esetén a plasztikai sebész egy műtét keretében el tudja végezni a mellfelvarrást is. Ilyen esetben is kombinált mellplasztikai műtétről beszélünk, hiszen ugyanúgy történik egy új mellimplantátum beültetés és mellfelvarrás egy időben. 

Kevesebb idő a tervezésre és a felépülésre 

A mellnagyobbítás és mellfelvarrás kombinációjának egyik legfontosabb előnye, hogy a két beavatkozás egy műtét alatt történik meg. Ezáltal csökken a műtéti kockázatok előfordulásának esélye, jelentősen rövidül a felépülési idő, kevesebb lesz a munkától távol töltött idő és a két műtét egy időben történő kivitelezése is jelentősen kisebb költségekkel jár.