Mellfelvarrás és/vagy mellimplantátum?

2021. március 10.

Ha gondolkozott már mellműtéten biztosan felmerült már Önben is a kérdés, hogy mellfelvarrásra, mellimplantátum behelyezésre vagy esetleg mindkettőre van-e szükség. A női test számos változáson megy keresztül, különösen a terhesség és szoptatás ideje alatt. A mellek elveszthetik fiatalos tartásukat és megereszkedhetnek. Ezek a problémák nemcsak a nagy méretekkel rendelkező hölgyeket érintik, hanem a kis mellű nők is egyaránt szembesülhetnek ezzel.

shutterstock_1312702532.jpg

Nézzük meg, melyek azok a tényezők, amik együttesen segítenek eldönteni, hogy mellfelvarrásra vagy mellimplantátum behelyezésre van szükség, esetleg mindkettőre. Ebben a cikkben a három legfontosabbat járjuk körbe: a mellbimbó pozíciója, a megfelelő forma és teltség elérése, illetve a nagy mellméret iránti vágy.  

A mellbimbó pozíciója

Ha a tükörbe nézve azt tapasztalja, hogy a mellbimbók lefelé állnak, vagy esetleg az áthajlási redő - ahol a mellek alsó íve találkozik a mellkassal - alatt helyezkednek el, akkor nagy valószínűséggel mellfelvarrásra van szüksége. A mellbimbó ezen helyzetei utalnak a mell lógására, amit a nagy mellméret, a fogyás, a szülés-szoptatás, a gyenge kötőszövet egyaránt okozhat. A mellfelvarrás során a mell megemelése mellett a mellbimbó helyzete, mérete  változtatható.

A mellek formája

Egy nagyobb súlyvesztés után, illetve a kor előrehaladtával a mellek elveszíthetik korábbi volumenüket, teltségüket, és laposnak vagy túl kicsinek tűnhetnek. Terhesség és szoptatás után szintén megereszkedhetnek a mellek.  Ezekben az esetekben a mellimplantátum behelyezése változtathat a mell térfogatán, javítva a mellek formáján is. Azonban előfordulhat, hogy az implantátum behelyezése mellett a mellek megemelésére is szükség van, ekkor a kombinált mellplasztika a megfelelő megoldás.

A mellek mérete

Köztudott, hogy a leggyakoribb plasztikai sebészeti eljárás a mellnagyobbítás, ugyanis a nők igen nagy százaléka elégedetlen a melle méretével. Van, aki mindig is nagyobbat szeretett volna, mások az aszimmetrián szeretnének javítani. Az ingyenes konzultáció során a plasztikai sebész elmagyarázza és megmutatja a nálunk elérhető implantátumokat. Ezeket van lehetőség kipróbálni is egy melltartóban, így pontosabb képet kaphat arról, hogy milyen lesz a teste eljárás után.

A mellnagyobbítás és a mellfelvarrás kombinálása

A kombinált mellplasztika során a plasztikai sebész implantátum behelyezésével és a mellek megemelésével alakítja ki az új, esztétikus formát. Plasztikai sebészünk megmutatja a különféle implantátumokat és kiválasztják a legmegfelelőbbet, elmagyarázza a különféle műtéti technikákat, megmutatja hol fognak elhelyezkedni mellplasztika után a műtéti hegek.

Minden egy ingyenes konzultációval kezdődik

A Budapest Plasztikai Intézetben csapatunk létfontosságúnak tartja, hogy minden lépésben kísérje és támogassa Önt. A konzultáció során kiterjedt szakmai véleményt fog kapni, plasztikai sebészeink minden felmerülő kérdésére válaszolnak és Önnel közösen választják ki a legjobb megoldást. Ezután tanácsadóink összeállítják a személyre szabott ajánlatot.