Ismerje meg a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebészeit: Dr. Gacs János

2024. február 13.

A Magyar Sebész Társaságnak (MST), a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak (MPHEST), a Nemzetközi Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak (International Confedaration of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, IPRAS) is tagja és a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze. Ismerjék meg Dr. Gacs János plasztikai sebészt közelebbről.

BPPI_10000_Portre_Gacs_Fekvo_blog.jpg

Mit jelent önnek a plasztikai sebészet a Dr. Rose Magánkórházban?

A Dr. Rose Magánkórház 2007-ben nyitotta meg kapuit, plasztikai és orvos-esztétikai szolgáltatások szinte a kezdetektől, 2010 óta érhetők el a kórházban. Én is ekkor csatlakoztam az intézményhez, és azóta is töretlenül dolgozom együtt a teljes személyzettel. A plasztikai sebészeti részleg az elmúlt 15 évben több mint 10.000 plasztikai és esztétikai beavatkozással büszkélkedhet. Amikor a konzultáción megjelenik a páciens, bízunk benne, hogy az első benyomása az lesz, hogy végre a megfelelő helyen jár, ahol bátran és nyugodt körülmények között készülhet fel a konzultációra és felteheti az összes őt foglalkozó kérdést. Ebben nagy segítséget nyújt a Dr. Rose Magánkórház elegáns környezete is, ahol minden adott a tökéletes páciensélményhez.

Követi a nemzetközi trendeket?

Plasztikai sebészként az a dolgunk és hivatásunk, hogy figyeljük a világ plasztika trendjeit és ezeket az újításokat beépítsük a sebészeti tevékenységünkbe. Ezért is dolgoztam már Írországban, Dániában és a Közel-Keleten. A világ különböző országaiban szerzett tapasztalat alapján elmondhatom, hogy a magyarországi plasztikai sebészet semmiben nincs elmaradva a világ többi országától, vagy a páciensek igényeitől. 

Mit jelent Önnek a hivatása?

A plasztikai sebészet egy olyan különleges orvosi tevékenység, ahol páciensekkel foglalkozunk és nem betegekkel. Ezért a konvencionális orvos-beteg kapcsolat megváltozik, a műtéteket közösen a pácienssel tervezzük meg. A konzultáció során a bizalom mellett az őszinteség a legfontosabb. Ha találunk közös nevezőt a páciens elvárása és a szakorvosi szempontból megvalósítható eredmény között, akkor jó eséllyel lesz az eredmény minden szempontból kielégítő. Ezért fontos a közös munka, a közös gondolkozás a konzultáció alkalmával. 

Hogyan válasszuk mi a megfelelő plasztikai sebészt? 

A plasztikai sebész kiválasztása nem egyszerű feladat. A páciensnek nehéz eldönteni, hogy az elképzeléseit melyik plasztikai sebész tudja a legjobban megvalósítani. A leggyümölcsözőbb az, amikor ajánlás vagy személyes tapasztalat útján érkezik valaki a plasztikai sebészhez, hiszen ez egy bizalmi alapon megszülető döntés. Fontos az őszinteség és a bizalom, hogy a páciens megértse, hogy amit ígérünk azt meg tudjuk valósítani. 

Azt gondolom hosszú távon csak ez a típusú páciens-orvos kapcsolat működőképes. Az elégedett páciensnél pedig nincs jobb reklám. 

Szerencsés helyzetben vagyunk abban a tekintetben, hogy ma már nem számít luxus beavatkozásnak egy plasztikai vagy esztétikai beavatkozás, hanem az átlagember is megengedheti magának, hogy szülés, szoptatás, terhesség vagy akár nagy fogyás miatt bekövetkezett alakváltozásokat megpróbáljuk korrigálni. A hölgyekben erre egyre inkább megfogalmazódik az igény a plasztikai beavatkozásokra, ma már teljesen elfogadott az, ha valaki szeretné visszanyerni korábbi alakját, méretét. 

Mit gondol az esztétikai beavatkozásokról?

A leggyakrabban előforduló esztétikai beavatkozásaink az ajaktöltés és a ránctalanító kezelések hialuronsavval vagy b.tox-szal. Azt gondolom a jó plasztikai vagy esztétikai beavatkozás az, amiről nem tudjuk megmondani, hogy megtörtént, hanem olyan mintha a páciens egy hosszabb nyaralás után frissen, kipihenten térne vissza a hétköznapokba.

Mi a műtétre érkezőknél a nemek aránya?

Nyilván a legtöbb páciensünk az nő. Ha egy nő jól érzi magát a bőrében, akkor azt minden körülötte lévő élvezi, a műtétek eredményeképpen másképp öltözik, többet mosolyog. 

Melyek a legnépszerűbb beavatkozások?

A legnépszerűbb beavatkozás még mindig a mellnagyobbítás. Ezenkívül népszerű még a mellfelvarrás, mellkisebbítés, különböző mellkorrekciók, illetve a szülés utáni alakváltozások korrigálása. Ezek mellett az arcplasztika is részét képezi a repertoárunknak, ugyanúgy ahogy a férfi plasztikai műtétek vagy az orvos-esztétikai beavatkozások. 

Mit jelent Önnek a siker?

Az igazi siker számomra az, amikor a páciens elégedett! Ezt az elégedett mosolyt látom a műtét utáni kontrollon, vagy amikor egy új páciens meséli, hogy ajánlás útján jött. Amikor ezt a szeretettel teli bizalmat megérzem, az jelenti a sikert.