Háló segít még szebbé varázsolni a női melleket

2020. március 15.

Ha egy mellnagyobbítás után rövid időn belül elmozdulnak az implantátumok, az elég kiábrándító, hiszen nem kevés pénzbe kerül egy ilyen műtét, nem beszélve a gyógyulás idejéről. Ha lazák a mell szövetei és szalagjai, sajnos ez könnyen előfordulhat, de a Tio2Mesh háló segít megoldani ezt a problémát!

shutterstock_521684347.jpg

A plasztikai sebészet folyamatosan fejlődik. Nemcsak új technológiákat fejlesztenek ki a szakértők, de át is vesznek egyes megoldásokat a sebészet más területeiről és beemelik a szépészeti beavatkozások körébe, hogy még jobb, szebb és tartósabb eredményt érjenek el egy-egy operáció után. Nem ritka, hogy a plasztikai sebész által beültetett mellimplantátum elmozdul és ezzel komoly esztétikai és egészségügyi problémát okozhat. Nem meglepő, ha ilyenkor a páciens elégedetlen és arra gyanakodik, a műtét sikerült rosszul. Ez azonban nem így van, sokkal inkább szöveti gyengeség áll a háttérben. Szerencsére az orvostudomány már feltalálta erre is a megoldást, a Tio2Mesh hálót!

Ezért mozdulhat el az implantátum

Ilyen a mellplasztika, ahol nem ritka, hogy a gyenge szövetek és szalagok képtelenek megtartani egy mellimplantátumot, mert az nehezebb, mint a teherbírásuk. Ha ezt az implantátumot a megszokott módon ültetik be – akár mellfelvarrással kombinálva – akkor a szilikonpárnát körülvevő szövetek idővel megereszkednek és az implantátum egyszerűen elmozdul, deformálva a kebleket. Ez ugyan elsőre csak esztétikai problémának tűnik, de ha sokáig nem korrigálják a melleket egy második műtéttel, akár szöveti károsodást is okozhat.

Nem az orvos tehet róla!

Fontos tudni, hogy az, ha elmozdul az implantátum, nem a plasztikai sebész hibája, nem ő végezte felelőtlenül a munkáját! Ha a mell mirigyállománya és szövetei, valamint a tartószalagok genetikusan, vagy az életkor miatt túl lazák, akkor a szilikonpárna elmozdulása igen valószínű lehet. Ezen gyakran az sem változtat, ha többször is felvarrják a melleket. Ezt elkerülendő, használja a plasztikai sebészet a Tio2Mesh hálót, melyet eredetileg olyan hasi lágyszövet-, illetve sérvműtéteknél használtak, ahol a hasfalat kellett megerősíteni nem felszívódó anyaggal, ezzel stabil tartást adva a területnek, segítve a hasizmok munkáját.

Különleges és biztonságos

A titánium-oxiddal bevont, monofil polipropén szálból készült Tio2Mesh háló rugalmas és alakítható. A beültetés után mégis alaktartó marad, így a plasztikai sebészet számára ideális segítséget nyújt a mellimplantátumok stabilizálásában. Mivel a pillekönnyű Tio2Mesh háló biokompatibilis és felülete hidrofil, így nem okoz semmiféle allergiás reakciót a szervezetben a beültetés után. Azzal pedig, hogy az implantátum és a mell mirigyállománya között helyezkedik el, megelőzi az úgynevezett tokosodást és az esetleges szövetkárosodást is.

Helyreállító műtét esetében is jól használható

A Tio2Mesh háló a mellrák utáni korrekcióban is óriási segítséget nyújt a tökéletes eredmény kivitelezéséhez, hiszen a beültetésével elkerülhető, hogy az implantátumot fedő vékony mirigyállomány alól kiemelkedjen, csúnya kifejezéssel élve „kilógjon” a szilikonpárna íve a bőr alatt. Ez helyzet akkor is felmerülhet, ha nagyobb mellimplantátum kerül beültetésre az egészséges, kicsi keblekbe, vagy ha eleve vékony a mirigyállomány. A Tio2Mesh háló jól formálhatósága miatt tökéletes mellformát lehet kialakítani és egyben stabilizálni az beültetett implantátum helyzetét.