2D, 4D ultrahang

Hordozható 2D ultrahang

Hordozható ultrahangos eszközünk képminősége állja a versenyt a nagyobb kórházi berendezésekkel. Alkalmas arra, hogy pácienseinket kórtermükben vizsgáljuk meg vele, illetve a baba érkezésekor a szülőszobán.

4D ultrahang

A készüléket a terhesgondozás során használjuk. Az alapot a kétdimenziós ultrahang jelenti, erre épül a háromdimenziós változat, melynek lényege, hogy a vizsgálófej különböző szögekből készít sorozatfelvételeket a kérdéses területről. Ezekből áll össze a háromdimenziós kép, a beépített számítógép segítségével. Ezzel már olyan síkokat is meg lehet jeleníteni, amilyeneket a kétdimenziós géppel nem. A magzatról készített 4 dimenziós felvételen mindehhez az elmozdulás, a mozgás ábrázolása is hozzáadódik, a felvétel térben mutatja meg a babát. A vizsgálat 20-30 percet vesz igénybe, és a „babamozi” adathordozón (CD-n) rögzítve megható, örök emlék marad a család számára.

Az ilyen célból készült felvételek a terhesség 25. és 35. hete között lesznek a legkifejezőbbek, ekkor a legideálisabb ugyanis a vizsgálathoz a baba mérete.