+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Dr. Rose  Szülészet Hétről hétre

Csodálatos időszak ez, hiszen új élet növekszik, az Ön testében. Minden bizonnyal rengeteg kérdés fogalmazódik meg Önben a következő hónapokban, sokszor érezheti magát bizonytalannak, hiszen korábban nem tapasztalt változásokon megy keresztül. Várandós naplónk segítségével hétről hétre nyomon követheti, hogyan fejlődik, növekszik kisbabája, hasznos tanácsokkal és információkkal látjuk el, hogy a következő hetek minél nyugodtabban és harmonikusabban teljenek. Összeállításunkban olvashat azokról a fizikai – bizonyos esetekben lelki – változásokról, melyek a leendő édesanyát érintik ezekben a hónapokban, részletesen nyomon követheti a magzat fejlődését, megtudhatja, hogyan látja az adott időszakot a szakember, milyen életmódbeli változtatásokat javaslunk, illetve melyik héten, milyen vizsgálat elvégzése válik időszerűvé.

 

Hanyadik hétben jár?

Terhesség a 35. hétben

Mostanra már babája számára is kezd egyre kényelmetlenebbé válni a méh biztonságos közege, az ő szervezete is felkészült az önálló életre. Türelem, már csak alig több mint egy hónap van hátra, és egymásra mosolyoghatnak.

Kismama

Teste még mindig állandó változásban van, ami leginkább terebélyesedést jelent. Sok kismama éli át a „bálna” effektust. Ezt a súlygyarapodás mellett a nehézzé vált mozgás, a lábak vizesedése okozza. Ha eddig odafigyelt a táplálkozásra és nem feledkezett meg a szükséges testmozgásról nincs oka az aggodalomra. A felszedett kilóktól hamar megszabadul majd.

Baba

Babája készülődik a szülésre. Gyakorolja eddig megszerzett képességeit, rúgkapál. Naponta három liter magzatvizet iszik. A bőre alá lerakódott zsírréteg segíti, hogy képes legyen kiegyenlíteni a szülés utáni hőmérsékletváltozást.

Vizsgálatok

Ha nincs semmilyen panasza, ezen a héten nem kell vizsgálatokon részt vennie. Ám ha Ön Dr. Rose VIP terhesgondozási csomaggal rendelkezik, korlátlan számú konzultáció és vizsgálat igénybevételére jogosult. Ha szükségét érzi, hívjon minket bizalommal!

Szakember/orvos tanácsa

Az optimális testsúlygyarapodás a várandóság teljes ideje alatt 7-9 kiló, ezért az utolsó hetekben is figyeljen oda testsúlyára. Hallgasson orvosára és ne lépje át az általa megengedett súlygyarapodást!

Életmód

A mozgás továbbra is megengedett, sőt ajánlott. Kivétel persze, ha valami miatt orvosa nem engedélyezi. Olyan mozgásformát válasszon, mely nem jár nagy oxigén felhasználással. Sétáljon nagyokat, járjon tornára, jógára és amikor csak teheti végezzen légzőgyakorlatokat.