+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Dr. Rose  Szülészet Hétről hétre

Csodálatos időszak ez, hiszen új élet növekszik, az Ön testében. Minden bizonnyal rengeteg kérdés fogalmazódik meg Önben a következő hónapokban, sokszor érezheti magát bizonytalannak, hiszen korábban nem tapasztalt változásokon megy keresztül. Várandós naplónk segítségével hétről hétre nyomon követheti, hogyan fejlődik, növekszik kisbabája, hasznos tanácsokkal és információkkal látjuk el, hogy a következő hetek minél nyugodtabban és harmonikusabban teljenek. Összeállításunkban olvashat azokról a fizikai – bizonyos esetekben lelki – változásokról, melyek a leendő édesanyát érintik ezekben a hónapokban, részletesen nyomon követheti a magzat fejlődését, megtudhatja, hogyan látja az adott időszakot a szakember, milyen életmódbeli változtatásokat javaslunk, illetve melyik héten, milyen vizsgálat elvégzése válik időszerűvé.

 

Hanyadik hétben jár?

Terhesség a 33. hétben

Gondolatai nagy része a pocakjában növekvő baba köré csoportosulnak. Beszéljen hozzá, simogassa, meséljen neki!

Kismama

Tapasztalhatja, hogy babája reagál az ismerős, sokat hallott hangokra, érintésekre. Az étkezések előtt is aktívabb, érzi amikor Ön éhes. A derékfájás és a nehézlégzés erősödhet, de ezek a panaszok enyhülnek majd, amikor leereszkedik a méhe.

Baba

A pici már teljesen készen áll a születésre, csak némi plusz súlyt kell magára szednie. Súlya lassan eléri a 2 kilót, hossza pedig a 40 centit. Jelenleg 37 fokos vízben lubickol - ez legalább 15 fokkal több, mint a kinti környezet. A bőre alatt gyarapodó zsírréteg funkciója lesz majd áthidalni ezt a különbséget..

Szakember/orvos tanácsa

Tapasztalhatja, hogy bizonyos időközönként begörcsöl lába, vádlija. Ez ellen magnézium és kalcium szedésével védekezhet. Tabletta vagy pezsgőtabletta formájában könnyen juthat kalciumhoz, de a zöld levelű zöldségfélék, a búzacsíra, a szója, a szilva, a mazsola, a narancs és a tejtermékek is gazdagok kalciumban. Konzultáljon orvosával, milyen készítmény szedését javasolja!

Életmód

A szükséges dokumentumok begyűjtése után kezdje el összeállítani kórházi csomagját.
Szülészetünkön intimbetéteket, intim törlőkendőt, köntös, papucsot biztosítunk az Ön számára, ezeket nem kell magával hoznia. A szoptatás miatt gyakori a tejcsorgás, ezért otthonra javasolt melltartóbetét beszereznie. Kényelmes, lehetőleg elöl gombolós pizsamát vagy hálóinget hozzon magával. Készítettünk egy listát, hogy semmi se maradjon ki.