Kiállításmegnyitó a Dr. Rose Magánkórházban – A tökéletes vonalak

2022. szeptember 21.

A gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást. Immár hét éve zajló művészeti projektünk keretében, kórházunk falain kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként, ahol megismerhetik az alkotók munkáit és meg is vásárolhatják azokat.

Marek Zoltán

A Széchenyi István téren a Magyar Tudományos Akadémia és a Gresham-palota között, Budapest világörökségi egyik helyszínén található a Dr. Rose Magánkórház. A kórház körül lévő élő történelem, tanúi azok az épületek, amelyek feltűnnek Marek Zoltán fotóművész A tökéletes vonalak című kiállításán. A művész fekete-fehér képei, a környéken található épületek részleteit mutatják be. "A megvilágítással, a fényekkel és a szögekkel próbáltam megmutatni, hogy mennyire tökéletes lehet, egy-egy kiemelt részlet” – árulta el a fotóművész.

Marek Zoltán rohanó világunk pillanatainak álló képekben történő megörökítésének mestere. Épületfotói letisztult képi világot ábrázolnak, fotói karakteresek, lényegre törőek és olyan mozzanatokat örökítenek meg, amelyek mellett általában elhaladnánk, talán észre sem vennénk őket. „ Én a képeimmel próbálok üzenni az embereknek, hogy álljatok meg egy kicsit, örüljetek, mert süt a nap, álljatok meg és táncoljatok az esőben, üljetek le a földre és nézzétek a körülöttetek lévő rezdüléseket.”

A művész látásmódja, harmóniára való törekvése, részletek iránti rajongása és pozitív üzenete hívta fel a figyelmünket munkáira. Örömünkre szolgál, hogy a fotók által nyújtott élményt megoszthatjuk a hozzánk érkező páciensekkel.

A The ArtSommelier szervezésében Marek Zoltán fotóművész kiállítása 2022. szeptember 15-től látható a Dr. Rose Magánkórházban.

 

Kapcsolódó hírek

Évzárás után

Dr. Papik Kornélt a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatóját kérdezte a Weborvos Online Egészségügyi Magazin a kórház elmúlt évi teljesítményéről: „Az árbevétel ilyen mértékű növekedése, és egyben a nyereségesség javulása – amit teljes mértékben visszaforgatunk a fejlesztésekbe – alapján, egészségesnek lehet nevezni az üzleti fejlődésünket.”

Új snack a Dr. Rose Magánkórházban

Menedzserszűrésekre és hosszabb vizsgálatokra érkező pácienseinket az eddigi pogácsa helyett új, tápanyagokban gazdag snack várja az éhgyomri vizsgálatok után, illetve a vizsgálatok szüneteiben. Az új sós kekszek tartalmaznak olajos magvakat és zabot is, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre.

Videóüzenet az ápolók világnapján

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja. Ápolókat ünneplünk, akik azért dolgoznak az egészségügyi intézményekben, hogy tudásukkal és szakértelmükkel segítsék a betegek gyógyulását, megkönnyítsék a nehéz pillanatokat. A Dr. Rose Magánkórház minden emeletén és minden helyiségében találkozhatunk velük miközben végzik a munkájukat, sokszor észrevétlenül a gyógyító csapatunk részeként, máskor pedig közvetlenül - betegágynál, műtőben, orvosi vizsgálatokat asszisztálva. Ők azok, akik hitet adnak a gyógyuláshoz egy-egy kedves kérdéssel, biztató szóval, mosollyal vagy érintéssel.