A tökéletes vonalak – kiállításmegnyitó a Dr. Rose Magánkórházban

A gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást. Immár hét éve zajló művészeti projektünk keretében, kórházunk falain kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként, ahol megismerhetik az alkotók munkáit és meg is vásárolhatják azokat.
Image
DrRoseMarekZoliSFA04114.jpg

A Széchenyi István téren a Magyar Tudományos Akadémia és a Gresham-palota között, Budapest világörökségi egyik helyszínén található a Dr. Rose Magánkórház. A kórház körül lévő élő történelem, tanúi azok az épületek, amelyek feltűnnek Marek Zoltán fotóművész A tökéletes vonalak című kiállításán. A művész fekete-fehér képei, a környéken található épületek részleteit mutatják be. "A megvilágítással, a fényekkel és a szögekkel próbáltam megmutatni, hogy mennyire tökéletes lehet, egy-egy kiemelt részlet” – árulta el a fotóművész.

Image
DrRoseMarekZoliSFA03873.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA03904.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04086.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04123.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04138.jpg

Marek Zoltán rohanó világunk pillanatainak álló képekben történő megörökítésének mestere. Épületfotói letisztult képi világot ábrázolnak, fotói karakteresek, lényegre törőek és olyan mozzanatokat örökítenek meg, amelyek mellett általában elhaladnánk, talán észre sem vennénk őket. „ Én a képeimmel próbálok üzenni az embereknek, hogy álljatok meg egy kicsit, örüljetek, mert süt a nap, álljatok meg és táncoljatok az esőben, üljetek le a földre és nézzétek a körülöttetek lévő rezdüléseket.”

Image
DrRoseMarekZoliSFA04195.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04116.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04281.jpg

A The ArtSommelier szervezésében Marek Zoltán fotóművész kiállítása 2022. szeptember 15-től látható a Dr. Rose Magánkórházban.

Image
DrRoseMarekZoliSFA04119.jpg

A művész látásmódja, harmóniára való törekvése, részletek iránti rajongása és pozitív üzenete hívta fel a figyelmünket munkáira. Örömünkre szolgál, hogy a fotók által nyújtott élményt megoszthatjuk a hozzánk érkező páciensekkel.

Image
DrRoseMarekZoliSFA04133.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04139.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04147.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04161.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04170.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04300.jpg
Image
DrRoseMarekZoliSFA04089.jpg