Fogjunk Össze Alapítvány

2023. január 24.

Az egészségügyben dolgozók támogatása mindenkinek közös ügye. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Dr. Rose Magánkórház segíti a Fogjunk Össze Alapítvány munkáját. Az Alapítványt Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese alapította. Az Alapítvány létrehozásának célja, hogy támogassa az egészségügyben dolgozókat különböző felajánlásokkal, kulturális és szakmai programokkal.

fogjukossze-ficzere-andrea

Az alapítvány eddigi működése elsősorban közvetlen segítségnyújtásra, valamint rekreációs és kulturális programok szervezésére irányult. A fogjunkössze.hu beszélgetéssorozatának, a Könyvekkel a mentális egészségért c. estéinek meghívott előadói voltak többek között: Boldizsár Ildikó, Grecsó Krisztián, Müller Péter, Orvos-Tóth Noémi, Szentesi Éva, Tóth Krisztina. A korábban elhangzott előadások és beszélgetések itt megtekinthetők: https://fogjunkossze.hu/videos

Eddigi tevékenységi körét bővítette ki az Alapítvány a weboldalán indított szakmai bloggal, amely szakértők bevonásával olyan hasznos témákkal foglalkozik, mint a betegségmegelőzés, az egészségtudatos magatartás és az egészségüggyel kapcsolatos innovációk. A későbbiekben a népszerűbb témákat – meghívott előadókkal – rendezvények formájában járják körül, de oktatási intézményekbe is szívesen mennek előadásokat tartani. Az Alapítvány céljairól és munkájáról a www.fogjunkossze.hu oldalon tudnak tájékozódni.

Támogassa Ön is a Fogjunk Össze Alapítvány munkáját!

Kapcsolódó hírek

Ortopédiai műtét utáni gyógytorna a Dr. Rose Magánkórházban

„Ortopédiai műtét másnapján arra kell számítania, hogy meg fog jelenni az ágya mellett a gyógytornász. Miért fontos ez? Minden esetben a gyógytornász az, aki a páciens számára ismerteti, hogy melyek azok a mozdulatok, amelyekkel óvatosnak kell lennie, és melyek azok a mozdulatok, amiket kerülnie kell. Lehet ez mozgásterjedelem korlátozás, vagy szükséges tehermentesítés, ezeket elmagyarázzuk és megtanítjuk a betegeknek, kiemelve a hétköznapi példákat. Mindemellett megtanítjuk az otthon végzendő gyakorlatokat” - foglalja össze a tudnivalókat Duska Zsófia a Dr. Rose Magánkórház vezető gyógytornásza.

Weborvos.hu: A váll, a könyök és a kéz specialistája

Dr. Kiss Jenő PH.D. CSC, a Dr. Rose Magánkórház ortopédsebész, baleseti sebész, kézsebésze. Korábban elnökségi tagja volt az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaságnak és elnöke volt a Magyar Ortopéd Társaságnak. Sokszor hívják külföldre operatőrnek vagy éppen előadást tartani. 2011 óta vesz részt a Dr. Rose Magánkórház ortopédiai járó- és fekvőbeteg ellátásban. A Weborvos cikkében szakterületének specialitásáról, a nemzetközi kapcsolatairól, és motoros múltjáról is kérdezték.

ELLE.hu: Egészséges táplálkozás, lemondások nélkül?

Rohanó hétköznapok, extrém mértékű stressz, otthoni munkavégzés és dráguló élelmiszerek. Ez csak pár, azok közül a tényezők közül, amik nagy kihívást jelentenek az egészséges étkezés megtartásában. A túlsúly és elhízás országos szinten egyre égetőbb probléma, aminek megoldása nem a szigorú diétákban, hanem a korai felismerésben és fenntartható változásokban rejlik. Dobák Zita a Dr. Rose Magánkórház dietetikusa az ELLE magazinnak nyilatkozott.