Veszélyben a férfiak? – Kerekasztal beszélgetés a férfiegészségről

A Dr. Rose Magánkórház professzorai és főorvosai fogtak össze azért, hogy felhívják a férfiak figyelmét egészségük megőrzésének fontosságára. 40 éves kor felett már tudatosan kell tennünk a hosszú és egészséges életért, nem csak magunkra, de családunkra is gondolva. Nagyrészt rajtunk múlik, hogy az élet második felét szellemileg, lelkileg, testileg frissen, harmóniában éljük-e. Már apró változtatások is segítenek abban, hogy plusz éveket nyerjünk és életminőségünk javuljon.

A férfiak többsége az egészségügyi problémákat és tartós betegségeket az élet természetes velejárójának tartja. Sajnos, a megelőzést célzó, megfelelő életmódot és az orvosi vizsgálatokat sokan elutasítják, nem bíznak ezek jelentőségében. Csak komolyabb egészségügyi problémákkal, rendszerint megkésve fordulnak orvoshoz, amikor gyakran már késő. A magyar férfiak legfőbb halálokai között a keringési rendszer, a daganatos megbetegedések és az emésztőrendszer megbetegedései szerepelnek. Mit tehetünk azért, hogy megelőzzük ezeket a betegségeket? – tettük fel a kérdést a kerekasztal beszélgetés résztvevőinek.

Kerekasztal beszélgetésünkön a Dr. Rose Magánkórház kardiológus, belgyógyász, ortopéd sebész és urológus orvosai adnak útmutatót az aktív időskor eléréséhez, maguk is túl az 50, 70 sőt 80 éves életkoron, saját példáikat is megemlítik. A beszélgetés résztvevői: Professzor Préda István kardiológus, belgyógyász, Dr. habil Lelbach Ádám belgyógyász, gasztroenterológus, geriáter és hipertonológus szakorvos, Professzor Hangody László ortopéd-traumatológus szakorvos és Dr. Varga József urológus szakorvos.