Blog

Segítünk eligazodni az egészség összetett világában: izgalmas cikkek és videók szakértőink közreműködésével.

Gyakori tévhitek a mellplasztikával kapcsolatban

Évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a mellplasztikai beavatkozások: a mellnagyobbítás, a mellfelvarrás, ezek kombinációja, illetve a mellkisebbítés is. A plasztikai műtétek sok nő számára nyújtanak lehetőséget az önbizalom növelésére és a kívánt testkép elérésére. Népszerűségük ellenére számos tévhit és félreértés kering a műtétekkel kapcsolatban, amik bizonytalanságot kelthetnek azokban, akik a mellplasztikai műtétet fontolgatják. Ezek a bizonytalanságok megnehezíthetik a megalapozott döntéshozatalt, így fontos tisztázni a tévhiteket és megismerni a valós tényeket. Cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakoribb mítoszokat a mellplasztikával kapcsolatban.

A lágyéksérv tünetei és műtéti kezelése

A sérv egy gyakori elváltozás, amely során egy szerv vagy szövet kitüremkedik az izmon vagy más szöveten keresztül. A leggyakoribb típus a lágyéksérv, amely elsősorban a hasüregi szervek kitüremkedését jelenti a lágyéki területen. Ez az állapot számos kellemetlen tünettel jár, mint például a fájdalom és a duzzanat, és sajnos önmagától nem gyógyul meg. A lágyéksérv kezelésének egyetlen hatékony módja a műtét.

Sportdietetika – Mit esznek a focisták?

„Mérkőzés napján kerülni kell a puffasztó, zsírban gazdag ételeket, különben nem tudnak a játékosok maximálisan teljesíteni.” - Dobák Zitát a Dr. Rose Magánkórház dietetikusát kérdeztük, hogy milyen tapasztalatokat szerzett a sportolók, többek között Magyar Labdarúgó-szövetség sportdietetikai szaktanácsadójaként.

A Dr. Rose Magánkórház orvosainak nyári ajánlásai

A forróság, az erős napfény, a fokozódó pollenterhelés miatt a nyár extra megterhelést jelent szervezetünkre. Kis odafigyeléssel megelőzhetőek és enyhíthetőek a nyári időszak hatásai. A Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyász, fül-orr-gégész, kardiológus és urológus szakorvosainak javaslatait foglaltuk össze.

Szélütés, stroke, gutaütés

A stroke, más néven szélütés vagy gutaütés évente 40-50 ezer embert érint Magyarországon. Ennek a súlyos idegrendszeri problémákat okozó, hirtelen kialakuló agyi keringészavarnak az okairól, a megelőzés lehetőségeiről és a kezelésről a Dr. Rose Magánkórház neurológusával, Dr. Ilniczky Sándorral beszélgettünk.

Étrendi és életmód tanácsok inzulinrezisztencia esetén

A vércukorszint szabályozásában fontos szerepet tölt be az inzulin, melynek feladata, hogy bejuttassa a sejtekbe az őket tápláló cukrot. Inzulinrezisztencia esetén a sejtjeink kevésbé reagálnak az inzulin hatására, a normálisnál kevesebb glükózt képesek felvenni, még magasabb inzulinszint mellett is.

A szétnyílt hasizom okai és kezelése

A szétnyílt hasizom, más néven rectus diastasis, gyakran érinti a nőket terhesség és szülés után. Ez az állapot nem csak esztétikai problémát jelent, hanem komoly fizikai kellemetlenségekkel és egészségügyi következményekkel is járhat. Az izmok szétválása miatt a hasfal szerkezete gyengül, ami negatívan befolyásolhatja a mindennapi tevékenységet és önbizalmat is. Szerencsére a szétnyílt hasizom kezelhető, és több módszer is rendelkezésre áll helyreállítására.

Mielőbb meg kell szabadulni a vírusos szemölcsöktől

Életünk során szinte mindenkinél előfordulnak szemölcsök. Eleinte az esztétikai kényelmetlenségen túl nem zavaróak, de az elszaporodó típusai már komoly egészségügyi veszélyt jelenthetnek. Melyik az a szemölcs, amelyet magunk is kezelhetünk otthon? Mit tegyünk és mit ne ezekkel a kinövésekkel? Mikor forduljunk orvoshoz? Ezekben a kérdésekben segít eligazodni Dr. Nagy Katalin, a Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyásza.

Nem szabad elhanyagolni a körömgombát

A körömgomba gyakori bőrbetegség, leginkább cukorbetegeknél és idősebb korban fordul elő, de körömsérülések következtében is kialakulhat. A körmön látható tünetek félrevezetőek lehetnek, ezért első lépésként szakorvosi vizsgálattal érdemes tisztázni, mi okozza a köröm elváltozását. Ismerjék meg Dr. Nagy Katalin, a Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyász szakorvosának tanácsait a körömgombával kapcsolatban.