Blog

Segítünk eligazodni az egészség összetett világában: izgalmas cikkek és videók szakértőink közreműködésével.

A túlzott izzadás kezelése

Legyen szó fontos tárgyalásról, szereplésről vagy csak a mindennapokról, a túlzott izzadás mindig kellemetlen. A probléma megjelenhet a tenyéren, talpon, illetve a hónaljban is, ugyanis itt van a legtöbb verejtékmirigy. A túlzott izzadással sokkal többen küzdenek mint gondolnánk férfiak és nők egyaránt. Az izzadást (hiperhidrózist) okozhatja stressz, bizonyos betegségek, gyógyszerek. A kellemetlen állapotot bőrgyógyász méri fel és ő tesz javaslatot a probléma kezelésére.

Gyógyszer nélkül is csökkenthetjük a koleszterin-szintünket

Bár a szervezet maga is termeli a koleszterint, ennek körülbelül egyharmadát befolyásolni tudjuk az életmódunk által, mondja Galló Nóra, a Dr. Rose Magánkórház dietetikusa, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy ennek azért is nagy a jelentősége, mert elkerülhetjük a koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek szedését, illetve az érelmeszesedést (ún. arterioszklerózist), amely az egyik leggyakoribb szív- és érrendszeri rizikófaktor.

A mindent megváltoztató orrplasztika

Az orr az arc egyik legfontosabb része, erősen meghatározza a tekintetet, az arc karakterét. Sokan nem elégedettek az orrukkal, túl nagynak, esetleg formátlannak gondolják. Az esztétikai okok mellett az egészségügyi okok sem elhanyagolhatók, hiszen sok esetben légzési problémákat old meg az orrplasztikai beavatkozás. A műtét célja, hogy az egészségügyi vagy esztétikai gondokat megszüntesse a plasztikai sebész és a vágyott orr formáját és funkcióját elérje.

Mit sportoljon a gyerek?

A szülők pontosan tudják, mennyire fontos, hogy gyermekük minél hamarabb elkezdje a rendszeres mozgást. Hiszen a sportolástól nagyobb lesz a gyerek önbizalma, több lesz az energiája, jobb a koncentrálóképessége, nem beszélve az az állóképességéről. De, hogy pontosan milyen egészségügyi hatása lehet a rendszeres mozgásnak, kinek, mikor, milyen sportág ajánlott, és netán lehet-e veszélye is, arra Dr. Dreissiger Imre, a Dr. Rose Magánkórház gyermek ortopéd szakorvosa, az MTK labdarúgócsapatának vezető csapatorvosa válaszol.

A genetika szerepe a mindennapok orvoslásában

A genetika szerepe egyre jelentősebb az orvostudomány területén, a különböző szakterületek genetikai vonatkozásait folyamatosan kutatják, a kutatások eredményeit pedig a mindennapi gyógyításban is alkalmazzák. Igaz ez a felnőttekre is, de különösen így van a gyermekgyógyászatban. Milyen konkrét esetekben, milyen betegségekben segíthet a genetika? Milyen vizsgálatokra, milyen terápiákra számíthat az, aki genetikushoz fordul? Mi a genetika jövője? Ezekről a kérdésekről osztja meg gondolatait Prof. Dr. Fekete György, a Dr. Rose Magánkórház gyermekgyógyásza, genetikusa.

Lúdtalp és más gyermekortopédiai problémák

A gyermekortopédiákat főleg gerincproblémákkal és különféle lábdeformitásokkal keresik fel a szülők. Szerencsére a legtöbb ortopédiai problémára műtét nélkül is van megoldás. A legfontosabb tudnivalókat Dr. Dreissiger Imre, a Dr. Rose Magánkórház gyermekortopéd szakorvosa foglalja össze.

Plasztikai műtét nagy fogyás után

Nagy súlyveszteséget követően sokszor a tükörben mégsem azt a képet látjuk viszont, mint amit reméltünk és ennek sok esetben a megereszkedett bőr az oka. Szerencsére manapság ez a probléma könnyen megoldható sebészi segítséggel.

Útmutató az aktív időskor eléréséhez

A Dr. Rose Magánkórház professzorai és főorvosai fogtak össze, hogy felhívják a férfiak figyelmét egészségük megőrzésének fontosságára. 40 éves kor felett már tudatosan kell tennünk a hosszú és egészséges életért, nem csak magunkra, de családunkra is gondolva. Nagyrészt rajtunk múlik, hogy az élet második felét szellemileg, lelkileg, testileg frissen, harmóniában éljük-e. Már apró változtatások is segítenek abban, hogy plusz éveket nyerjünk és életminőségünk javuljon.