Blog

Segítünk eligazodni az egészség összetett világában: izgalmas cikkek és videók szakértőink közreműködésével.

A gondolattól az 1 éves kontrollig – A Dr. Rose Magánkórház Plasztikai Sebészeti szolgáltatásai

A plasztikai műtét egy nehéz és életre szóló döntés. Bármi legyen is az oka – például túl kicsi mell, szülés után megereszkedett has vagy egy nagyobb fogyás utáni felesleges bőrfelesleg – az elképzelt eredmény reményében érdemes alaposan tájékozódni és fontos, hogy megismerjük a lehetőségeinket. A Dr. Rose Magánkórházban a plasztikai műtétekkel kapcsolatos kérdésekre minden lehetséges módon segítünk válaszolni, a műtét gondolatától egészen a gyógyulásig. Cikkükben bemutatjuk a Dr. Rose Magánkórház teljes körű, komplex plasztikai sebészeti ellátását, a műtét gondolatának megszületésétől az 1 éves kontrollig.

Hasplasztika – plasztikai műtéttel a megereszkedett has ellen

A terhesség során meggyengült kötőszövet és a fogyás után megereszkedett bőr nem mindig regenerálódik, amit nagyban befolyásol az alkati adottság és az életkor is. A lógó has nemcsak esztétikai értelemben okozhat frusztrációt, de kényelmetlenné teheti a sporttevékenységet is, megnehezítheti a divatos öltözködést és önértékelési problémákat is okozhat. A hasplasztika lehetőséget nyújt a megereszkedett bőr és a felesleges zsírszövet eltávolítására, segítségével megszűnik a bőr lógása, a has ismét feszes és lapos lesz.

Ismerje meg a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebészeit: Dr. Gacs János

A Magyar Sebész Társaságnak (MST), a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak (MPHEST), a Nemzetközi Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak (International Confedaration of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, IPRAS) is tagja és a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze. Ismerjék meg Dr. Gacs János plasztikai sebészt közelebbről.

Megkezdődött a pollenszezon

Hazánk éghajlati és földrajzi viszonyai alapján három fő pollenszezont különíthetünk el, amelyek időjárástól függően február végétől október végéig terjednek. A korán virágzó fák pollenjei miatt az arra érzékenyeknél már most megkezdődhetnek az allergiás panaszok. Szakértőnkkel, Dr. Krasznai Magdolnával a Dr. Rose Magánkórház allergológus szakorvosával a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze a teszteléssel, gyógyszeres kezeléssel, immunterápiával kapcsolatban.

Mellnagyobbítás és mellfelvarrás – a kombinált mellplasztika előnyei

A kombinált mellplasztikai műtét lehetővé teszi, hogy egy beavatkozás alatt két plasztikai műtét típust is elvégezzen a plasztikai sebész: mellnagyobbítást és mellfelvarrást. Sok esetben döntenek a nők a kombinált mellplasztikai beavatkozás mellett, mert a szülés, szoptatás olyan mértékű változást okozott a testükön, hogy mindkét plasztikai megoldásra szükség van.

Szülés utáni depresszió

A környezet abban tud a leginkább segíteni, hogy értő odafigyeléssel fordul az édesanyához, felismeri a szülést megelőző, és szülést követő hangulati/viselkedésbeli különbséget, finoman visszajelzést ad, támogat. De vajon milyen esetben van szükség orvos szakértő segítségére? Dr. Kopacz Erikát a Dr. Rose Magánkórház pszichiáterét kérdeztük a sok édesanyát érintő élethelyzetről.

Nem áll lábra a gyerekem! Amit a babakori csípőízület-gyulladásról tudni kell

Harmincból egy gyereknél egy korábbi felső légúti hurut, vagy egy hányós-hasmenéses kórokozó okozta fertőzés szövődményeként kialakulhat a csípőízület-gyulladás. „Sokszor szinte fel sem tűnik az enyhe nátha – magyarázza Dr. Csécsei Márta, a Dr. Rose Magánkórház gyermekgyógyásza – majd kettő-öt hét elteltével megjelenik a csípőízületi gyulladás, ami azzal indul, hogy nem áll lábra a gyerek. A betegséggel kapcsolatos cikk a Nők Lapja online oldalán jelent meg.

Mikor volt utoljára nőgyógyásznál?

A nőknek legfőképpen saját egészségük, de a szeretteik miatt is minden évben fontos ellátogatniuk orvosukhoz szűrővizsgálatok elvégzése céljából. Dr. Dubecz Dániel, a Dr. Rose Magánkórház szülész-nőgyógyász szakorvosa avat be minket abba, hogy az egészségtudatosság jegyében milyen szűrővizsgálatokon is kell részt vennünk.

Egyszerre emel és feszesít az új kettőshatású hibrid töltőanyag

Az idő múlásával arcbőrünk megereszkedik és folyamatosan veszít fiatalos ragyogásából, megjelennek a ráncok. A folyamatot lassító orvos-esztétikai kezelések között előtérbe kerülnek a kíméletesebb, még sebészi beavatkozást nem igénylő beavatkozások. Egyre inkább elterjedtebb az a nézet, hogy a ráncok csökkentését minél fiatalabb korban kell elkezdeni, hogy sebészi eljárásokhoz minél később kelljen fordulni. Az Allergan HArmonyCa™ hibrid töltőanyag egy olyan innovációs újdonság, ami már a fiatalabb korosztály számára is megoldást jelenthet a korai ráncok eltüntetésében. A hatóanyagról, a beadás módjáról és a hatásairól Dr. Tamás Juditot a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebészét kérdeztük.