Plasztika férfiaknak - Őszintén a fogyás utáni hasplasztikáról

2024. május 28.

A plasztikai műtét nem csak a hölgyek kiváltsága, egyre több férfi dönt a plasztikai beavatkozások mellett. A férfiak a hölgyektől eltérő motivációkkal és okok miatt vágnak bele a műtétekbe. Másfél évtizede dolgozik kitartóan gyerekkori túlsúlyának megoldásán a 30 éves Gábor, aki oldalsó és hátsó oldalfali hasplasztikára érkezett a Dr. Rose Magánkórházba. A beavatkozás után beszélgettünk vele.

Dr. Rose Magánkórház hasplasztika

Mi indította el a fogyás útján?

Az elhízásom hosszú éveken át tartó gondot jelentett, amely tinédzserkorom kezdete óta kísértett. Túlsúlyom egészségügyi problémákhoz vezetett, így például mindkét térdemben porcleválás miatt szenvedtem és a vércukorszintem is viszonylag magas volt. Amikor 15 éves voltam, eldöntöttem, hogy változtatni kell. Nem volt konkrét pillanat vagy drámai fordulópont, egyszerűen elkezdtem jobban figyelni az étkezésemre és sportolni is. Ekkor 105 kiló voltam és 180 centi. A folyamat hét hónap alatt 35 kiló súlycsökkenést eredményezett.

Hogyan változott meg az életmódja a fogyás során?

A fogyásom nem csupán egy ideiglenes diéta volt, hanem egy teljes életmódváltozás. A táplálkozásomon változtattam elsőként: fehérje központú diétát tartottam, sok vitaminnal és ásványianyaggal, minél kevesebb szénhidráttal és zsírral. A sport is az életem részévé vált, ugyan a COVID okozott némi megtorpanást, de azóta is rendszeresen sportolok. Az új szokásaim fenntarthatónak bizonyultak, amelyek hosszú távú elköteleződést és tudatosságot igényeltek.

Milyen kihívásokkal nézett szembe a fogyás után?

A legnagyobb terhet a hasi és mell részen lévő megmaradt bőrfelesleg okozta, ez a mindennapi öltözködésben és mozgásban is zavart. Ezért fordultam még 2009-ben a Tűzoltó utcai Gyermekklinikához, ahol a bőrfelesleget részben megszüntették, de az oldalsó és hátsó oldalfalon még megmaradt az „úszógumi”. Most 2024-ben azért jöttem a Dr. Rose Magánkórházba, hogy egy plasztikai műtéttel ezt az utolsó lépést is megtegyük. A műtét óta eltelt pár hónap, így nyugodtan kimondhatom: minden korlátozó tényező és gátlás megszűnt.

Mi volt a legnagyobb különbség az állami ellátás és a Dr. Rose Magánkórház között?

Szakmailag kiváló volt mindkét csapat, a Gyermekklinikán kiválóan elláttak, de tinédzserként nem esett annyira jól, hogy tömeges körülmények között, közös fiú-lány szobában kellett lábadoznom a műtét után. Nyilvánvalóan, a Dr. Rose Magánkórház más, itt egyéni figyelem és kényelem fogadott. A műtét után egy éjszakát töltöttem itt, ahol folyamatosan figyelemmel kísértek és minden szükséges információt megkaptam a felépülésemhez. A személyre szabott ellátás és a professzionalizmus érezhető volt minden lépésben.

Hogyan hatott a műtét a közérzetére és önbizalmára?

A műtétek után drámaian javult a közérzetem és az önbizalmam. A Dr. Rose által nyújtott támogatás és a következetes utógondozás hihetetlenül fontos volt az egész folyamatban. Most már pszichésen és fizikailag is teljesen jól vagyok, sokkal kényelmesebbek a ruháim, és a még aktívabb sportolás is ismét előtérbe került az életemben.

Kapcsolódó cikkünk: Önbecsülés fogyással