Nyáron is egészségesen!

2023. július 31.

Szabadság ideje alatt is ragaszkodjuk egészséges szokásainkhoz. Élvezzük a nyári időszak lehetőségeit, tartózkodjunk sokat a szabadban, túrázzunk, sportoljunk. Az egészséges étkezéssel kapcsolatban Dobák Zita, a Dr. Rose Magánkórház dietetikus szakértője foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

drrose-nyaron-egeszsegesen-dieta-dobak-zita.png

Nyári melegben ne feledkezzünk meg a bőséges folyadékfogyasztásról – a kávé, teák, levesek, tejek és az alkohol nem számítanak bele a napi folyadékbevitelbe, ezen felül törekedjünk a napi átlag 2,5-3 liter, lehetőleg tiszta víz fogyasztására. Használjuk ki a nyári időszak lehetőségeit, vásároljunk szezonális zöldséget és gyümölcsöt a piacról (pl. uborka, paprika, paradicsom, saláta, cukkini, meggy, barack, málna), és készítsünk salátákat, könnyű krém leveseket, gyümölcs turmixokat. Amennyiben izzadékonyságra hajlamosak vagyunk, illetve sportolás és fizikai munka után ne feledkezzünk meg az ionpótlásról sem, amit lehet pótolni természetes formában levesekkel, gyümölcsturmixokkal, dinnyefélékkel, kókuszvízzel. A melegben kerüljük a nehéz ételeket válasszunk zsírszegény húsok, halak közül, tervezzünk könnyű esti vacsorákat: töltött cukkini, halas tésztasaláta, zöldséges fetás bulgursaláta.

Kapcsolódó cikkeink:

Melyek a legnépszerűbb diéták?

A Dr. Rose Magánkórházban nagy gyakorlattal rendelkező dietetikus szakemberek segítenek a helyes étrend kialakításában. A problémák részletes átbeszélése mellett bőven jut idő arra is, hogy a páciensek minden kérdésüket fel tudják tenni, így valóban olyan megoldási javaslatokkal gazdagodhatnak, amelyek nem a tiltásokra fókuszálnak, hanem fenntartható és élvezhető módon alakítják az életmódjukat. Dobák Zitával, a Dr. Rose Magánkórház dietetikus szakértőjével megvizsgáltuk, hogy miben segítenek a legnépszerűbb diéták. Tovább a cikkre.

Nyáron is biztonságban

A forróság, az erős napfény, a fokozódó pollenterhelés miatt a nyár extra megterhelést jelent szervezetünkre. Kis odafigyeléssel megelőzhetőek és enyhíthetőek a nyári időszak hatásai. A Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyász, fül-orr-gégész, kardiológus és urológus szakorvosainak javaslatait foglaltuk össze. Olvassa el a részleteket.

Nyári utazás biztonságban

A következő hetekben sokan készülnek vakációra, hosszabb, rövidebb utazásokra. Hogy minél kellemesebben teljen a várva várt nyaralás a Dr. Rose Magánkórház foglalkozás-egészségügyi szakorvosával, Dr. Patai Beatrix belgyógyásszal összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Ismerje meg a részleteket.