Videóüzenet az ápolók világnapján

2023. május 11.

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja. Ápolókat ünneplünk, akik azért dolgoznak az egészségügyi intézményekben, hogy tudásukkal és szakértelmükkel segítsék a betegek gyógyulását, megkönnyítsék a nehéz pillanatokat. A Dr. Rose Magánkórház minden emeletén és minden helyiségében találkozhatunk velük miközben végzik a munkájukat, sokszor észrevétlenül a gyógyító csapatunk részeként, máskor pedig közvetlenül - betegágynál, műtőben, orvosi vizsgálatokat asszisztálva. Ők azok, akik hitet adnak a gyógyuláshoz egy-egy kedves kérdéssel, biztató szóval, mosollyal vagy érintéssel.

drrose_apolo_rose.jpeg

Az ápolók nemzetközi világnapját május 12-én, Florence Nightingale (1820-1910) születésnapján ünnepeljük, emlékezve a modern nővérképzés és betegellátás reformjának elindítójára. A világnap kapcsán szeretnénk felhívni a figyelmet erre a szép, és a gyógyításban nélkülözhetetlen hivatásra.

Köszönjük az ápolóink és valamennyi egészségügyi szakdolgozónk munkáját!

Orvosaink videóüzenete itt érhető el.

Kapcsolódó hírek

Évzárás után

Dr. Papik Kornélt a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatóját kérdezte a Weborvos Online Egészségügyi Magazin a kórház elmúlt évi teljesítményéről: „Az árbevétel ilyen mértékű növekedése, és egyben a nyereségesség javulása – amit teljes mértékben visszaforgatunk a fejlesztésekbe – alapján, egészségesnek lehet nevezni az üzleti fejlődésünket.”

Új snack a Dr. Rose Magánkórházban

Menedzserszűrésekre és hosszabb vizsgálatokra érkező pácienseinket az eddigi pogácsa helyett új, tápanyagokban gazdag snack várja az éhgyomri vizsgálatok után, illetve a vizsgálatok szüneteiben. Az új sós kekszek tartalmaznak olajos magvakat és zabot is, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre.

Kézhigiénés világnap

Semmelweis Ignác felfedezése és tanításai a kézfertőtlenítés fontosságáról, napjainkban is éppúgy érvényesek, mint saját korában. Az elmúlt pár évben a koronavírus terjedése miatt kapott kiemelt figyelmet a kézhigiéné fontossága. A rendszeresen és jól végrehajtott kézmosás hatására mérhetően csökken a fertőző betegségek előfordulása. A megfelelő kézhigiénés szabályok betartása a hétköznapi életünkben és az egészségügyi ellátásban is az egészségmegőrzés alapja.