Új szerepben paralimpiai bajnokunk

2022. május 16.

Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó. Fanni 12 éves korában gerincferdülése miatt kezdett el úszni, az elmúlt 18 évét az élsport világában töltötte, idén azonban egy teljesen más feladatra készül, hiszen paralimpiai bajnokunk hamarosan édesanya lesz. A Dr. Rose Magánkórház büszke arra, hogy elkísérhetjük és támogathatjuk élete fontos szakaszán.

Illés Fanni

A közelmúltban többek között a következő érmekkel bővült Illés Fanni éremgyűjteménye: 2021. Tokió, Paralimpia: ARANYÉREM 100 mell, 5. hely 4×100 gyorsváltó - 2021. Madeira, Európa-bajnokság: ARANYÉREM 100 mell, EZÜSTÉREM 4×100 gyorsváltó - 2019. London, Világbajnokság: ARANYÉREM 100 mell, 8. hely 100 gyors, 9. hely 100 hát, 13. hely 200 vegyes.

Az élsport világában eltöltött 18 év, a napi háromszori edzések után most vőlegényével, - aki edzője is egyben - új szerepre készül. Igazi sportolóként várandósan is edz és a gyermek születése után minél hamarabb vissza szeretne térni a medencébe, hiszen a 2024-es párizsi paralimpián rajtkőre szeretne állni.

A kiváló sportteljesítmény mellett küldetése, hogy a fogyatékossággal élőkkel kapcsolatos sztereotíp gondolkodásmódból fakadó falakat ledöntse. Ha valamit a fejébe vesz, azt véghez viszi, akkor is, ha közben kap pár pofont az élettől. "Azért vagyok itt, hogy kapocs lehessek a fogyatékossággal élő és az “ép” emberek között. Csatorna vagyok az információ és az elfogadás számára." - vallja Fanni. Nem volt kérdés a Dr. Rose Magánkórház számára, hogy Fannit támogatjuk törekvéseiben.

Fanni 2024-es párizsi paralimpiai játékokra a való felkészélését az Aranypillangó alapítványon keresztül támogathatja. Az alapítvány segíti az olyan testi fogyatékossággal élő gyerekeket is, akiknek a céljuk, hogy a jövő paralimpiai bajnokai lehessenek.

Kapcsolódó hírek

Pénzcentrum.hu: Ezért szárnyal a magánkórházak népszerűsége és bevétele

A magánegészségügyi szolgáltatói piac az elmúlt években óriási változáson ment keresztül. A szektorban a Covid előtt egyáltalán nem jellemző folyamatok zajlanak, jóval több a magánellátó intézmény, exponenciálisan emelkednek a bevételek, viszont a nyereségesség nem mindig tud ezzel lépést tartani. A Pénzcentrumnak a hazai magánegészségügy aktualitásairól és változásairól Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója beszélt.

Telex.hu: Öröklődő elhivatottság – egy család, három orvos

Prof. Hangody László az orvostudomány kandidátusa, az Magyar Tudományos Akadémia doktora, és az MTA rendes tagja. Számos tudományos társaság választotta vezetőségi tagjának: többek között a Magyar Ortopéd Társaság, az Ortopéd Szakmai Kollégium és a Traumatológiai Szakmai Kollégium elnöki posztját is betöltötte. Szakmai tevékenységét a hazai nemzetközi szaktársaságok és egyetemek díjazták.