Új szerepben paralimpiai bajnokunk

2022. május 16.

Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó. Fanni 12 éves korában gerincferdülése miatt kezdett el úszni, az elmúlt 18 évét az élsport világában töltötte, idén azonban egy teljesen más feladatra készül, hiszen paralimpiai bajnokunk hamarosan édesanya lesz. A Dr. Rose Magánkórház büszke arra, hogy elkísérhetjük és támogathatjuk élete fontos szakaszán.

Illés Fanni

A közelmúltban többek között a következő érmekkel bővült Illés Fanni éremgyűjteménye: 2021. Tokió, Paralimpia: ARANYÉREM 100 mell, 5. hely 4×100 gyorsváltó - 2021. Madeira, Európa-bajnokság: ARANYÉREM 100 mell, EZÜSTÉREM 4×100 gyorsváltó - 2019. London, Világbajnokság: ARANYÉREM 100 mell, 8. hely 100 gyors, 9. hely 100 hát, 13. hely 200 vegyes.

Az élsport világában eltöltött 18 év, a napi háromszori edzések után most vőlegényével, - aki edzője is egyben - új szerepre készül. Igazi sportolóként várandósan is edz és a gyermek születése után minél hamarabb vissza szeretne térni a medencébe, hiszen a 2024-es párizsi paralimpián rajtkőre szeretne állni.

A kiváló sportteljesítmény mellett küldetése, hogy a fogyatékossággal élőkkel kapcsolatos sztereotíp gondolkodásmódból fakadó falakat ledöntse. Ha valamit a fejébe vesz, azt véghez viszi, akkor is, ha közben kap pár pofont az élettől. "Azért vagyok itt, hogy kapocs lehessek a fogyatékossággal élő és az “ép” emberek között. Csatorna vagyok az információ és az elfogadás számára." - vallja Fanni. Nem volt kérdés a Dr. Rose Magánkórház számára, hogy Fannit támogatjuk törekvéseiben.

Fanni 2024-es párizsi paralimpiai játékokra a való felkészélését az Aranypillangó alapítványon keresztül támogathatja. Az alapítvány segíti az olyan testi fogyatékossággal élő gyerekeket is, akiknek a céljuk, hogy a jövő paralimpiai bajnokai lehessenek.

Kapcsolódó hírek

GHRAOUI csokoládé a Dr. Rose Magánkórházban

A Dr. Rose Magánkórházban felszolgált kávé mellé GHRAOUI étcsokoládét kínálunk Pácienseinknek. A 80% kakaótartalmú étcsokoládé válogatott dominikai kakaóbabból készül és segítségével – az ízélmény mellett – az étcsokoládé valamennyi jótékony hatását élvezhetik Pácienseink: jót tesz a szívnek és vérkeringésnek, ásványi anyagokban gazdag, serkenti az agyat és a közérzetre is pozitív hatással van.

Minimális ráfordítással 4-6 évvel tovább élhetünk

Negyven éves kor felett már tudatosan tervezni kell a hosszú és egészséges életért, de már apró változtatásokkal is javítható az életminőség. Sőt, a megfelelő táplálkozással és rendszeres mozgással akár 4-6 évvel növelhetők a várható életkilátások - hívták fel a figyelmet a Dr. Rose Magánkórház professzorai és főorvosai egy kerekasztal beszélgetés keretében.

Akár 6 évvel tovább élhet, ha ezekre odafigyel

Negyven éves kor felett már tudatosan tervezni kell a hosszú és egészséges életért, de már apró változtatások is segítenek abban, hogy plusz éveket nyerjünk és életminőségünk javuljon. A Dr. Rose Magánkórház professzorai egy kerekasztal beszélgetés alkalmával elmondták, mikre kell odafigyelni, hogy akár 6 évvel tovább élhessünk.