Magyar Hospice Alapítvány: Viselj Nárciszt!

2024. április 2.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta – több mint 30 éve – gondoskodik a már nem gyógyítható daganatos betegekről és családjaikról. Missziójuk, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárultával, lehetőség szerint otthonukban kaphassanak teljes körű, magas színvonalú egészségügyi ellátást. Céljuk a lehető legjobb életminőség biztosítása, a fájdalom enyhítése és a családok lelki támogatása. A Dr. Rose Magánkórház részt vesz a tavaszi "Viselj Nárciszt!" kampányban.
A Magyar Hospice Alapítvány 2024 tavaszán is nagyszabású kampánnyal köszönti a tavaszt, hirdeti a remény és az életvégi méltóság fontosságát.


drrose-hospice-narcisz-tamogatas.jpg

Hogyan lehet jól gondoskodni? Odafigyeléssel, együttérzéssel, vagy épp egy nárcisz kitűző megvásárlásával. A nárcisz a hospice szimbóluma, egy kitűző ára 2.000 forint, mellyel 30 perc ápolási időt adományoz az, aki megvásárolja.

A Dr. Rose Magánkórház azzal is segíti a Magyar Hospice Alapítvány munkáját, hogy a tavasz folyamán Nárcisz Pontot alakítunk ki a kórházban, ezzel biztosítva a jótékonyság lehetőségét munkatársaink és pácienseink számára. Az alapítvány minden tevékenysége térítésmentes a betegek és családok számára, így minden adomány működésük folytonosságához járul hozzá.

A hospice ügye nem létezne elkötelezett támogatók nélkül, a teljesség igénye nélkül több éve segíti munkájukat Ábel Anita, Barabás Évi, Dobó Kata, Majoros Péter “Majka”, Mautner Zsófi, Maráz Zsuzsanna, Simonyi Balázs, Sváby András és Szentesi Éva.

Ismerje meg az alapítvány céljait és a kampányt részleteit: https://viseljnarciszt.hospicehaz.hu

Kapcsolódó hírek

Index: Életmentő útikalauz az egészséges táplálkozáshoz

Az egészséges életmóddal kapcsolatos cikksorozatot indított az Index. Az egészséges táplálkozás témakörét Dobák Zitával a Dr. Rose Magánkórház dietetikusával járták körül. „Egy vizsgálat szerint a magyarok táplálkozásával az a legfőbb gond, hogy zsírdús, miközben rostokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban szegény” – foglalta össze röviden a szakértő.

Ypsilon Yacht Club: Kössön ki a kalandhoz!

Április elsején új fejezet nyílik a Balaton életében, megnyitja kapuit Alsóörsön az Ypsilon Yacht Club. Ez a létesítmény nemcsak a legnagyobb és legmodernebb kikötő, hanem igazi különlegesség a magyar tenger partján. Az idény kezdetével elérkezett az idő, hogy felfedezzük és élvezzük ezt a csodálatos helyszínt, amely a Balaton egyik legszebb részén, páratlan panorámával és kiváló szolgáltatásokkal várja mind a hajósokat, mind a pihenni vágyókat.

National Geographic: Az izmok titkos világa

Az emberi izomzat nem csupán a test egyik alkotóeleme, az egészséges izomzat a hosszú élet záloga. De vajon hogyan tápláljuk és fejlesszük az egészségmegőrzés érdekében? Elegendő egy kis átmozgatás vagy ennél többről van szó? Dr. Domaraczki Olivér, a Dr. Rose Magánkórház ortopéd szakorvosa válaszolt a National Geographic kérdéseire.