A Korányi Frigyes Tudományos Fórum támogatása

2023. március 2.

A Dr. Rose Magánkórház örömmel támogatja a Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiumának immár 27. alkalommal megrendezésre kerülő éves szakmai találkozóját, a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot. A konferencia a legnagyobb hazai orvostan- és gyógyszerészhallgatók által szervezett tudományos színtér. A 2023. március 17-én és 18-án tartandó két napos eseményen az ország négy orvosi egyeteméről érkező 100-120 kiváló képességű hallgató mutatja be tudományos munkáját a szakmai zsűrinek, melynek tagjai rendszerint a magyar akadémiai élet kiemelkedő egyéniségei közül kerülnek ki.

drrose-koranyi

A Korányi Frigyes Szakkolégiumról

Az alapítók 1985-ben egy olyan szellemi műhelyt hoztak létre a Hársfa utcában, amely nem csak szállást kívánt biztosítani a szakkollégistáknak, hanem saját kurzusai és követelményrendszere által a lakók minél magasabb szakmai színvonalú képzéséhez is hozzájárult. Szakmailag mindig naprakész, érdeklődő és lelkiismeretes gyógyítókat akartak adni az országnak. Olyanokat, akik a társadalom ügyei iránt sem közömbösek, felelősséget éreznek érte, és tettre is készek. A szakkollégium legfőbb célja ma is az, hogy részt vállaljon a felelős, független magyar értelmiség nevelésében. A hallgatóktól megkövetelt tanulmányi átlag az orvostudomány magas szintű elsajátítását, a kutatómunka a tudományos szemlélet kialakítását, a szakkollégiumi kurzusok pedig a legújabb tudományos és vezetői ismeretek átadását célozzák. A Hársfa utcai kollégium patinás épülete ugyanakkor egy alig több mint félszáz tagot számláló, összetartó közösségnek ad otthont. Minden lakó egyaránt fontos résztvevője és alakítója szakkollégium életének, és az elmúlt húsz évben kivívott komoly elismerések elérése éppen ennek a sokszínű, állandóan megújulni képes társaságnak köszönhető.

Jelentkezés: https://semmelweis.hu/szakkollegium/xxvii-kftf/

Kapcsolódó hírek

Bemutatkoznak orvosaink

Kiváló orvosaink, sok éves szakmai tapasztalattal és empátiával gyógyítják pácienseiket. A Dr. Rose Magánkórházban több mint 100 szakorvosunk áll rendelkezésükre. Új videósorozatunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy elősegítsük az orvosok-betegek közötti partneri, bizalmi kapcsolatot. Hiszünk abban, hogy orvosaink rövid bemutatkozása segít, hogy merjenek és tudjanak kérdezni betegségükkel kapcsolatban, és meg tudják osztani félelmeiket az orvosukkal.

A Mosoly Alapítvány 2023 évi eredménye

A Mosoly Alapítvány hiánypótló pszichés támogatással egészíti ki a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát. Terápiás tevékenységüket folyamatos szakmai monitoring, szupervízió és képzések mellett végzik. A Mosoly szakképzett terapeutái Budapesten, Debrecenben és Pécsett gyermekonkológiai, őssejt-transzplantációs, endokrinológiai és diabétesz-, neurológiai, gyermekpszichiátriai osztályokon tartanak foglalkozásokat.

Kortárs művészek a Dr. Rose-ban

A Dr. Rose Magánkórház falait közel 10 éve díszítik művészek alkotásai. Az ArtSommelier segítségével kórházunk falain kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként. A kórházba érkezők megismerhetik az alkotók munkáit, hiszen bemutatkozási teret biztosítunk a művészeknek, másrészről az alkotások megszínesítik életünket: akarva-akaratlanul sajátos hatással vannak ránk, üzenetük megszólít bennünket, a színek és a formák érzelmeket váltanak ki belőlünk. Hiszünk abban, hogy gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást.