A Korányi Frigyes Tudományos Fórum támogatása

2023. március 2.

A Dr. Rose Magánkórház örömmel támogatja a Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiumának immár 27. alkalommal megrendezésre kerülő éves szakmai találkozóját, a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot. A konferencia a legnagyobb hazai orvostan- és gyógyszerészhallgatók által szervezett tudományos színtér. A 2023. március 17-én és 18-án tartandó két napos eseményen az ország négy orvosi egyeteméről érkező 100-120 kiváló képességű hallgató mutatja be tudományos munkáját a szakmai zsűrinek, melynek tagjai rendszerint a magyar akadémiai élet kiemelkedő egyéniségei közül kerülnek ki.

drrose-koranyi

A Korányi Frigyes Szakkolégiumról

Az alapítók 1985-ben egy olyan szellemi műhelyt hoztak létre a Hársfa utcában, amely nem csak szállást kívánt biztosítani a szakkollégistáknak, hanem saját kurzusai és követelményrendszere által a lakók minél magasabb szakmai színvonalú képzéséhez is hozzájárult. Szakmailag mindig naprakész, érdeklődő és lelkiismeretes gyógyítókat akartak adni az országnak. Olyanokat, akik a társadalom ügyei iránt sem közömbösek, felelősséget éreznek érte, és tettre is készek. A szakkollégium legfőbb célja ma is az, hogy részt vállaljon a felelős, független magyar értelmiség nevelésében. A hallgatóktól megkövetelt tanulmányi átlag az orvostudomány magas szintű elsajátítását, a kutatómunka a tudományos szemlélet kialakítását, a szakkollégiumi kurzusok pedig a legújabb tudományos és vezetői ismeretek átadását célozzák. A Hársfa utcai kollégium patinás épülete ugyanakkor egy alig több mint félszáz tagot számláló, összetartó közösségnek ad otthont. Minden lakó egyaránt fontos résztvevője és alakítója szakkollégium életének, és az elmúlt húsz évben kivívott komoly elismerések elérése éppen ennek a sokszínű, állandóan megújulni képes társaságnak köszönhető.

Jelentkezés: https://semmelweis.hu/szakkollegium/xxvii-kftf/

Kapcsolódó hírek

Ortopédiai műtét utáni gyógytorna a Dr. Rose Magánkórházban

„Ortopédiai műtét másnapján arra kell számítania, hogy meg fog jelenni az ágya mellett a gyógytornász. Miért fontos ez? Minden esetben a gyógytornász az, aki a páciens számára ismerteti, hogy melyek azok a mozdulatok, amelyekkel óvatosnak kell lennie, és melyek azok a mozdulatok, amiket kerülnie kell. Lehet ez mozgásterjedelem korlátozás, vagy szükséges tehermentesítés, ezeket elmagyarázzuk és megtanítjuk a betegeknek, kiemelve a hétköznapi példákat. Mindemellett megtanítjuk az otthon végzendő gyakorlatokat” - foglalja össze a tudnivalókat Duska Zsófia a Dr. Rose Magánkórház vezető gyógytornásza.

Fogjunk Össze Alapítvány

Az egészségügyben dolgozók támogatása mindenkinek közös ügye. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Dr. Rose Magánkórház segíti a Fogjunk Össze Alapítvány munkáját. Az Alapítványt Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese alapította. Az Alapítvány létrehozásának célja, hogy támogassa az egészségügyben dolgozókat különböző felajánlásokkal, kulturális és szakmai programokkal.

Weborvos.hu: A váll, a könyök és a kéz specialistája

Dr. Kiss Jenő PH.D. CSC, a Dr. Rose Magánkórház ortopédsebész, baleseti sebész, kézsebésze. Korábban elnökségi tagja volt az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaságnak és elnöke volt a Magyar Ortopéd Társaságnak. Sokszor hívják külföldre operatőrnek vagy éppen előadást tartani. 2011 óta vesz részt a Dr. Rose Magánkórház ortopédiai járó- és fekvőbeteg ellátásban. A Weborvos cikkében szakterületének specialitásáról, a nemzetközi kapcsolatairól, és motoros múltjáról is kérdezték.