Haszon Magazin: Gyógyulás luxuskivitelben

2023. június 12.

A prémium színvonalú fekvőbetegrészlegen három műtő, 19 betegszoba és 25 betegágy áll a páciensek rendelkezésére. Az ortopédiai műtétek mellett plasztikai és sebészeti beavatkozásokat is végeznek, továbbá – a teljesség igénye nélkül – járóbeteg-ellátásra, különféle diagnosztikai vizsgálatokra, szűrővizsgálatokra, vállalati egészségügyi megoldásokra, de akár családtervezési szolgáltatásra is lehetőség van a magánkórház falain belül. Ludvig Irént, a Dr. Rose Magánkórház ápolási igazgatóját kérdezte a Haszon Magazin.

Ludvig Irén

Hogyan kell elképzelni azt a betegközpontú ellátást, amely a magánklinika egyik alappillére?

Minden esetben egyénre szabott ellátásról van szó, amely figyelembe veszi az egyént: legyen szó műtéti előkészítésről, a hozzá tartozó vizsgálatokról, vagy éppen a posztoperatív időszak ellátásáról. A gyógyszeres kezelés kapcsán igyekszünk teljes fájdalommentességet biztosítani, ami alapjaiban járul hozzá ahhoz, hogy a gyors gyógyulás és a mielőbbi regeneráció létrejöhessen.

Tény, hogy a mentális jóllét segíti a felépülést, a megfelelő lábadozási körülmények is ezt biztosítják?

Természetesen nagyban hozzájárulnak. A Dr. Rose nagyon exkluzív környezetet biztosít, így sokan el is felejtik, hogy kórházban vannak. A kórtermek a legkorszerűbb hotelszolgáltatások ellátási szintjét biztosítják, csupán a betegágyak – amelyek szintén a lábadozók kényelmét és a megfelelő mobilizációt szolgálják – emlékeztethetnek arra, hogy a betegek műtétre érkeznek hozzánk. Mindez kiegészül a professzionálisan szakképzett személyzettel, valamint a szobákban teljes felszereltséget biztosítunk annak érdekében, hogy a páciens a lehető legjobban élje meg a nálunk töltött időt. Ide tartoznak a higiéniai termékek, a gyors internetelérés, vagy akár a szintén hotelszolgáltatásnak minősülő bekészítés, egészen a papucstól, a törölközőn át a fürdőköpenyig.

Egy többnapos bentlét alkalmával a különféle intoleranciával küzdő betegek étkezésére is tudnak figyelni?

Igen, dietetikusok segítségével kialakított étlapunk van, amelyről a páciens maga rendeli meg az adott napra az ételt, de termés mindig figyelembe vesszük az orvos kérését, eleget téve a műtét típusának is.

Alapvetően milyen problémával érkeznek a magánkórház fekvőbeteg-ellátására a páciensek?

Nagyon sok területen vagyunk jelen, a két fő profilunk mégis az ortopédiai műtétek és a plasztikai beavatkozások. Ugyanakkor csak a tavalyi évet nézve 114 kisbaba látott napvilágot a szülészeti részlegünkön. Az általános sebészeti beavatkozások, mint a sérv-, epe-, és pajzsmirigyműtétek is gyakoriak. A kórtermek a legkorszerűbb hotelszolgáltatások ellátási szintjét biztosítják.

Ha már szóba került az ortopédia. A műtét utáni rehabilitációra is van lehetőség a klinikai falain belül?

Persze, ez szervesen hozzátartozik a szolgáltatásunkhoz, méghozzá nagyon magas színvonalon. A minimál invazív műtéti technikák és a fájdalomcsillapítás lehetővé teszi, hogy igen korai rehabilitációba kezdjünk a páciensekkel, képzett gyógytornászaink segítségével, akár már a műtét másnapján. A gyógytornaszobákban mindent a mielőbbi mobilizációt szem előtt tartva alakítottunk ki, és fontos kiemelni, hogy ez a szolgáltatás nem csupán az itt tartózkodás alatt, hanem – ha a páciens állapota indokolja – járóbetegként is igénybe vehető.

Lássuk be, manapság az idő az egyik legnagyobb kincsünk, ezen a téren mennyire tudnak rugalmasak lenni?

Ha valakinél felmerül a műtét igénye, akkor átlagban kéthetes intervallumon belül igyekszünk sort keríteni rá, tehát rövid előjegyzéssel dolgozunk. Az ezt megelőző előkészítés során koordinátoraink a szükséges vizsgálatokat általában egy napra szervezik, amivel időt és kellemetlen bosszúságot spórolnak a pácienseknek.

Kapcsolódó hírek

Állami vagy/és magánellátás

Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány „Állami vagy/és magánellátás?” című, november végi rendezvénye az állami és a magánegészségügy összefüggéseit járta körül. Miért és mikor választják a betegek a magánellátást az állami egészségügy helyett? Alternatíva vagy versenytárs a két ellátási lehetőség? Milyen kérdések és igények merülhetnek fel a betegek részéről? Ezeket a kérdéseket boncolgatták az esemény kerekasztal-beszélgetésén a résztvevők. A magánegészségügyi ellátás szempontjait Dr. Papik Kornél a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója képviselte.

MOSOLY ALAPÍTVÁNY - JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓ

A Mosoly Alapítvány hiánypótló pszichés támogatással egészíti ki a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát. Terápiás tevékenységüket folyamatos szakmai monitoring, szupervízió és képzések mellett végzik. A Mosoly szakképzett terapeutái Budapesten, Debrecenben és Pécsett gyermekonkológiai, őssejt-transzplantációs, endokrinológiai és diabétesz-, neurológiai, gyermekpszichiátriai osztályokon tartanak foglalkozásokat. Évente több mint 750 terápiás foglalkozást tartanak, a kórházi programok mellett kórházon kívüli terápiás csoportokkal és nyári mesetáborokkal segítik a gyerekeket a gyógyulásban. A Dr. Rose Magánkórház támogatja a Mosoly Alapítvány működését és a VIII. Mosoly Art-Craft-Design Jótékonysági aukciót.

TOP30 - Hosszú távra tervezünk

TOP30 legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadvány újra közzétette azoknak a listáját, akik jelenleg a legnagyobb hatással bírnak a szektorra. A kiadvány szerkesztői és a szakmai zsűri egy 100 fős listát állított össze, amelyben piaci-, igazgatási pozíciójuk, hatásuk, specialitásuk, médiaszerepléseik alapján kaphattak helyet a legbefolyásosabb szakemberek. Dr. Papik Kornél a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója az idei évben is a TOP30-as lista tagja lett.