Hamu és Gyémánt: A gyógyítás magasiskolája

2024. május 21.

A Dr. Rose Magánkórházban a fekvőbeteg-ellátás kiemelkedő színvonalon és exkluzív környezetben történik. A Budapest szívében nyújtott komplex egészségügyi szolgáltatások keretében egyedülálló orvosi csapat, 24 szállodai minőségű szoba és páciensfókuszú ellátás segíti a gyógyulást. A Hamu és Gyémánt Magazinban Dr. Tahy Ádám aneszteziológus, fekvőbeteg-részlegvezető és Kiss Angéla, a fekvőbeteg-ellátásszervezés vezetője nyilatkoztak.

Hamu és Gyémánt: A gyógyítás magasiskolája

Prémium kórházi szolgáltatások, kiemelkedő orvosi és nővéri munka, valamint a  páciensek igényeire szabott ellátás jellemzi a 17 éve működő magánkórházat. A növekvő műtéti igényekre reagálva tavaly év végén bővítették a fekvőrészleget: a meglévő 19 szoba mellé öt új, a Lánchídra és a Dunára néző szoba készült el, így a korábbiakhoz képest nyolc további betegágy várja a pácienseket.

Professzionális ellátás

A Dr. Rose-ban évi 3000 műtétet végeznek, a legkeresettebbek az ortopédiai és a plasztikai műtétek, de egyre több a  sebészeti, nőgyógyászati, urológiai és fül-orr-gégészeti beavatkozás is. A kórházban az ortopédia teljes spektrumát lefedik: „Hangody professzor és csapata  a  térd- és csípőprotézisek mellett komplexebb eseteket is vállal. Örömünkre szolgál, hogy olyan kiváló szakemberekkel dolgozhatunk, akik a  nem mindennapi helyzetekben is helyt állnak” – meséli Dr. Tahy Ádám aneszteziológus, fekvőbeteg-részlegvezető. A plasztikai sebészeti részlegen négy tapasztalt plasztikai sebész dolgozik főállásban. Az esztétikai célú műtéteken túl speciális területük az emlő-onkoplasztika, ahol egy műtét keretében történik meg a daganat kivétele, valamint amennyiben szükséges, a  mell eltávolítása és helyreállítása is. A sebészeten a laparoszkópos sérv- és epeműtétek a leggyakoribbak, de nagyobb bélműtéteket is végeznek. Bár az ortopédiai, plasztikai és sebészeti műtétekre folyamatosan nő az igény, az esetek nagy részében mégis tudnak egy hónapon belül műtéti időpontot biztosítani. „A műtéteket végző, összeszokott csapattal régóta együtt dolgozunk, már szemvillanásokból tudjuk, mikor mi következik. A bejáratott páciensutak és a  hosszú évek óta  tartó szakmai kapcsolat a  műtőben biztonságot ad nekünk és a betegeknek is” – emeli ki Dr. Tahy Ádám. A betegbiztonság az egyik legfontosabb tényező, melyre minden szinten figyelnek: a magánkórházban szakképzett, gyakorlott nővérek dolgoznak, és non-stop orvosi, nővéri felügyelet működik. A biztonságos környezet kialakításában egy UV-fertőtlenítő eszköz, egy robot is besegít, amely a műtétek utáni sterilizálást végzi. 

Fókuszban a páciens

A három modern műtőben zajló be - avatkozásokat követően a betegek jellemzően egy-három éjszakát töltenek a  kórházban. A műtét napján fürdőköpenyt, törölközőt, papucsot és teljes ellátást kapnak – a műtétekhez igazodó diétás menüvel, ételintolerancia esetén is választható menüsorral. „Elegendő, ha a páciensek a személyes tárgyaikat hozzák magukkal, minden egyebet megkapnak tőlünk” – mondja  Kiss Angéla, a fekvőbeteg-ellátásszervezés vezetője. A Dr. Rose egyik legnagyobb erőssége a  páciensfókuszú ellátás. A bejelentkezéstől kezdve pácienskoordinátor vezeti végig a betegeket a teljes gyógyulási folyamaton. Az orvosi konzultációt követően szükség esetén azonnal elkezdődik a  műtét szervezése. Az előkészítő vizsgálatokat a  lehető leghatékonyabban, előre kiválasztott időpontban, ugyanazon a helyszínen végzik. Az utógondozás részeként a páciensek bármilyen felmerülő kérdéssel vagy problémával megkereshetik dedikált ellátásszervezőjüket, hétvégén pedig sürgősségi telefonvonal biztosítja a megfelelő hátteret. Az ortopédiai műtéteket követő rehabilitációt tapasztalt gyógytornászok segítik, akik helyben megtanítják a későbbiekben otthon is végezhető tornasort. „A nulladik perctől a gyógyulás pillanatáig fogjuk pácienseink kezét: bejáratott rendszerünk minden emberi és szakmai szempontot, valamint egészségügyi szolgáltatással kapcsolatos elvárást figyelembe vesz. A fekvőbeteg-részlegen az ügyfélelégedettségi kérdőívek alapján a 2023-as összesített eredményünk csaknem 97 százalékos volt. A pozitív visszajelzéseken túl a  felmerülő panaszokkal kiemelten foglalkozunk, az egyénre szabott ellátás keretében az extra igényeket is teljesítjük. A tökéletességre törekszünk” – teszi hozzá Kiss Angéla.

Forrás: Hamu és Gyémánt Magazin, 2024. május

Kapcsolódó hírek

Családi prevenciós nap

A Dr. Rose Magánkórházban kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra, azaz a betegségek megelőzésére és korai felismerésére. A rendszeres szűrővizsgálatoknak kiemelt szerepük van, hiszen az időben felismert betegségek nagyobb eséllyel gyógyíthatók, vagy rendszeres kezeléssel, kontrollvizsgálatokkal a szövődmények megelőzhetők. Május 10-én, pénteken családi programokkal vártuk a szűrővizsgálatokra érkezőket.

Index: A folyadékfogyasztás fontossága

Az index.hu egészséges életmóddal kapcsolatos sorozatában Dobák Zita, a Dr. Rose Magánkórház dietetikusa osztotta meg az egészséges táplálkozással kapcsolatos tudnivalókat. Az egészséges táplálkozás alapjai után a divatdiéták előnyeit és hártányait mutatta be dietetikusunk, ebben a részben a folyadékfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet.