ELLE Decoration: Megújult a Dr. Rose Magánkórház

2024. január 19.

A kiemelkedő szakmai színvonalnak és a személyre szabott, alapos és figyelmes kiszolgálásnak köszönhetően nem véletlen, hogy évek óta folyamatosan nő és fejlődik a Dr. Rose Magánkórház. Az egyre bővülő ellátásokat kínáló központban nemrégiben a belső tér is megújult. Az ELLE Decoration weboldalán megjelent cikk az építészek inspirációját és a belsőépítészeti megoldásokat is bemutatja.

drrose-duna-szoba-fekvobeteg.jpg

A Dr. Rose Magánkórház több szempontból is megújulva kezdi a 2024-es évet. Az elmúlt év vitathatatlan gazdasági nehézségei ellenére a magánkórház idén is fejlődni tudott: mind pácienseinek, mind vizsgálatainak száma folyamatosan nő, így a központ mintegy 20%-os árbevétel-növekedéssel zárja a 2023-as évet. A stabilan növekvő ortopédiai, sebészeti, szülészeti és plasztikai műtétek mellett az eddigi ortopédiai repertoár kiegészült a bonyolultabb, ún. revíziós protetikával, a legújabb porcfelszín-képzési technikákkal és szalagsebészeti eljárásokkal – s mivel ezek a műtétek nagyobb odafigyelést és esetenként hosszabb ápolási időt igényelnek, szükségessé vált az ágykapacitás növelése és ehhez kapcsolódóan egyes belső terek átalakítása is.

Az új fekvőbeteg-szobák mindegyike a legmodernebb kórházi felszereléssel és lenyűgöző, budapesti panorámával rendelkezik. A páratlan kilátás inspirálta a belsőépítészeti megújulást is, melyet a kórház a DVM Grouppal együttműködésben végzett el. A szobák három stílusban várják az ügyfeleket: a Buda szobákban a budai hegyek természeti környezete dominál sok falburkolattal, zöld tapétával és bársony illetve bézs felületekkel, a Pest szobákban a pesti oldal eklektikája jelenik meg fekete-fehér színkombinációban, márvánnyal és friss zöldekkel kiegészítve, a Duna apartman esetében pedig a folyó kékje elegáns diófa illetve a magánkórház nevére utaló, rózsaszín onyx felületekkel egészül ki, míg fürdőszobájában Bisazza mozaikburkolat gondoskodik a wow élményről.

A betegszobák mellett kibővült a nyolcadik emeleti ügyféltér is: az immár háromszoros alapterületű lobby még kényelmesebb környezetet biztosít az ügyfelek számára, mint a korábbi váróhelyiség.

A Dr. Rose Magánkórház mindig is nagy hangsúlyt fektetett az elegáns hatású ügyfélterekre, melyekben a diszkréció és a személyre szabott figyelem a prioritás, de az új terek kialakítása illetve az ugyancsak bővített, digitális ügyfélkezelési rendszer még kényelmesebb, megnyugtatóbb vendégélményt tud adni az ügyfeleknek. Az intimitást egyedi belsőépítészeti megoldások, például lamellákkal szeparált, önálló nappali-terek biztosítják, míg a faburkolatok és bársony felületek finoman emelik ki a lélegzetelállító panorámát. Újdonság a kávézó is, melynek pultja egyedi bronz kávécsapokkal járul hozzá a különleges és otthonos hangulathoz – így a megérkezés élménye leginkább egy elegáns szállodáéhoz hasonlít, és megnyugtatóan hat az esetenként aggódó vagy fájdalommal küzdő páciensek számára.

Forrás: ELLE Decoration

Kapcsolódó hírek

Bemutatkoznak orvosaink

Kiváló orvosaink, sok éves szakmai tapasztalattal és empátiával gyógyítják pácienseiket. A Dr. Rose Magánkórházban több mint 100 szakorvosunk áll rendelkezésükre. Új videósorozatunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy elősegítsük az orvosok-betegek közötti partneri, bizalmi kapcsolatot. Hiszünk abban, hogy orvosaink rövid bemutatkozása segít, hogy merjenek és tudjanak kérdezni betegségükkel kapcsolatban, és meg tudják osztani félelmeiket az orvosukkal.

A Mosoly Alapítvány 2023 évi eredménye

A Mosoly Alapítvány hiánypótló pszichés támogatással egészíti ki a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát. Terápiás tevékenységüket folyamatos szakmai monitoring, szupervízió és képzések mellett végzik. A Mosoly szakképzett terapeutái Budapesten, Debrecenben és Pécsett gyermekonkológiai, őssejt-transzplantációs, endokrinológiai és diabétesz-, neurológiai, gyermekpszichiátriai osztályokon tartanak foglalkozásokat.

Kortárs művészek a Dr. Rose-ban

A Dr. Rose Magánkórház falait közel 10 éve díszítik művészek alkotásai. Az ArtSommelier segítségével kórházunk falain kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként. A kórházba érkezők megismerhetik az alkotók munkáit, hiszen bemutatkozási teret biztosítunk a művészeknek, másrészről az alkotások megszínesítik életünket: akarva-akaratlanul sajátos hatással vannak ránk, üzenetük megszólít bennünket, a színek és a formák érzelmeket váltanak ki belőlünk. Hiszünk abban, hogy gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást.