Együtt jógáztunk a Dr. Rose Magánkórház tetőteraszán

2023. szeptember 22.

Véget ért az öt hónapon át tartó jógasorozatunk. A YogaSecrets Studioval közös óráinkon kapcsolatok, barátságok alakultak ki, közösséggé formálták jógázó csapatunkat. Bízunk benne, hogy a rendszeres jóga lehetőségével sikerült felhívnunk pácienseink és kollégáink figyelmét az egészséges életmód fontosságára.

drose-joga-prevencio.jpg

A jógaórákat a Dr. Rose Magánkórház 250 négyzetméter alapterületű, egyedi adottságú tetőteraszán tartottuk meg. A heti rendszerességgel megtartott óráinkon a Dr. Rose Magánkórház páciensei és munkatársai vettek részt. A YogaSecrets Studio oktatói – Nagy Anna (alapító), Balogh Kata, Gere Barbara, Tasnádi Dia – által megismerhettük és megtapasztalhattuk a jóga varázslatos erejét.

A jóga megváltoztatta az egészséges életről alkotott képünket, hiszen egyszerre:

  • erősíti és nyújtja az izmainkat,
  • javítja az egyensúly érzékünket,
  • a legjobb stresszoldó technikák egyike,
  • javítja a testtartásunkat,
  • javítja a légzésünket és növeli a tüdő kapacitását.

A Dr. Rose Magánkórház orvosai, szakértői minden lehetséges felületen felhívják a figyelmet arra, hogy a betegség megelőzés három legfontosabb összetevője a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a szűrővizsgálatokon való részvétel.

Ne felejtsük, a jóga gyakorlatokat bárhol elvégezhetjük, minden korosztály számára ajánlott mozgásforma. Végezhetjük akár közösen, a csoport támogató erejét, pozitív energiáit kihasználva, akár egyedül otthon, a napi munka-család-háztartás feladatai közé beleszorítva – egy a fontos, hogy csináljuk, rendszeresen, heti több alkalommal!

Mozogjon az egészségesebb, aktívabb és boldogabb életért!

Köszönjük a YogaSecrets Studionak a közös órákat!

 

Kapcsolódó hírek

Állami vagy/és magánellátás

Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány „Állami vagy/és magánellátás?” című, november végi rendezvénye az állami és a magánegészségügy összefüggéseit járta körül. Miért és mikor választják a betegek a magánellátást az állami egészségügy helyett? Alternatíva vagy versenytárs a két ellátási lehetőség? Milyen kérdések és igények merülhetnek fel a betegek részéről? Ezeket a kérdéseket boncolgatták az esemény kerekasztal-beszélgetésén a résztvevők. A magánegészségügyi ellátás szempontjait Dr. Papik Kornél a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója képviselte.

MOSOLY ALAPÍTVÁNY - JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓ

A Mosoly Alapítvány hiánypótló pszichés támogatással egészíti ki a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát. Terápiás tevékenységüket folyamatos szakmai monitoring, szupervízió és képzések mellett végzik. A Mosoly szakképzett terapeutái Budapesten, Debrecenben és Pécsett gyermekonkológiai, őssejt-transzplantációs, endokrinológiai és diabétesz-, neurológiai, gyermekpszichiátriai osztályokon tartanak foglalkozásokat. Évente több mint 750 terápiás foglalkozást tartanak, a kórházi programok mellett kórházon kívüli terápiás csoportokkal és nyári mesetáborokkal segítik a gyerekeket a gyógyulásban. A Dr. Rose Magánkórház támogatja a Mosoly Alapítvány működését és a VIII. Mosoly Art-Craft-Design Jótékonysági aukciót.

TOP30 - Hosszú távra tervezünk

TOP30 legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadvány újra közzétette azoknak a listáját, akik jelenleg a legnagyobb hatással bírnak a szektorra. A kiadvány szerkesztői és a szakmai zsűri egy 100 fős listát állított össze, amelyben piaci-, igazgatási pozíciójuk, hatásuk, specialitásuk, médiaszerepléseik alapján kaphattak helyet a legbefolyásosabb szakemberek. Dr. Papik Kornél a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója az idei évben is a TOP30-as lista tagja lett.