Dr. Rose futóklub

2023. szeptember 18.

A Dr. Rose Magánkórházban valljuk, hogy az egészségmegőrzés fontos eleme a testmozgás, így természetes, hogy kollégáinkat is biztatjuk a sportos életmódra. Futóklubunkat azzal a céllal alapítottunk, hogy egészséges életmódra buzdítsunk mindenkit: együtt mozogjunk és versenyeken is közösen induljunk, hiszen futni jó, csapatban futni pedig igazán különleges élmény.

drrose-futas-prevencio.jpg

A 2023-as Wizz Air Budapest Félmaratonon 5 csapatunk indult, Veszteg Regina pedig nemcsak a váltó részeként, hanem egyéniben is lefutotta a félmaratont. A versenyen teljesen vegyes csapat képviselte a Rose színeket: orvos, nővér, recepciós, call centeres, marketinges, gazdasági munkatárs, így szinte az egész kórház minden területéről futott kollégánk. Nem kérdés, futni, mozogni mindenkinek kell, bármilyen jellegű is legyen a munkánk. Gratulálunk a résztvevőknek!

Reméljük, hogy egyre többen találkozunk a későbbiekben, a következő cél az októberi Spar Budapest Maraton váltóversenye lesz.

Mi motiválta futóinkat?

Boldizsár Andrea, ápoló: A sport gyermekkorom óta az életem része, versenyszerűn kézilabdáztam, később hobbi szinten fociztam. Jelenleg rendszeresen kerékpározom és futok. Külön öröm számomra, hogy a Dr. Rose-t képviselhetem a futóversenyeken, hiszen a versenyszellem és a csapatmunka nem áll távol tőlem. 

Kovács Anna, egészségügyi kontroller: Fontosnak tartom a rendszeres sportolást, a futás az időbeosztásomba a legrugalmasabban beilleszthető mozgás. Folyamatosan lehet új célokat kitűzni, szintet lépni, és személyiségfejlesztő hatása is van kitartás és önfegyelem fronton. A váltófutás csapatépítő élmény volt, új oldalát ismerhettem meg a kollégáimnak. Közös élményeket gyűjtöttünk, és együtt dolgoztunk meg a sikerért.

Veszteg Regina, ellátásszervező: Dietetikusként számomra fontos az egészséges életmód, amihez a táplálkozás mellett a sport is ugyanúgy hozzájárul. A futás kikapcsol, kiváló stresszlevezető és ebben a sportban még a határaimat is feszegethetem. A futásnak hála rengeteg értékes embert ismerhettem meg.

Nagy Ilona, könyvelő: Szeretek futni. Még az ötödik X-en túl is van lehetőség határaimat feszegetni, versenyezni másokkal, az idővel és a korábbi önmagammal. Amikor jól megy, akkor kikapcsol és szórakoztat akár egyedül, akár társaságban. Amikor pedig épp nem, akkor a kis küzdelmek eredményének tudok örülni. Az életminőség megőrzésének, javításának a legjobb, legegyszerűbb és szinte mindenki számára elérhető módja a mozgás. Számomra ez elsősorban a futás.

A Rose Futóklubon keresztül azok is jobban megismerhetik egymást, akik a napi munka során egyébként nem találkoznak. Mindig léleksimogató, amikor kiderül, hogy a kollégák között többen is a futás szerelmesei vagyunk.

Csiha Yvette, call center vezető: Én magát a futást szeretem! Nincs lehetetlen, mert amennyit bele teszel, annyit veszel ki belőle. Szeretek csapatban és szeretek egyedül is futni, miközben élvezem a különböző évszakok szépségeit.

Gubcsó Gilbert, kontroller: A futóklub még egy olyan lehetőség amivel a közös programjaink színesebbek lettek, csapatszellemünk pedig erősebb. Az csak ráadás, hogy ez a közös élmény az egészséges életmódot is támogatja.

Dr. Fülöp Rita, radiológus: Az ötödik X-en túl kezdtem el futni, és rögtön éreztem a szabadban mozgás jótékony hatását, örömét.  Egy helyi klubhoz csatlakozva, a keresztedzésekkel az erőnlétem is javult, és a közösségi futás új hobbiként gazdagítja a mindennapokat. 

Aba Judit, marketingvezető: Közel 10 éves kihagyás után indultam újra futóversenyen, jelenleg kevesebbet futok, a mostani versenyen való részvételre az motivált, hogy a Dr. Rose csapat tagja lehettem. Nagy élmény volt a kollégákkal a kórháztól függetlenül találkozni és együtt megtapasztalni a sport közösség formáló erejét. Hiszek abban, hogy prevencióval foglalkozó kommunikáció mellett a verseny tényleges teljesítésével is felhívjuk a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára. Remélem, hogy minél több kolléga csatlakozik a Dr. Rose futóklubhoz, ezzel is példát mutatva pácienseinknek.

Kapcsolódó hírek

Együtt jógáztunk a Dr. Rose Magánkórház tetőteraszán

Véget ért az öt hónapon át tartó jógasorozatunk. A YogaSecrets Studioval közös óráinkon kapcsolatok, barátságok alakultak ki, közösséggé formálták jógázó csapatunkat. Bízunk benne, hogy a rendszeres jóga lehetőségével sikerült felhívnunk pácienseink és kollégáink figyelmét az egészséges életmód fontosságára.

ELLE Magazin: Szendvicsgeneráció – találd meg az egyensúlyt!

Szendvicsgenerációnak nevezik a 35-55 éves szülőket, akik a gyermekvállalás kitolódása miatt sokszor még kisgyermekeikről gondoskodnak, emellett pedig az idősödő, betegeskedő szüleik ellátása is rájuk hárul. Dr. Kopacz Erikával, a Dr. Rose Magánkórház pszichiáterével beszélgetett az ELLE Magazin munkatársa.

Elle.hu: Mi is az a mommy makeover?

A kevésbé szerencsés genetikával rendelkező újdonsült anyukáknak segítséget jelenthet alakjuk visszanyerésében a plasztikai sebészet. A várandós nők többsége már terhesség közben gondolkozik azon, hogy hogyan szabaduljon meg az itt-ott felhalmozódott feleslegektől és nagy százalékban tervezik a plasztikai sebészeti beavatkozást. A Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebészét, Dr. Molnár Istvánt kérdezte az ELLE Magazin a szülés utáni alakkorrekció lehetőségeiről.