Családi prevenciós nap

2024. május 22.

A Dr. Rose Magánkórházban kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra, azaz a betegségek megelőzésére és korai felismerésére. A rendszeres szűrővizsgálatoknak kiemelt szerepük van, hiszen az időben felismert betegségek nagyobb eséllyel gyógyíthatók, vagy rendszeres kezeléssel, kontrollvizsgálatokkal a szövődmények megelőzhetők. Május 10-én, pénteken családi programokkal vártuk a szűrővizsgálatokra érkezőket.

Dr. Rose Családi Prevenciós Nap

A kedvezményes szűrővizsgálatok keretében anyajegyszűrés, hölgyeknek komplex emlőszűrés és nőgyógyászati szűrővizsgálat, uraknak a prosztatarák szűrés volt elérhető. A szűrővizsgálatokra érkező pácienseink ingyenes testtömegösszetétel vizsgálaton, koleszterin- és vércukorszint mérésen, valamint vérnyomás ellenőrzésen is részt vehettek. Az eredményeket belgyógyászunk értékelte ki.  

A szüleiket kísérő gyerekeknek egészséggel kapcsolatos kézműves programokat biztosítottunk, így gyerekfelügyelettel is segítettük a szűrővizsgálatokon való részvételt. A kézműves foglalkozáson sztetoszkópot és saját orvosi táskát készítettek, csontvázat raktak össze és a testrészeket is megismerhették a gyerekek.

A résztvevők között kisorsoltuk a 100.000 Ft értékű Dr. Rose Magánkórház - La Roche-Posay ajándékcsomagot is, amelyet M. Mária nyerte, gratulálunk!

Napjainkban a betegségmegelőzés egyik legfontosabb része, az évenkénti átfogó szűrővizsgálatok, amelyek bármilyen munkakörben és élethelyzetben javasoltak. Tájékozódjon a Dr. Rose Magánkorházban elérhető szűrővizsgálatokkal kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek

Hamu és Gyémánt: A gyógyítás magasiskolája

A Dr. Rose Magánkórházban a fekvőbeteg-ellátás kiemelkedő színvonalon és exkluzív környezetben történik. A Budapest szívében nyújtott komplex egészségügyi szolgáltatások keretében egyedülálló orvosi csapat, 24 szállodai minőségű szoba és páciensfókuszú ellátás segíti a gyógyulást. A Hamu és Gyémánt Magazinban Dr. Tahy Ádám aneszteziológus, fekvőbeteg-részlegvezető és Kiss Angéla, a fekvőbeteg-ellátásszervezés vezetője nyilatkoztak.

Index: A folyadékfogyasztás fontossága

Az index.hu egészséges életmóddal kapcsolatos sorozatában Dobák Zita, a Dr. Rose Magánkórház dietetikusa osztotta meg az egészséges táplálkozással kapcsolatos tudnivalókat. Az egészséges táplálkozás alapjai után a divatdiéták előnyeit és hártányait mutatta be dietetikusunk, ebben a részben a folyadékfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet.