Őszintén a mellplasztikáról: "Fontos, hogy a test és a lélek harmóniába kerüljön"

2022. december 7.

Hazánkban még mindig az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás a mellnagyobbítás, a műtétek 90 százalékát ez teszi ki, de egyre nagyobb az igény a mellfelvarrásra is, sőt, sok esetben a kettő együtt is jár. A Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze, Dr. Sobor György mesélt nekünk a mellplasztikai beavatkozásokról, a tévhitekről és arról, hogyan készüljünk fel egy ilyen műtétre.

drrose-sobor-gyorgy-plasztika-sebesz-interju

Azok a páciensek, akik irreális kérésekkel fordulnak a plasztikai sebészekhez általában azt gondolják, hogy a nagyobb jobb. Dr. Sobor György ezzel nem ért egyet, szerinte akkor sikerült jól egy mellplasztika, amikor nem lehet észrevenni, hogy beavatkozás történt. A páciensek egy részének azonban pont az a fontos, hogy látni lehessen azt, hogy plasztikai műtéten estek át. Vannak, akik a szépészeti beavatkozásoktól azt remélik, hogy fiatalabbnak tűnnek, és vannak, akik egyes testi hibákat szeretnék nekik tetsző módon korrigáltatni. Egy műtét során azonban fontos, hogy kialakuljon a test és lélek harmóniája, a gyógyulási folyamat végén a páciens kiegyensúlyozott és magabiztos legyen.

A mellet érintő beavatkozások három félék lehetnek: létezik mellnagyobbítás, mellfelvarrás, ezek kombinációja, és mellkisebbítés. A kisebbítésnél csökkentik a mell méretét - ez egy speciális mellfelvarrás -, elvesznek a mell állományából és a bőrből. A mellfelvarrásnál a bőr mennyiségét csökkentik, a mellnagyobbításnál pedig az implantátumokkal plusz térfogatot kap a mell. A kombinált mellplasztika során a plasztikai sebész implantátum behelyezésével és a mellek megemelésével alakítja ki az új, esztétikus formát. Dr. Sobor György szerint, van egy határ, amin belül meg lehet szépíteni egy lógó mellet implantátummal, de sok esetben felvarrásra is szükség lehet.

A beavatkozások segítséget jelenthetnek azoknak a nőknek, akiknek a szoptatás miatt megereszkedett a melle, sokat fogytak, vagy egyszerűen elégedetlenek a melleikkel. Az, hogy melyik eljárás lesz a legmegfelelőbb egy páciens számára, abban a sebész tud a legtöbbet segíteni. Számos tényezőt kell figyelembe vennie, ideértve a kiválasztott implantátum méretét, típusát és alakját, a bemetszés helyét, illetve azt, hogy hol helyezkedjen el a mellkas területén (a mellizom előtt, részben az izom előtt vagy teljesen az izom mögött). A plasztikai sebészek felmérik a test alakját, a páciens életmódját és általános céljait, majd segítenek meghozni a nehéz döntéseket.

A Dr. Rose Magánkórházban minden felmerülő kérdésre megadják a választ a szakemberek, segítenek felkészülni az operációkra. Fontos, hogy a lehető legjobb pszichés és egészségügyi állapotban legyen az a páciens, aki rászánja magát egy plasztikai beavatkozásra. Sokszor felmerül a megfelelő időpont kiválasztásának kérdése is. A mellnagyobbítást, orr-, fül-, szemhéj-, arcplasztikát az év bármely időszakában el lehet végezni, a hasplasztikát, mellfelvarrást, mellkisebbítést és zsírleszívást nagyon meleg nyári hónapokban nem javasolt betervezni. Fontos, hogy a páciensek úgy válasszanak időpontot, hogy az életükbe beleférjen az, hogy néhány hétig csak a gyógyulásra összpontosítanak.

Forrás: 2022. 11. 11. life.hu