Dermapen

A dermapen kezelés segít eltávolítani a kezdeti ráncokat, amelyek a bőr öregedése miatt jelennek meg. Emellett javítja a bőr textúráját, és segít eltávolítani a pigmentfoltokat, amik a napfény okozta károsodás miatt jelennek meg. Az aknés, műtéti vagy más típusú hegek javítására is alkalmazzák a dermapen kezelést, ugyanis segíthet csökkenteni a bőr pórusainak méretét, így javítva a bőr textúráját. 
 

Mikor indokolt a dermapen kezelés? 

A dermapen egy mikrotűs eszközzel történő kollagén indukciós eljárás. Steril, egyszer használatos fejjel, csatornákat képeznek az arc, illetve a fejbőr felületén. Ezek a mikrosérülések azonnal beindítják a bőr természetes regeneráló, öngyógyító mechanizmusát, miközben orvosi tisztaságú, biomimetikus ampullákat is bejuttatnak a bőrbe a mikrocsatornákon keresztül. A speciális ampullák különböző bőrproblémák esetén nyújtanak megoldást - pigmentáció, laza kötőszövet, egyenetlen bőrfelszín, hegek, ráncok mélységének csökkentése, tág pórusú bőr regenerálása, aknés hegek halványítása, bőrfiatalítás, bőrmegújítás -, a transzepidermális tulajdonságainak segítségével a peptidekben, aminosavakban, proteinekben, valamint DNS- és sejtmegújító képességekkel rendelkező hatóanyagok segítségével eljutnak egészen a dermisz tartományba, így visszaállítva a normális és fiatalos bőr működést. Az eljárás célja az, hogy serkentsék a bőr kollagén és elasztin termelését, javítsák a bőr textúráját és megújítsák a bőrsejteket.

Mi történik az első konzultáción? 

Az első dermapen kezelés előtt személyes konzultációra kerül sor az Önt kezelő szakemberrel. A konzultáció során a következő lépések várhatók:

 • A szakember megvizsgálja a bőrt majd meghatározza a bőr típusát és állapotát. Ez segít  a legmegfelelőbb dermapen kezelési terv kidolgozásában.
 • Átbeszélik a jelenlegi bőrápolási rutint, beleértve a tisztító és hidratáló termékek használatát, és a napvédelmet is. Ennek a felmérésnek az a célja, hogy a szakember megértse a bőrünket és olyan termékeket javasolhasson, amelyek segíthetnek a dermapen kezelés előkészítésében és az eredmények javításában.

Az első konzultáció segít meghatározni a kezelési tervet és biztosítja, hogy a kezelés az elvárásainknak és igényeinknek megfelelően történjen.

Felkészülés a kezelésre

A dermapen kezelés előtt számos fontos lépést kell végrehajtani, annak érdekében, hogy előkészítse bőrét és a lehető legjobb eredményt érje el. Az alábbiakban néhány tipp található, amelyek segíthetnek felkészülni a dermapen kezelésre:

 • Kerülje a napozást legalább 2 héttel a kezelés előtt: A napfénynek vagy a szoláriumnak való kitettség elősegítheti a bőr kiszáradását és irritációját, amelyek akadályozhatják a dermapen kezelés hatékonyságát. Ezért ajánlott legalább 2 héttel a kezelés előtt elkerülni ezeket a tevékenységeket.
 • Kerülje a bőrnyugtató termékek használatát: A dermapen kezelés előtt ajánlott elkerülni a bőrnyugtató termékek használatát, mivel ezek a termékek megakadályozhatják a bőr megfelelő előkészítését a kezelésre.
 • Ne használjon hámlasztó termékeket legalább 48 órával a kezelés előtt: A hámlasztó termékek irritálhatják a bőrt, és megakadályozhatják a dermapen kezelés hatékonyságát. Ezért ajánlott legalább 48 órával a kezelés előtt elkerülni ezeket a termékeket.
 • Használjon hidratáló krémet: A dermapen kezelés előtt ajánlott rendszeresen hidratáló krémet használni, hogy a bőr megfelelően hidratált legyen és javítsuk a bőr állapotát.
 • Kerülje a smink használatát: A kezelés előtt ajánlott elkerülni a smink használatát, hogy a bőr tiszta legyen és felkészülhessen a kezelésre.
 • Hagyjon legalább 24 órát a bőrnek a regenerálódásra a kezelés után: A dermapen kezelés után ajánlott legalább 24 órát várni, mielőtt sminket használnánk vagy más bőrápolási termékeket alkalmaznánk.

Ezek az előkészületek segíthetnek abban, hogy a dermapen kezelés hatékonyan működjön, és javuljon a bőr állapota. 

Mi történik a kezelés során?

A dermapen kezelés egy minimálisan invazív bőrfiatalítási eljárás, amely során kis tűk segítségével apró mikrosérüléseket okoznak a bőr felszínén. Ezek a mikrosérülések serkentik a bőr természetes gyógyulási folyamatát, elősegítik a kollagén és elasztin termelődését, valamint javítják a bőr textúráját és rugalmasságát. A dermapen kezelés során a szakember először megtisztítja a bőrt, majd a bőrtípusnak megfelelően a megfelelő számú tűfejjel elkezdi a kezelést. A tűfejek mélysége és a kezelés intenzitása a bőr állapotától és az elvárt eredménytől függően változhat. A kezelés során a dermapen eszközt körkörös mozgásokkal vezetik végig az arcon vagy a kezelendő területen. Az apró tűk több ezer lyukat hoznak létre a bőrön, így stimulálva a bőr gyógyulási folyamatát. A kezelés során kifejezetten fontos, hogy a szakember az adott területen csak egyszer menjen végig a dermapen eszközzel, hogy elkerülje a bőr további irritációját. A dermapen kezelés időtartama a kezelendő terület méretétől függően változhat, de általában 30-60 percig tart. A kezelés fájdalommentes, de néhány ember érzékeny lehet az eljárás során. A kezelés után a bőr kissé piros, duzzadt és érzékeny lehet, de ezek a tünetek általában néhány órán belül elmúlnak. A bőr gyógyulási folyamata több napig vagy akár egy hétig is eltarthat, és a bőr a kezelés után újra textúrázott és feszesebb lehet.

Milyen eredményeket várhat a kezeléstől?

A dermapen kezelés eredményei általában néhány héttel a kezelés után kezdenek láthatóvá válni, és a bőr állapota tovább javulhat az idő múlásával. A kezelés eredményei azonban egyénenként változó lehet: a bőr állapota, az életmód, táplálkozás és genetikai tényezők is befolyásolhatják az eredményeket. A dermapen kezelés lehetővé teszi a bőr állapotának jelentős javítását, de fontos megjegyezni, hogy a kezelés csak egy része lehet az átfogó bőrápolási rutinnak. A bőr egészségének fenntartása érdekében fontos, hogy rendszeresen gondoskodjunk a megfelelő bőrápolásról, és egészséges életmódot folytassunk. A dermapen kezelést rendszeres bőrápolási rutinunk részeként lehet alkalmazni, és javasolt ismétlődő kezelések elvégzése a kívánt eredmények elérése érdekében. A kúra időszaka alatt naponta többször érdemes szérumot, krémet, permetet használni, mivel a bőr rendkívül fogékony ilyenkor a hatóanyagok befogadására. Nem alkalmazható retinol a kezelés ideje alatt és utána sem legalább 2 hétig valamint erős hámlást előidéző antibiotikumot használatának ideje alatt sem lehet ezt a kezelést végezni.

Gyógyulás, regenerálódás

A dermapen kezelés után fontos, hogy a bőr megfelelően regenerálódjon, hogy az elvégzett kezelés hatékony legyen és minimalizáljuk az esetleges bőrirritációkat. A kezelést követően nélkülözni kell a tartósítószert és parabént tartalmazó kozmetikumok használatát, nehogy irritációt okozzon. A következő tippek segíthetnek a bőr regenerálódásában a kezelés után:

 • Hidratálás: A kezelés után javasolt használni egy hidratáló krémet, hogy segítsük a bőr hidratáltságának helyreállítását és megelőzzük a kiszáradást.
 • Napvédelem: A kezelés után ajánlott használni napvédő krémet a bőr védelme érdekében, mivel a kezelés után a bőr érzékenyebb lehet a napfényre.
 • Kerülje az erős sminket: Az első napokban érdemes kerülni az erős sminket, hogy a bőr pihenhessen és regenerálódhasson.
 • Kerülje a sportolást, szaunát, forró fürdőt: Az első 24-48 órában kerülni kell a sportolást, a szaunát és a forró fürdőt, mert ezek a tevékenységek fokozhatják a bőr irritációját.
 • Kerülje a napozást: Az első hetekben kerülni kell a napozást és a szoláriumot, hogy a bőr megfelelően regenerálódhasson.
 • Kerülje az erős bőrradírt: Az első hetekben kerülni kell az erős bőrradírokat, hogy ne irritáljuk a bőrt.