Télen idősebbnek tűnünk

2021. február 5.

Kevés olyan nő van, aki ne lenne elégedetlen a szemkörnyékével. Gyorsan ráncosodik, karikás lesz és télen ez utóbbi majdnem fél évtizeddel öregebbnek láttat mindenkit. Ha nem válnak be a házi praktikák, a plasztikai sebész még segíthet!

shutterstock_544446145.jpg

Télen eltűnik a nyári barnaságunk, már abban az esetben, ha nem járunk szoláriumba a hideg hónapokban. Ez azonban nemcsak fehérebb bőrt, hanem fáradtabb, idősebb kinézetet mutat, mint a napos időszakban. Ennek oka nem más, mint a szem alatti karikák és táskák, melyek tavasszal és nyáron nem annyira feltűnőek, viszont télen igencsak szembeszökővé válnak. Gyakran még sminkkel sem tudjuk eltüntetni őket.

Boldogtalan hideg idő

Annak, hogy szemünk az átlagnál is karikásabb, sok oka van. A téli hideg hatására összehúzódó erek, a kapillárisokból a szövetekbe esetlegesen kiszivárgó csekély mennyiségű vér, a meghűléses megbetegedések, a kialvatlanság mind közrejátszik a szem alatti árkok és sötét karikák megjelenésében, de még a hormonjaink is tehetnek róla, hiszen a kevés napfény miatt kevesebb boldogsághormon termelődik szervezetünkben, így lehangoltnak, fáradtnak érezzük magunkat, ami szintén kiül az arcunkra. Mindez a fehér bőr mellett jobban látszik, mint a nyári barnaság alatt. Amerikai kutatók szerint a karikás szemek miatt egy átlagos negyvenes nő majdnem 5 évvel látszik idősebbnek valódi koránál!

Házi praktikák és profi megoldás

Több lehetőség van arra, hogy halványítsunk a szem alatti karikákon. Próbálkozhatunk otthoni praktikákkal is, de sok esetben sajnos ez nem vezet célra, szerencsére plasztikai sebész segítségét is igénybe tudjuk venni, illetve hatékony megoldás rá a bőrgyógyász által végzett frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés és a frakcionált CO2 lézeres kezelés is. Otthon a D-vitamin pótlása az egyik legfontosabb teendőnk, hiszen a napfényben szegény időszakban ebből a vitaminból teljesen kifogyhat a szervezetünk és ez a bőrünkön is igencsak meglátszik. Használhatunk K-vitaminos krémeket, melyek a karikákat hivatottak halványítani, vagy ha ilyenhez nem tudunk hozzájutni, marad a régi, jól bevált módszer, egy kis reszelt krumplit gézlapra helyezünk, és azt simítjuk a szem alá! A legegyszerűbb módja annak, hogy pihentebbnek tűnjünk, egy kis szundikálás délutánonként. Nem kell hatalmas alvásra gondolni, mindössze 15 perc elég ahhoz, hogy jobban nézzünk ki. 

Ha azonban már annyira karikásak a szemeink, hogy semmilyen otthoni varázslat nem segít, akkor sem kell kétségbe esni, manapság már nemcsak a ráncokat és az ajkakat lehet feltölteni felszívódó töltőanyagokkal, hanem a szem alatti árkokat is! Intézetünkben több biztonságos módszer közül választhatnak a szépülni vágyók, hogy megszabaduljanak a szem alatti karikáiktól. Az egyik megoldás a szem alatti karikák feltöltése kiváló minőségű feltöltő anyaggal. A könnyű és gyors beavatkozás mindössze 10-15 percet vesz igénybe és néhány nap múlva már akár tíz évet is letagadhatunk a korunkból, hiszen a karikák és a beesettség eltüntetésével megfiatalodik az arc. A szem alatti karikák feltöltése mellett, a frakcionált mikrotűs RF kezelés és a frakcionált CO2 lézeres kezelés is eredményesen bevethető a szem alatti karikák ellen.

Amennyiben Ön is szeretne megszabadulni a szeme alatti karikáktól és ezáltal látványosan megfiatalodna, kérjen hozzánk konzultációs időpontot!