Mediterrán étrend receptek Giannival – Tonhallal töltött cukkini

A Dr. Rose Magánkórházban kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra, azaz a betegségek megelőzésére és korai felismerésére. Az egészséges étrend – a rendszeres mozgás és a szűrővizsgálatokon való részvétel mellett – a prevenció egyik alappillére és a Dr. Rose Magánkórház orvosai is a mediterrán étrendet tartják követendőnek a hosszú és egészséges élethez. Régi páciensünk, a mediterrán konyhát kiválóan ismerő Gianni Annoni, és dietetikusunk Dobák Zita segítségével készült videósorozatunkban olyan mediterrán recepteket mutatunk be, amelyek egyszerűen elkészíthetők és Magyarországon is könnyen beszerezhető hozzávalókból készülnek. 

A tonhallal töltött cukkini receptet Gianni a Nagymamájától tanulta, tonhal konzervből készül és akár konzerv paradicsom is használható, így egész évben könnyen elkészíthető. 

Tonhallal töltött cukkini 

Hozzávalók 4 főre: 

  • 3-4 db cukkini 
  • 300-350 g konzerv tonhal 
  • 300 g konzerv paradicsom / paradicsompüré 
  • 1-2 fej fokhagyma 
  • 1 fej hagyma 
  • só 

A cukkinik közepét kiszedjük, a belsejét egy tálba tesszük, majd keverjük hozzá a tonhalat, apróra vágott fokhagymát, illetve, ízlés szerint sózzuk. Egy kis olívaolajjal összedolgozzuk, hogy szép egynemű masszát kapjunk. 

A még hideg serpenyőbe olívaolajat csurgatunk, rátesszük az apróra vágott hagymát, amit közepes lángon kis só hozzáadásával megdinsztelünk. 

Eközben megtöltjük a cukkinikat. A maradék töltetékünket hozzákeverhetjük a megdinsztelt hagymához és hozzáadjuk a paradicsomokat/paradicsompürét is. Ezt összeforraljuk. A töltött cukkinikat, babérlevelet a szószba tesszük, ízlés szerint sózzuk. Letakarva készre (ressre) főzzük, majd tálaljuk. 

Ismerje meg a mediterrán étrend alapjait cikkünkből: https://drrose.hu/blog/mediterran-etrend