Mediterrán étrend receptek Giannival – Panna cotta gyümölccsel

A Dr. Rose Magánkórházban kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra, azaz a betegségek megelőzésére és korai felismerésére. Az egészséges étrend – a rendszeres mozgás és a szűrővizsgálatokon való részvétel mellett – a prevenció egyik alappillére és a Dr. Rose Magánkórház orvosai is a mediterrán étrendet tartják követendőnek a hosszú és egészséges élethez. Régi páciensünk, a mediterrán konyhát kiválóan ismerő Gianni Annoni, és dietetikusunk Dobák Zita segítségével készült videósorozatunkban olyan mediterrán recepteket mutatunk be, amelyek egyszerűen elkészíthetők és Magyarországon is könnyen beszerezhető hozzávalókból készülnek.  Ezúttal egy édességet mutatunk be, a gyümölcsös panna cottát. 

A desszert is beilleszthető a mediterrán étrendbe, csak készüljön sok gyümölccsel és kevés cukorral. Ez a panna cotta recept kókusztejjel készül, így a laktózérzékenyek is elkészíthetik. 

Kókusztejes panna cotta friss gyümölcsökkel 

Hozzávalók (2-3 adag): 

  • 290 g kókusztej vagy más növényi tej (pl. zab, rizs, kesudió, mandula) 
  • 330 g kókusztejszín vagy más növényi tejszín (pl. zab, rizs, kesudió, mandula) 
  • kb. 3 evőkanál cukor, ízlés szerint 
  • 4-5 db lapzselatin vagy 15-18 g porzselatin 
  • 1 vaníliarúd idény szerinti friss gyümölcsök ízlés szerint, kb. 100 g/adag 

A tejet és tejszínt a cukorral, vaníliával felmelegítjük. A lapzselatint beáztatjuk bő és hideg vízben. Kinyomkodjuk és felolvasztjuk a 60 fokra visszahűlt tejes elegyünkben. Pohárkába adagoljuk és dermedésig pihentetjük legalább 3 órát hűtőben. Egy tipp Giannitól: áztassunk a vaníliarudat/magokat már éjszakára a kókusztej és tejszín elegyébe. A gyümölcsöket a lehűlt panna cotta tetejére adagoljuk, tetszés szerint díszítjük. 

Ismerje meg a mediterrán étrend alapjait cikkünkből: https://drrose.hu/blog/mediterran-etrend