Kiállításmegnyitó a Dr. Rose Magánkórházban

2021. November 4.

A gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást. Éppen ezért döntöttünk úgy, több mint 6 évvel ezelőtt, hogy - Kosztyu Marianna art sommelier segítségével - kórházunk falain kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként, ahol megismerhetik az alkotók munkáit és meg is vásárolhatják azokat.

DrRose-1783.jpg

Az elmúlt pár év a művészek számára is nehéz volt, hiszen kevés lehetőségük volt saját, önálló tárlat megszervezésére és nem találkozhattak a műértő közönséggel. Számunkra egyértelmű volt, hogy folytatjuk az elmúlt évek munkáját, hogy ebben a - kihívásokkal teli - időszakban, lehetőségeinkhez mérten, még inkább támogassuk az alkotóművészetet. A kiállításaink folyamatosak a járvány ellenére is: megszakítás nélkül, szebbnél-szebb képzőművészeti alkotások díszítik a falainkat.

Jelenleg kiállító művészeink alkotásait 2021. október 21-én mutattuk be kiállításmegnyitónkon, ahol a művészekkel is találkozhatott a műértő közönség. A kiállításmegnyitó képekben ITT.

Pár szóban a kiállító művészekről:

Ábrahám Anna festőművész számára a minket körülvevő tárgyak hétköznapi mantraként működnek. Ezért fontos számára, hogy amit alkot, a könnyedségről, derűről szóljon. Korábbi mestere ars poeticáját követve Anna is ezt vallja: „Annyi gond, baj, bánat és szörnyűség vesz körül minket, hogy azt nem szabad még a művészetbe is beengedni.” - Gross Arnold

Kőrösi András operatőrként dolgozik a televíziónál, munkája során digitális képalkotással foglalkozik. Ahogy fogalmaz: A digitális kép alapeleme a pixel, a pixel a legkisebb elektronikus képelem, mely már elég felkészült arra, hogy rendelkezésedre állva, egy magasabb szintű kifejezésforma részévé váljon. Kőrösi András ezt pixelszobrászatnak nevezi, mert úgy bánik a képelemmel, mint szobrász az anyaggal.

Pol Kurucz magyar származású, magyar-francia, Brazíliában és Amerikában dolgozó fotós. Foglalkozott színházzal, üzlettel, feminizmussal, majd egy hirtelen váltással 2015-ben kezdett el a fotózással foglalkozni. Excentrikus divat- és művészeti projekteken dolgozik, munkáit merész társadalomkritika jellemzi, a valóságtól elrugaszkodott látásmóddal. Alkotásai megjelentek már például a Vogue-ban, az Elle-ben, a Glamourban, a The Guardianban. Kiállításai Európa több országban, az Egyesült Államokban, Kínában és Szingapúrban is láthatóak voltak.

Olya Tereschuk Oroszországban született, évekig Dubaiban dolgozott, jelenleg Magyarországon élő művész. Habár művészeti iskolában diplomázott, autodidakta művésznek tartja magát. Munkáiban a természet szeretete köszön vissza, egyszerre bemutatva az erőt és a nyugalmat, kedvenc motívumai a köd, a felhős ég, az eső és a vihar. A kreatív utazásának célja a harmónia megtalálása. Textúrák, színek, formák, felületek – ezek egyensúlyára törekszik minden munkájában.