Egyszerre emel és feszesít az új kettőshatású hibrid töltőanyag

2024. január 15.

Az idő múlásával arcbőrünk megereszkedik és folyamatosan veszít fiatalos ragyogásából, megjelennek a ráncok. A folyamatot lassító orvos-esztétikai kezelések között előtérbe kerülnek a kíméletesebb, még sebészi beavatkozást nem igénylő beavatkozások. Egyre inkább elterjedtebb az a nézet, hogy a ráncok csökkentését minél fiatalabb korban kell elkezdeni, hogy sebészi eljárásokhoz minél később kelljen fordulni. Az Allergan HArmonyCa™ hibrid töltőanyag egy olyan innovációs újdonság, ami már a fiatalabb korosztály számára is megoldást jelenthet a korai ráncok eltüntetésében. A hatóanyagról, a beadás módjáról és a hatásairól Dr. Tamás Juditot a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebészét kérdeztük.

Tamás Judit Allergan Harmonyca

Miben más a HArmonyCa™ töltőanyag, mint a többi filler? 

A HArmonyCa™ egy kettős hatású hibrid töltőanyag, az egyik hatóanyaga a hialuronsav, amit régóta ismerünk, hiszen kiváló volumenizáló és emelő hatása van, a másik pedig a kalcium-hidroxi-apatit, ami egy kollagént stimuláló hatóanyag. Így azonnal volumenizál és emel, kollagén stimuláló hatása miatt pedig hosszabb távon fejt ki bőrfeszesítő hatást.

Ha ennyire más ez a töltőanyag, a beadás módja is különbözik? 

A beadás módja eltér a korábbi hialuronsavas fillerek technikájától. A bőr felsőbb rétegeibe, azaz a hypodermisbe és a bőr alatti zsírréteg felszínes részébe kerül. A beadás a szálbehúzás során használt technikához hasonlít: ugyanúgy ahogy a szálakat vezetjük be a bőr alá legyező technikával, vektorok szerint, ugyanezzel a módszerrel az arc oldalsó részén beadott hialuron fillerről van szó. A kezelés során nem érintjük a bőr mélyebb rétegeit.

Az arc melyik részén használják a HArmonyCa™-t? 

Ezt a töltőanyagot az arc oldalsó részén használjuk. Ez az a része arcnak, ami a mimikánk vagyis az arcjátékunk során nem mozog, viszont az öregedés első jeleinek megjelenésekor veszít a feszességéből és a középarccal együtt kezd el süllyedni. Az arc oldalsó részét töltjük meg ezzel az anyaggal és emeljük vissza, ami ezáltal nagyon szép, üde, fiatalos megjelenést biztosít. A HArmonyCa™ nem alkalmazható a szem környékére, a középarc területére, a mosolyránc és a száj körüli részre, kizárólag az arc oldalsó részén, illetve az állíven használjuk. 

Kiknek ajánlott a hibrid töltőanyag? 

Arcunknak az oldalsó része a kor előrehaladtával elkezd megereszkedni, veszít feszességéből, kialakul a volumenhiány és megjelennek az öregedés első jelei. Amikor ezeket tapasztaljuk, akkor érdemes elgondolkodni egy fiatalító kezelésen. A töltőanyag nyújtotta kettős hatás segíthet bárkinek, aki az öregedés első jeleit tapasztalja, aki frissíteni szeretné a bőrének a textúráját és egy kicsit megemelné az arcvonalát. 

Mennyi ideig tart a HArmonyCa™ hatása? 

A HArmonyCa™ hatása már a kezelés után azonnal látható, hiszen a hialuronsavas volumenizálás rögtön kifejti hatását. A kezelés során, amikor még csak a féloldallal vagyunk kész nagyon látványos, hogy az egyik oldalon már fiatalos, üde a megjelenés a másik oldallal szemben. Az azonnali volumenizáló hatást követően 1 hónappal később alakul ki végleges megemelkedett (lifting) eredmény, és ekkor már működik a kollagén stimuláló hatás is. A kezelésnek köszönhető kollagén stimuláció eredményeképpen pedig 2-3 hónap múlva feszesebb üdébb bőrtextúrát kapunk. Nagyon szép tartós hatást érhetünk el, a két különböző hatóanyaggal, hiszen egyrészt azonnal érzékelhető egy lifting hatás, másrészt egy hónappal később, a kollagén stimulációval javul a feszesség is a bőr legfelső rétegében. Tartóssága 12 hónapig garantált, de 18 hónapos vizsgálatot követően is kimutatható a hatása.