Tetoválás eltávolítás

Előfordul, hogy valaki megbánja, hogy korábban tetováltatott, vagy éppen olyan életszakaszba lép, amikor már nem szeretné viselni a korábban elkészíttetett motívumot. Korábban ezt műtéti úton oldották meg, de ez a módszer sok esetben hegesedéssel járt. A lézertechnológia fejlődésével azonban lehetővé vált, hogy a bőr sérülését és égését elkerülve távolítsák el a bőrgyógyászok a festékanyagot a szövetek közül.

Mikor indokolt a tetoválás eltávolítás?

Esetenként az évtizedekkel korábban készített tetoválás elveszti kontúrjait és kifakul vagy megváltozik a színe. Az sem ritka, hogy olyan testtájon helyezkedik el a tetoválás, amelynek bőre a súlyingadozás vagy éppen sérülés miatt megereszkedik, elveszíti feszességét, ezáltal a minta torzul. Ezekben az esetekben a tetoválás ALMA Harmony XL Pro lézerrel való eltávolítása a legideálisabb módszer arra, hogy megszabadulhassunk a nem kívánt testdíszítéstől. A tetoválás eltávolítás kezelésszáma esetenként különbözik, a korábban a bőrbe bevitt festék fajtájától, színétől, mennyiségétől, a bevitel technikájától, a tetoválás méretétől és az egyéni adottságoktól függ. 

Mi történik az első konzultáción?

A kezelést megelőzően bőrgyógyászunk vagy esztétikai szakasszisztensünk konzultál önnel, hogy tetoválásának állapotának felmérésével személyre szabott kezelési tervet tudjon készíteni, valamint ismerteti a tetoválás eltávolítás lépéseit és várható hatásait. Az ALMA Harmony XL Pro lézerkészülék nálunk elérhető fejei fekete és sötétkék tetoválás eltávolítására képesek. 

Felkészülés a kezelésre

A kozmetikai, kozmetológiai kezelések esetében, így a tetoválás eltávolítás előtt sincs különösebb tennivaló, de érdemes fokozottan hidratálni a tetovált bőrfelületet.

Mi történik a kezelés során?

A tetoválás eltávolítás első lépéseként bőrgyógyászunk vagy esztétikai szakasszisztensünk előkészíti a kezelendő bőrfelületet. Megtisztítja minden szennyeződéstől, majd a lézerkészülék kezelőfejével végigmegy a tetováláson. Az eltávolítás nem fájdalommentes, de nem okoz nagyobb kellemetlenséget, mint a tetoválás felvitele. A kezelés során rövid fényimpulzusok érik a bőrt, melyek energiája a tetoválás festékanyagában nyelődnek el, apró darabokra törve . Ez a lézerenergia biztonságos, nem okoz égést a kezelés során. A feldarabolt festék részecskéi a kiválasztó rendszeren keresztül távoznak 28-30 nap alatt. Végül a bőrgyógyász lezáró ápolást végez regeneráló készítményekkel és fényvédő termékkel. A kezelés semmilyen kellemetlenséggel nem jár. A kezelés időtartama függ a kezelt felület nagyságától.

Milyen eredményeket várhat a kezeléstől?

Már az első lézeres tetoválás eltávolítás is látható eredményt hoz, ekkor a tetoválófesték legfelső rétegét bontja szét a lézerenergia és a kezeléssorozat folyamán halad egyre mélyebbre a festékanyagban. Átlagosan 4-8 kezelés szükséges az optimális eredmény eléréséhez, 5-6 hetenkénti gyakorisággal. Az egyes kezelések után hámlás vagy pörk jelentkezhet, de ez nem okoz semmiféle problémát. A következő beavatkozás azonban csak akkor végezhető el, ha a bőrmegújulási folyamat befejeződött. 

Gyógyulás, utókezelés

A tetoválás eltávolítás után nyugodtan végezheti szokásos teendőit. Az utókezelés fontos része, hogy minden nap alkalmazzon fényvédő készítményt, illetve használja a szakorvosunk által ajánlott bőrregeneráló termékeket.