Seprűvéna kezelés

Speciális lézerkezelés, melynek segítségével a főként lábakon megjelenő, kitágult kisebb vénák elzárhatók.

Mikor indokolt a seprűvéna kezelés?

Testünket átszövi érrendszerünk, de az erek általában nem láthatóak a bőrünk alatt. Időnként azonban a hajszálerek bizonyos szakaszokon kitágulnak, a megnövekedett véráramlás miatt pedig megjelennek, főleg a lábakon. Ez igen zavaró jelenség, leginkább a nők esetében. A maximum 4 mm átmérőjűre kitágult ereket a lábon nem lehet máshogy elrejteni, csak sötét színű harisnyával, vagy nadrághordással, így a legjobb megoldás a nagy intenzitású lézerenergiával való érkezelés az ALMA Harmony XL Pro lézerkészülékkel. A seprűvéna bármilyen életkorban megjelenhet.

Mi történik az első konzultáción?

A kezelést megelőzően kezelő orvosunk, bőrgyógyászunk megvizsgálja az ön bőrét, felméri az érelváltozásokat, ezt követően elkészíti az ön személyére szóló kezelési tervet, valamint ismerteti a kezelés lépéseit és hatásait. Mivel a seprűvénák nemcsak esztétikai problémát jelenthetnek, hanem akár a vénabillentyűk megbetegedésére is utalhatnak, szükség esetén szakorvosunk további vizsgálatokat javasolhat a megfelelő szakrendelésre irányítva önt.

Felkészülés a kezelésre

A kozmetikai, kozmetológiai kezelések esetében nincs különösebb tennivaló, de a kezelést megelőző 24 órában a test- és bőrápoló termékek használata mellőzendő.

Mi történik a kezelés során?

Az érkezelés első lépéseként bőrgyógyászunk, kezelő orvosunk előkészíti a kezelendő bőrfelületet, megtisztítja minden szennyeződéstől, majd kissé lehűti a kezelés előtt. A seprűvéna kezeléshez minden esetben védőszemüveget kell viselni. A kezelés során a lézerfény a vérben található hemoglobint célozza meg, ami elnyeli a fény energiáját és ezáltal az érfal összehúzódik, elpusztul. A szervezetből az érfal maradványai a kiválasztó szerveken keresztül távoznak. A kezelő orvos vagy a bőrgyógyász a kezelőfejet az erek vonalát követve mozgatja, így a legkisebb erek is elzáródnak a területen. A fényenergiával történő beavatkozás enyhe, tűszúrásszerű fájdalmat okoz, de ez annak a jele, hogy a kezelés hatékony. A kezelés időtartama a kezelendő terület nagyságától függően 10-60 perc, általában 2 alkalom szükséges az optimális eredmény eléréséhez, esetenként azonban 4-5 besugárzásra is szükség lehet. Az egyes kezelések között 4-6 hétnek kell eltelni.

Milyen eredményeket várhat a kezeléstől?

A kezeléseknek köszönhetően a lábon kialakult seprű-, vagy más néven pókhálóvénák eltűnnek, bőrképe tisztább lesz.

Gyógyulás, utókezelés

Az érkezelés után nyugodtan végezheti szokásos teendőit. A kezelt területen esetenként megjelenhet pörk, mely a teljes gyógyulás során magától lepereg. Nem szabad korábban eltávolítani, mert az pigmenthiányt eredményezhet. Esetenként szakorvosa javasolhatja, hogy néhány hónap múlva vegyen részt egy utókezelésen, hogy az esetleges maradványok is eltávolításra kerüljenek. Az ér- és seprűvéna kezelést követően fényvédő termékek használata ajánlott, legalább 3 hónapon át.