PRF kezelés (Drakula terápia)

A ráncfeltöltő kezelések műtéti beavatkozás nélkül adják vissza az arc fiatalos megjelenését. A korábbi, PRP – ismertebb nevén Drakula kezelés – módszerrel ellentétben, az PRF trombocitákban, fibrinben és leukocytákban is gazdag, viszont véralvadásgátlót nem tartalmazó vérkészítmény. Segítségével javítható a bőr állapota, minimalizálhatóak a hegek és fokozható a bőr saját kollagén- és hialuronsav termelése a hosszantartó feszesség eléréséért.

Mikor indokolt a PRF kezelés?

Az idő múlásával arcunkon megjelennek az első ráncok, bőrünk veszít a feszességéből. Az öregedés normális folyamatát felgyorsíthatják a káros szokások – dohányzás, túlzott koffein- vagy alkoholfogyasztás -, és a környezeti hatások is. A saját vérből készült szérum használata, biostimuláció segítségével elodázhatja a plasztikai műtétek szükségességét és megfiatalítja az arcot, nemcsak vizuálisan, de a szövetek szintjén is. Kiváló módszer a szemkörüli ráncok javítására, az arcbőr megújítására, illetve a módszer, de a nyak és dekoltázs bőrének állapotának javítására. Emellett bizonyos kóros fejbőr állapotának a javítására is alkalmazható, a hajhagymák stimulálásával pedig új hajszálak növekedéséhez és a régiek egészséges működéséhez járul hozzá.

Mi történik az első konzultáción?

Szakorvosunk személyes konzultáció során megvizsgálja az ön bőrét, felméri annak állapotát. Választ ad felmerülő kérdéseire, illetve tájékoztatja a PRF eljárás menetéről és várható eredményeiről is. Amennyiben korábban már volt hasonló típusú kezelése, arról mindenképp tájékoztassa szakorvosát!

Felkészülés a beavatkozásra

Ha az eredmény megfelelő, további előkészületet nem igényel a beavatkozás. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, a beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, amelyek befolyásolják a vér alvadását.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A saját vénából levett vért – véralvadásgátló hozzáadása nélkül - egy speciális centrifuga segítségével alkotóelemeire bontjuk, és kivonjuk belőle a felesleges anyagokat. Az alacsony intenzitású centrifugálás növeli a vérben a leukocyták számát, ami tovább növeli a növekedési faktorok számát, így a fibrin alvadék hatékonyságát. Az alaposan megtisztított arcbőrt egy kikevert érzéstelenítő krémmel helyileg érzéstelenítjük, majd szakorvosunk vékony tűvel, dermapennel bejuttatja az érintett területekre. A kezelés – a vérvétellel és a vérkészítmény előállításával együtt – körülbelül 1 órát vesz igénybe.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A PRF kezelés eredményeképpen az arcbőr rugalmassá és üdévé válik, a szarkalábak mélysége is látványosan csökkenthető.  A kezelést kúraszerűen érdemes elvégezni, fél éven belül 3 alkalommal a maximális hatás elérésének érdekében. Az eredmény egyéni eltéréseket mutathat a saját plazma minőségétől és a kollagén indukció mennyiségétől függően. 

Mikor ellenjavallt a PRF kezelés?

Lázas betegség, fertőzés, gyulladt arcbőr, immunológiai gondok és véralvadás problémák esetében a PRF kezelés nem végezhető el, ahogy várandósság és szoptatás idején sem.

Gyógyulás, utókezelés

Az PRF kezelés után alapvetően egy-két napig óvintézkedések betartása javasolt, melyet a konzultáción orvosunk Önnel elmond. Mivel nem kerül semmilyen mesterséges eredetű vagy allergén anyag a bőrbe, legfeljebb enyhe bőrpír, duzzanat, a tűszúrások helyén apró véraláfutások keletkezhetnek, de ezek nagyon gyorsan, pár nap alatt elmúlnak. Ez idő alatt a fénytől és fizikai behatásoktól védeni kell az arcot, esetenként a kezelt terület hűtése is szükséges lehet.