PRF hajstimuláló kezelés

Mikor indokolt a PRF haj stimuláló kezelés?

Alkalmazható a bizonyos kóros fejbőr állapotának a javítására, a hajhagymák stimulálásával pedig új hajszálak növekedéséhez és a régiek egészséges működéséhez járul hozzá. A saját vérből készült szérum használata, biostimuláció segítségével elodázhatja a hajbeültetés szükségességét.

Mi történik az első konzultáción?

Szakorvosunk személyes konzultáció során megvizsgálja az ön fejbőrét, felméri annak állapotát. Választ ad felmerülő kérdéseire, illetve tájékoztatja a PRF eljárás menetéről és várható eredményeiről is. Amennyiben korábban már volt hasonló típusú kezelése, arról mindenképp tájékoztassa szakorvosát!

Felkészülés a beavatkozásra

Ha az eredmény megfelelő, további előkészületet nem igényel a beavatkozás. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, a beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, amelyek befolyásolják a vér alvadását.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A saját vénából levett vért – véralvadásgátló hozzáadása nélkül - egy speciális centrifuga segítségével alkotóelemeire bontjuk, és kivonjuk belőle a felesleges anyagokat. Az alacsony intenzitású centrifugálás növeli a vérben a leukocyták számát, ami tovább növeli a növekedési faktorok számát, így a fibrin alvadék hatékonyságát. Az fejbőrt egy kikevert érzéstelenítő krémmel helyileg érzéstelenítjük, majd szakorvosunk vékony tűvel, dermapennel bejuttatja az érintett területekre. A kezelés – a vérvétellel és a vérkészítmény előállításával együtt – körülbelül 1 órát vesz igénybe.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

PRF kezelés eredményeképpen a fejbőrön lévő hajhagymák stimulálódnak és jelentős hajnövekedés, hajdúsulás érhető el.  A kezelést kúraszerűen érdemes elvégezni, fél éven belül 3 alkalommal a maximális hatás elérésének érdekében. Az eredmény egyéni eltéréseket mutathat a saját plazma minőségétől és a kopaszodás mértékétől függően.

Mikor ellenjavallt a PRF haj stimuláló kezelés?

Lázas betegség, fertőzés, gyulladt arcbőr, immunológiai gondok és véralvadás problémák esetében a PRF kezelés nem végezhető el, ahogy várandósság és szoptatás idején sem.

Gyógyulás, utókezelés

Az PRF haj stimuláló kezelés után alapvetően egy-két napig óvintézkedések betartása javasolt, melyet a konzultáción orvosunk Önnel elmond. Mivel nem kerül semmilyen mesterséges eredetű vagy allergén anyag a fejbőrbe, legfeljebb enyhe bőrpír, duzzanat, a tűszúrások helyén apró véraláfutások keletkezhetnek, de ezek nagyon gyorsan, pár nap alatt elmúlnak. Ez idő alatt a fénytől és fizikai behatásoktól védeni kell az fejtetőt, esetenként a kezelt terület hűtése is szükséges lehet.