Pikkelysömör kezelés

A pikkelysömör – avagy psoriasis - egy krónikus bőrbetegség, melynek során a bőrsejtek fokozott tempóban növekednek, ez pedig ezüstös vagy vöröses színű, hámló és száraz foltokban jelenik meg a bőrön. Mivel autoimmun betegség, megfelelő gyógykezelése még nem ismert. Az ALMA Harmony XL Pro lézerkezelés ezt a problémát hosszú távon enyhíti.

Mikor indokolt a pikkelysömör kezelés?

A pikkelysömör kialakulásának oka ismeretlen, de a rá való hajlam genetikailag örökölhető, bármely életkorban kialakulhat, azonban  leggyakrabban a 15-35 éves korosztályt érinti. A betegség nagyobb bőrfelületet is érinthet, de a betegek többségénél kisebb területen jelennek meg a tünetek, például a talpon, tenyéren, könyökön vagy az arcon. Amennyiben a tüneti terápia nem hoz enyhülést, a lézeres kezelés már néhány alkalom után is csökkenti a psoriasis látható jeleit, melyek hosszabb időn át nem újulnak ki. 

Mi történik az első konzultáción?

A kezelést megelőzően bőrgyógyászunk vagy esztétikai szakasszisztensünk megvizsgálja az ön bőrét, felméri a psoriasis mértékét, ezt követően pedig elkészíti az ön személyére szóló kezelési tervet, valamint ismerteti a kezelés lépéseit és hatásait. A sötétebb bőrtónus nagyobb, a világosabb kisebb energiadózist igényel. 

Felkészülés a kezelésre

A kozmetikai, kozmetológiai kezelések esetében nincs különösebb tennivaló, de a napozást és a szoláriumozást mellőzni kell a pikkelysömör kezelést megelőző hetekben.

Mi történik a kezelés során?

A pikkelysömör kezelés során bőrgyógyász szakorvosunk vagy esztétikai szakasszisztensünk fókuszáltan, csak az érintett bőrfelületeken viszi be a speciális kezelőfej segítségével a nagy intenzitású fényenergiát. Átlagosan 15-20 kezelés szükség a psoriasis plakkok megszüntetéséhez. A kezeléseket eleinte heti két-három alkalommal érdemes megismételni, majd – ahogy a javulás szemmel láthatóvá válik – heti-kétheti rendszerességgel folytatható. A kezelések rendszeressége nagyon fontos az eredményességet illetően: egy kihagyott kezelés csökkentheti az eredményességet és a legrövidebb időtartamú kezelésre szükséges visszatérni. A kezelés végén szakorvosunk lezáró ápolást végez regeneráló készítményekkel és fényvédő termékkel. A kezelés fájdalommentes, semmilyen kellemetlenséggel nem jár.

Milyen eredményeket várhat a kezeléstől?

A kezelésnek köszönhetően a sejtburjánzás fokozatosan csökkenhet, a pikkelysömör tünetei visszahúzódhatnak, a bőr egészségessé válik. A hámlás megszűnik, a beteg életminősége jelentősen javulhat.

Gyógyulás, utókezelés

A pikkelysömör kezelés után nyugodtan végezheti szokásos teendőit. Az utókezelés fontos része, hogy kerülje az erős napfényt és a szoláriumozást, minden nap alkalmazzon fényvédő készítményt, illetve használja a bőrgyógyászunk által ajánlott, az ön bőréhez tökéletesen illő bőrápoló, regeneráló termékeket.