Pigmentfolt kezelés

Egy különleges és nagyon hatékony eljárás, melynek segítségével eltávolíthatóak az életkor, a hormonális változások vagy a fénykárosodás miatt kialakuló melanin felhalmozódások, közismert nevükön a pigmentfoltok.
 

Mikor indokolt a pigmentfolt kezelés?

Bőrünkben, a természetes öregedési folyamatok, valamint a hormonszint változás, illetve egyes külső behatások – mint például a fénykárosodás – miatt lokálisan felszaporodik a melanin, vagyis a festékanyag. Ezek a festékfoltok lehetnek kisebbek, nagyobbak, sötétebb vagy világosabb színűek: összefoglaló néven pigmentfoltoknak nevezzük őket. Ez a bőrprobléma a nőket jobban érinti, mivel a nők bőre vékonyabb. Korábban csak az erőteljes hámlasztás volt az, ami eredményt hozott, de lézertechnika fejlődésével azonban már sokkal könnyebben kezelhető ez a probléma. Az ALMA Harmony XL Pro lézeres kezelés segítségével a pigmentfoltok, napfoltok viszonylag gyorsan, fájdalommentesen és hatékonyan halványíthatók. A kezelés minden bőrtípus esetében elvégezhető.  

Mi történik az első konzultáción?

A kezelést megelőzően esztétikai szakasszisztensünk vagy bőrgyógyászunk megvizsgálja az ön bőrét, felméri a pigmentfoltokat, hogy kizárhassa a kóros elváltozásokat. Ezt követően elkészíti az ön személyére szóló kezelési tervet, valamint ismerteti a pigmentfolt kezelés lépéseit és hatásait.

Felkészülés a kezelésre

A kozmetikai, kozmetológiai kezelések esetében nincs különösebb tennivaló, de érdemes fokozott hangsúlyt fektetni a kezelendő bőrfelület hidratálására a beavatkozást megelőző napokban.

Mi történik a kezelés során?

A pigmentfolt kezelés első lépéseként szakorvosunk előkészíti, megtisztítja és fertőtleníti a kezelendő bőrfelületet. Ezután a pigmentfoltokba az ALMA Harmony XL Pro lézer segítségével nagy erejű fényenergiát juttat, mely szétaprózza a felgyülemlett festékanyagot, ami a kiválasztó rendszeren keresztül távozik a szervezetből. Ha a bőrgyógyász vagy az esztétikai szakasszisztens úgy ítéli meg, villanófénnyel is kezeli a pigmentfoltot a még biztosabb és szebb eredményért. A bőrgyógyász vagy az esztétikai szakasszisztens végül regenerálja a bőrt a megfelelő készítményekkel és fényvédő termékkel. A kezelés semmilyen kellemetlenséggel nem jár. A pigmentfoltok kezelésre való reakciójától és a kezelt felület nagyságától függően 2-4 kezelésre lehet szükség átlagosan, a bőrgyógyász által meghatározott időközönként. Egy-egy kezelés 10-30 percet vesz igénybe a hiperpigmentizált terület nagyságától függően.

Milyen eredményeket várhat a kezeléstől?

A pigmentfolt kezelés során használt nagy intenzitású fényenergia hatására a kezelt bőrfelület kivörösödhet, de ez rövid időn belül elmúlik. A lézerkezelés tökéletesen biztonságos, nem okoz égést, sem káros mértékű túlhevülést sem a szövetekben. 

Gyógyulás, utókezelés

A pigmentfolt kezelés után nyugodtan végezheti szokásos teendőit. A kezelést követő néhány napban pörk alakul ki a pigmentfolt felületén, ez magától lepereg a gyógyulás után. A pörköt nem szabad sem leszedni, sem feláztatni, mert ezzel megzavarjuk a bőr regenerációját és világosabb folt maradhat a helyén. Az utókezelés fontos része, hogy minden nap alkalmazzon fényvédő készítményt, illetve használja a szakorvosunk által ajánlott, az ön bőréhez illő regeneráló termékeket.