Körömgomba kezelés

Sok ember számára okoz problémát a körömgomba, ami egy igen makacs, fertőző betegség, ami nemcsak a saját körmöket veszélyezteti, de mások is megfertőződhetnek vele. Kezelésére több módszer is ismert, az otthoni ecsetelőktől kezdve a gyógyszeres kezelésig. Ezek azonban vagy nem elég hatékonyak – és gyorsan kiújul a fertőzés -, vagy mellékhatásokkal járnak. Az ALMA Harmony XL Pro lézer segítségével néhány hét alatt, mellékhatások nélkül elpusztítható a körömgomba.

Mikor indokolt a körömgomba kezelés?

A körömgomba szinte népbetegségnek számít. A rossz felépítésű cipők, a nem megfelelő higiéniás szokások, a fertőződésre való öröklött hajlam és a stressz mind hozzájárulhatnak a megjelenéséhez. Ha nem kezdődik el időben a kezelése, akkor a körömgomba kórokozói mélyen a szövetekbe hatolnak és csak hosszas gyógyszeres kezeléssel írtható ki a szervezetből, de ez a módszer mellékhatásokkal járhat. Az ALMA-Q Harmony XL Pro lézer azonban lehetőséget biztosít arra, hogy mellékhatások és a kiújulás veszélye nélkül vegyük fel a harcot a körömgombával. 

Mi történik az első konzultáción?

A kezelést megelőzően bőrgyógyászunk megvizsgálja a fertőzéssel érintett területet, majd ezt követően elkészíti az ön személyére szóló kezelési tervét, valamint ismerteti a körömgomba kezelés lépéseit és hatásait.

Felkészülés a kezelésre

A kozmetikai, kozmetológiai kezelések esetében nincs különösebb tennivaló. Amennyiben használ körömlakkot, azt el kell távolítani.

Mi történik a kezelés során?

A körömgomba kezelés nemcsak a körömre, de az érintett területet körülvevő szövetekre is kiterjed, hiszen csak így lehet elkerülni a fertőzés kiújulását. A kezelés első lépéseként a szakorvos kissé lecsiszolja a kezelendő körmöt, így a lézer fényenergiája nem a megvastagodott körömlemezben oszlik el, hanem a fertőzés gyökeréig hatol. A szakorvos az ALMA Harmony XL Pro lézer kezelőfejét körkörös mozdulatokkal végigvezeti a kezelendő köröm felületén, miközben az impulzusok egymást követik. Ekkor forróságot érezhet a páciens, de komoly fájdalmat nem. Ezt követően a fertőzött körmöt körülvevő bőrfelületen és a körömágyon is elvégzi szakértőnk a kezelést, melynek során a megbúvó, a betegség kiújulásáért felelős kórokozókat is megsemmisíti a fényenergia. Egy-egy kezelés 15-25 percet vesz igénybe, az optimális eredmény elérésének érdekében átlagosan 4 kezelésre van szükség, egy hetes időközönként. Ha több köröm is érintett, vagy a fertőzés nagyobb mértékű, további kezelésekre lehet szükség.

Milyen eredményeket várhat a kezeléstől?

A körömgomba kezelésnek köszönhetően a fertőzés jelei már az első alkalom után csökkennek és belátható időn belül megszabadulhat a betegségtől mellékhatások, illetve a gyors kiújulás veszélye nélkül.

Gyógyulás, utókezelés

Mivel a lézeres körömgomba kezelés egy nem invazív beavatkozás, nincs szükség gyógyulási időre az egyes alkalmak után, de fertőtlenítő szappan használata ajánlott. Utókezelés a fertőzés megszüntetése után nem szükséges. A korábban viselt zárt cipőket – melyekre átkerülhettek a kórokozók – alaposan ki kell fertőtleníteni, mielőtt ismét használatba kerülnek.