HIFU fókuszált ultrahang kezelés

Bőrünk öregedése és rugalmasságának elvesztése ellen időben érdemes fellépni, hiszen a környezeti tényezők mellett a stressz és a napsugárzás is hatással van ránk. Az idő múlásával a kötőszövetek megereszkednek, kitágulnak a pórusok, apróbb ráncok jelennek meg az arcon, homlokon, nyakon és dekoltázson. A HIFU kezelés (High Intensity Focused Ultrasonic) nagy intenzitású fókuszált ultrahang kezelés, a ma elérhető egyik leghatékonyabb műtét nélküli orvosi arcfiatalítás, melynek energiája mélyen a bőr alatti, izomfelszíni rétegekben nyelődik el, ahol elősegíti a kollagén- és elasztin rostok termelődését, miközben kiváló hatással van a bőr felszínére is anélkül, hogy károsítaná azt. Eredménye a feszesebb, simább bőr, a ráncok csökkenése. 

Mikor indokolt a HIFU fókuszált ultrahang kezelés?

A kezelést azoknak a nőknek és férfiaknak ajánljuk, akik műtéti beavatkozás, felépülési idő és szövődmények nélkül szeretnék feszesebbé, ránctalanabbá tenni az arc és a dekoltázs, illetve a térd, comb vagy kar felületét. Az eljárás kiválóan alkalmazható a szemöldök, a nyak és a toka emelésére, a szarkalábak csökkentésére. Mélyen a bőrbe hatolva üdébbé, ragyogóbbá, feszesebbé teszi a bőrt, egyéb bőrfiatalító kezelésekkel is kombinálható. Ajánlott még a bőrtónus, a bőrtextúra javítására, a fakó, sápadt bőrszín korrekciójára, illetve az esetleges plasztikai beavatkozások késleltetésére akár 20-30 éves kortól. Az FDA által jóváhagyott, személyre szabott HIFU kezelést minden esetben bőrgyógyász szakember végzi úgynevezett UTIMS HIFU technológiával, orvosi minősítéssel rendelkező géppel, garantálva az eljárás biztonságát. A HIFU kezelésnek köszönhetően rugalmasabb, feszesebb, fiatalabb lesz a bőre, a felszíni ráncok eltűnnek, az arcbőr megemelkedik, mely szembetűnő eredményét nem csak ön, hanem környezete is elégedetten fogja fogadni.

Mi történik az első konzultáción?

Első alkalommal konzultációt javaslunk bőrgyógyász szakorvosunkkal, aki a bőrterület állapotát felmérve tájékoztatja a lehetséges bőrfiatalító eljárásokról. A bőrgyógyász az ön kívánságait, a korábban esetlegesen igénybe vett fiatalító és egyéb, a kezelni kívánt bőrfelületet érintő beavatkozásait figyelembe véve tesz személyre szabott javaslatot a kezelés menetére.

Felkészülés a beavatkozásra

Az ultrahangot több mint 50 éve használja az orvostudomány. Bőr fiatalítására világszerte alkalmazzák. A fókuszált ultrahangos bőrfiatalítást csak képzett szakorvos végezheti, aki megfelelő oktatásban részesült és kellő szaktudással és tapasztalattal rendelkezik. A HIFU kezelésnél komolyabb előkészület az ön részéről nem szükséges, hiszen non-invazív beavatkozás. A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség, ám ajánljuk bizonyos életmódbeli változások beiktatását az kezelés eredményének fokozása érdekében. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, ezzel elősegítve a bőrregenerációs folyamatokat. A beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, illetve tanácsoljuk bizonyos vitaminok, ásványi anyagok pótlását (C-vitamin, szelén és cink), ezzel is segítve a szervezet felkészülését a gyógyulásra. 

Mi történik a beavatkozás alatt?

A bőrgyógyász szakorvos először megtisztítja a kezelni kívánt bőrfelületet, majd érzésteleníti azt, így az eljárás csupán némi melegségérzettel jár. A bőr minősége és a kezelni kívánt bőrprobléma jellege alapján kiválasztja a megfelelő kezelőfejet, beállítja az ultrahang-energia erősségét és behatolási mélységét. Az ultrahang a bőr felsőbb rétegeire nem hat, nem okoz felhám-sérüléseket. A bőr felszínén áthatolva képes bejutni és elnyelődni a mélyen bőr alatti, izomfelszíni rétegekben, ahol mikrosebeket ejtve, lokalizált hőkárosodás – úgynevezett thermal damage - révén indítja be a bőr rugalmasságáért felelős kollagén- és elasztinrostok termelődését. Az ultrahangos eljárás végeztével a bőrgyógyász utókezelést végez. A HIFU kezelés teljes időtartama kb. 60 perc

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Az UTIMS HIFU berendezés erős ultrahang energiával rendelkezik, és képes a többi ultrahang berendezésnél mélyebbre hatolni a bőrben, így még hatékonyabb bőrfeszesítést tesz lehetővé. Ugyanakkor nem okoz sérüléseket, egyéb típusú HIFU készülékekhez képest a kezelés nem jár égési sérüléssel. Mivel a kezelőfej nem egy sor, hanem egyszerre 11 sor belövésére képes, az eljárás gyors és hatékony, egyenletes feszességet biztosít. Már egyetlen kezelés is azonnal látható, természetes eredményt nyújt, az azt követő három hónapban további, folyamatos, intenzív bőrmegújulást tesz lehetővé, így a maximális hatás 2-3 hónap múlva látható. Az eredmény 1,5-2 évig tart, ezután fenntartó kezeléseket javaslunk, melyek évente legfeljebb kétszer, félévente ismételhetőek

Gyógyulás, utókezelés

A HIFU kezelés után azonnal visszatérhet szokásos tevékenységeihez és sminkelhet is. Felépülési idővel tehát nem kell számolni, mivel nem műtéti eljárásról van szó, a kezelés mellékhatásaként legfeljebb néhány órán át tartó bőrpír, minimális duzzanat jelentkezhet. Fontos azonban, hogy még 2 hétig javasoljuk a bőr felhevülésével járó tevékenységek, mint a napozás, a szoláriumozás, a szaunázás és a testedzés kerülését. Nem ajánljuk még a bőr pórusait tömörítő bőrápoló készítmények alkalmazását (pl. radírozó, hámlasztó, tonizáló, vagy a bőr árnyalatát módosító termékek), hétköznapokon pedig javasoljuk a minimum 30 faktoros fényvédő krém használatát.